واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش خسارات ناشی از حوادث نیازمند عزم ملی گچساران - ایرنا - کاهش خسارات ناشی از حوادث طبیعی و انسانی نیازمند مشارکت بیشترتشکل های مردم نهاد به صورت ساماندهی شده و افزایش آگاهی های عمومی برای پیشگیری از حوادث است.
به گزارش خبرنگار ایرنا،کمبود تعداد گروه های امداد و نجات و بعد مسافت پایگاه ها در برخی از موارد تا محل وقوع حادثه باعث از دست رفتن زمان و در نتیجه افزایش خسارات جانی و مالی می شود.
به گفته کارشناسان تشکیل گروه های امداد و نجات بر اساس نیاز هر منطقه در بهبود کمک رسانی به حادثه دیدگان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
یک جوان ساکن روستای پادوک گفت: وجود امدادگران ماهر و آموزش دیده بر اساس نیاز مناطق در روستاها ضروری است.
مرتضی -ا با اشاره به حادثه تعطیلات عید فطر امسال که یک جوان 27 ساله پس از نجات سه نفر در رودخانه خیرآباد در 40 کیلومتری شهر دوگنبدان جان خود را از دست داد اگر این جوان تا رسیدن امدادگران ،کمک کار آموزش دیده ای در خود روستا داشت شاید الان زنده بود.
یک کارشناش برنامه ریزی شهری گفت:انفجار چند روز اخیر در یک مجتمع مسکونی شهر دوگنبدان که به مصدومیت شدید یک بانوی 30 ساله و خسارات مالی به ساختمان و وسایل منجر شد، بکارگیری تمام داشته های امداد و نجات از آتش نشانی تا پتروشیمی و شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران را برای اطفای حریق در این حادثه نشان داد.
به گفته فاطمه انصاری ، امدادرسانی به چنین حوادثی حداقل در مقیاس بزرگتر نیازمند تشکیل گروه های آموزش دیده ماهر مردمی است.
وی وجود واحدهای مسکونی غیر مقاوم در مناطق قدیم شهری با بافت خاص و پلکانی و معابر تنگ، خانه های روستایی ناایمن، قرار داشتن بر روی گسل زلزله وجاده های ناایمن را نشانه مستعد بودن این خطه برای حوادث دارد.
مسوول ایستگاه شماره یک آتش نشانی شهر دوگنبدان گفت: فراگیری آموزش های عمومی برای کاهش خسارات ضروری است.
جانی صالحی افزود: شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران امسال بارها شاهد آتش سوزی در واحدهای مسکونی و تجاری بود که اتصال برق و گاز عامل این حوادث بوده است.
وی اظهار کرد:این تجربیات تلخ اگرچه با تلاش امدادگران بدون خسارات جانی به خیر گذشت اما تلنگری بر تلاش بیشتر برای جبران این کاستی هاست.
صالحی تصریح کرد: وجود کپسول های آتش نشانی سالم که هریک سال یک بار نیازمند شارژ است، در واحدهای مسکونی ضروری است اما جالی خالی آن در برخی واحدهای مسکونی نیازمند توجه ویژه است.
وی بیان کرد: خریداری وسایل برقی استاندارد و کنترل برق ساختمان حداقل ضرورت هایی است که بیشتر شهروندان توجه چندانی به آن ندارند و همین امر تکرار آتش سوزی ها را بیشتر می کند.
رییس جمعیت هلال احمر گچساران گفت: اجرای طرحی هر خانواده یک امدادگر فرصتی برای افزایش مهارت های مورد نیاز در زمان حوادث است.
احمد فتحی افزود: تحقق افزایش آگاهی ها و مهارت های عمومی در زمان حوادث نیازمند عزم جدی تر مردم است.
فتحی بیان کرد: اجرای طرح آموزش امداد و نجات برای کودکان پنج تا هفت سال برنامه این دستگاه متولی برای نهادینه شدن فرهنگ آمادگی همگانی برای کنترل خسارات حوادث است.
وی گفت: جدی گرفته شدن این طرح ها نیازمند مشارکت بیشتر رسانه های ارتباط جمعی برای اطلاع رسانی درباره لزوم اهمیت آن است.
وی بیان کرد:تلاش برای نجات جان انسان ها و کمک به همنوعان از ارزش هایی است که در دین اسلام و سیره اخلاقی ایرانیان از دیرباز اهمیت خاصی داشته است.
فتحی ابراز داشت:مشاهده درد و آلام مجروحان ناشی از سوانح طبیعی و انسانی و امکان امدادرسانی به آنها اید آل هر انسان نیک اندیشی است که در صورت برنامه ریزی بدون شک با استقبال مردم مواجه خواهد شد.
فرزانه شریفی
8143/1662
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]