واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 224 هکتار عملیات زراعی در جنگل های غرب مازندران انجام شد نوشهر _ ایرنا _ مسؤول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر گفت: در سال 1393 در مجموع 224 هکتار عملیات زراعی در جنگل های غرب مازندران انجام شد که معادل 96 درصد تعهدات مصوب بود.
"سید رضا موسوی میرکلایی" در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان عملیات زراعی به همت 12 شرکت مجری طرح های جنگل داری در حوزه منابع طبیعی غرب مازندران، از رامسر تا رُویان صورت گرفت.
وی اظهار داشت: عملیات زراعی در جنگل شامل خراش سطحی خاک جنگل و بذرپاشی در جنگل هایی که درختانِ بذرده به اندازه کافی در آنها وجود ندارد و همچنین بذرکاری است که بذرکاری اغلب در مورد گونه های بلوط و یا درختان سنگین بذر انجام می شود.
موسوی میرکلایی یادآور شد: در برخی از توده های جنگلی با این که درختان مادری، تولید بذر می کنند، به دلایل متعدد بوم شناختی، نهال هایی که در زیر تاج درختان مادری می روید، تراکم و کیفیت و پراکنش و تنوع مناسبی ندارد.
مسؤول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر ادامه داد: علت بروز این حالت، هم زمان نبودن سال بذردهی درختان مادری با سال مورد نظر و افزایش جمعیت مصرف کنندگان بذر نظیر پرندگان و جوندگان بذرخوار و همچنین ضخامت زیاد لاشبرگ ها در زیر تاج درختان مادری است که موجب می شود تعداد زیادی از بذرها قبل از جوانه زدن از بین بروند.
وی افزود: بارور نشدن پایه های درختی به دلیل نبود وزش مناسب باد در زمان گل دهی، پراکندگی زیاد پایه ها، وجود مه دائم، سرمای دیررس بهاره در موقع شکفتن جوانهٔ گل دهنده، خیلی جوان یا خیلی مسن بودن درختان مادری و همچنین وجود دوره خواب در برخی بذرها از دیگر علل سبز نشدن بذرها در جنگل است.
موسوی میرکلایی درباره کارهای انجام شده در بذرکاری گفت: حذف لکه ای پوشش درختچه ای، آماده سازی بستر برای بذرپاشی و بذرکاری، انتخاب بذر با درصد تانه رُویی (قوه نامیه) بالا، ضد عفونی کردن بذر، کاشت بذر در عمق دو تا سه برابر اندازه بذر، خیساندن بذر به مدت دو تا سه ساعت در دمای 40 درجه سانتی گراد 24 ساعت قبل از کاشت از مهم ترین کارهای صورت گرفته است.
مسؤول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر اظهار داشت: فصل بذردهی در درختان متفاوت است و برای مثال درختان مَلَج و اُوجا در اواسط بهار و درختان پَلَت و گیلاس جنگلی در اواخر تابستان و درخت وَن (زبانْ گنجشک)، در اوایل پاییز و بلوط در اواسط پاییز و راش در اواخر پاییز بذر می دهد.
وی تاکید کرد: بعضی از درختان مانند تُوس، توسکا، صنوبر، اقاقیا هر سال بذر می دهند و برخی دیگر نظیر مَمْرَز و شیرْدار و نَمْدار هر یک یا دو سال بذردهی دارند.
موسوی میرکلایی ادامه داد: ون و ملج و پلت هر دو یا سه سال و بلوط هر سه تا پنج سال و راش هر پنج تا 10 سال بذر فراوان می دهد.
مسؤول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر درباره مناطقی که لازم است در آن بذرکاری انجام شود گفت: اگر در جنگلی گونه اصلی توده، بذر سنگین داشته باشد (مانند بلوط) و یا امکان زادآوری از طریق خراش سطحی نباشد از روش بذرکاری استفاده می شود.
وی ادامه داد: همچنین در مواقعی که تهیه بذر امکان پذیر نباشد یا کوبیدگی و فرسایش خاک وجود داشته باشد یا خطر بذرخوران در طبیعت وجود داشته باشد و یا برای تکمیل زادآوری به منظور افزایش تنوع گونه ای، بذرکاری انجام می شود.
حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران _ نوشهر دارای 313 هزار هکتار جنگل و 197 هزار هکتار مرتع است. ک/3.
7517/1501/1899
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]