واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازار خودرو؛
تب کاهش قیمت خودروهای چینی
روزهای دشوار چینی ها در بازار خودروی ایران شروع شده است، پیش بینی شده بود با توافق در مذاکرات هسته ای و برداشته شدن تحریم ها پای خودروسازان اروپایی به بازار ایران باز می شود و خودروهای چینی رنگ و لعاب خود را می بازند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز،حال تمام این اظهارنظرها درست از آب درآمد و اکنون که 20 روز از امضای توافق نهایی هسته ای می گذرد خودروهای چینی متقاضی کمتری دارد،مردم دیگر میلی به خرید خودروهای چشم بادامی ندارند و ترجیح می دهند منتظر خودروهایی بمانند که طی چند روز اخیر وعده حضور دادند.
از سویی خریداران خودرو که نمی توانند صبر پیشه کنند خودروهای داخلی را در اولویت خرید خود قرار دادند.نمایشگاه داران که از وضعیت پیش آمده در حالت تعجب به سر می برند می گویند:چند روز اخیر نگاه مردم نسبت به خودروهای چینی تغییر کرده است و کمتر کسی حاضر است بابت این خودروها پول پرداخت کند.
نمایشگاه داران اظهار داشتند با اینکه به مردم گوشزد می کنیم که خودروهای چینی تحت لیسانس ژاپن تولید می شود اما نگاه ها به حدی تغییر کرده است که هیچ تبلیغی نمی تواند کشش خرید خودروهای چینی را ایجاد کند.
البته در مورد خودروهای چینی و حضورشان در ایران همواره نقدهای متعددی وجود داشت چرا که این خودروها از حیث خدمات پس از فروش و کیفیت موتور و سایر قطعات همیشه در رده پایینی قرار داشتند لذا با برداشته شدن تحریم و خبرهای همکاری خودروسازان خارجی، خودروهای چینی به پستوی نمایشگاه ها رفت.
شرکت های فروشنده خودروهای چینی که برخی از آنها تنها در ایران مونتاژ کار بودند این روزها به سمت فروش شرایطی روی آوردند؛ شرایطی که اگر قبل از مذاکرات هسته ای گذاشته می شد با خیل جمعیت ثبت نام کنندگان مواجه می شد.
آغاز فروش شرایطی خودروهای چینی هم گویای آن است که مدیران آن متوجه شدند دیگر صنعت خودروسازی شان نمی تواند براحتی در بازار جولان دهد.خودروهایی که بدون کار کارشناسی رقم قیمت بیش از 100 میلیون روی آن حک شده بود، طی چند روز اخیر حداقل 15 میلیون تومان کاهش قیمت داشت تا بتواند رغبت خرید در مردم ایجاد کند اما هیچکدام از این ترفندها راهگشا نبود.
از سویی سایر خودروهای چینی موجود در بازار هم بین 5 تا 10درصد کاهش قیمت یافت و برخی از نمایشگاه داران می گویند روزهای افول قیمتی خودروهای چینی آغاز شده است.
این خودروساز در زمانی که می توانست با ایران همکاری و سرمایه گذاری مشترک داشته باشد ترجیح داد سیاست صادرات خودروی نهایی و مونتاژ کاری را دنبال کند.
خودروسازان چینی تمایلی به انتقال تکنولوژی نداشتند و ندارند لذا همین رویکرد و سیاست آنها باعث شد که خودروسازان داخلی از کل سبد محصولات چین تنها 5 درصد را به محصولات خود اختصاص دهند.این در حالی است که چینی ها تصور می کردند سهم آنها به بیش از 20درصد خواهد رسید.
فعالان بازار معتقدند: بازار خودروهای داخلی چند وقتی است که در رکود است اما بازار خودروهای چینی دو برابر وخیم تر شده است. لذا به شرکت های چینی توصیه می کنیم در واردات خودروها وسواس بیشتری خرج دهند چرا که مشتری آنها بشدت کاهش یافته است.خودروهای چینی ظاهر خوبی دارند اما مصرف کنندگان آنها ناراضی هستند.
طی این مدت با نبود قطعات مورد نیاز خودروها و خرابی ها که تعمیر آن هفته ها طول می کشد از مشتریان برندهای چینی کاسته شده است و حال با اعلام حضور شرکت های خارجی مردم دلیل محکم تری برای نخریدن دارند.
با فروش ویژه ای که خود خودروسازان چینی در بازار ایران صورت دادند، بازار را به واکنش وا داشته و اکنون قیمت نمایندگی برخی مدل خودروهای چینی بالاتر از سطح بازار است و همین امر، رکود را بیشتر کرده است؛ چرا که مردم به همین گزاره های قیمتی توجه دارند.
در عین حال، تولید برخی از مدل های خودروهای چینی در ماه های گذشته متوقف شده و همین امر، قیمت را نیز در بازار بشدت کاهش داده است، چراکه مصرف کنندگان منتظر مدل های جدید خودروهای چینی بودند، اگرچه این روزها با آمدن خودروهای اروپایی، اوضاع اندکی متفاوت شده است.
هم اکنون بر اساس طرح های فروشی که برخی خودروسازان چینی اعلام کرده اند، تخفیف های 1 تا 17 میلیون تومانی برای برخی از انواع خودروها در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر، حتی برای فروش اقساطی نیز خودروسازان چینی قیمت قطعی اعلام کرده اند. یکی دیگر از فعالان بازار خودرو معتقد است که رکود در بازار خودرو تشدید شده است و نوعی چشم انتظاری نسبت به ورود خودروهای جدید به چشم می خورد، البته باید مصرف کنندگان به این نکته توجه داشته باشند که ورود خودروهای مشترک تولید ایران با سایر کمپانی های بزرگ دنیا، حداقل امسال وارد بازار نخواهد شد./ایرنا/110
۱۲/۰۵/۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]