واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندارگلستان: مسجد باید آگاهی دهنده و زمینه ساز تعقل باشد گرگان- ایرنا- استاندار گلستان با بیان اینکه عمران معنوی مساجد بیش از عمران مادی ضرورت دارد، گفت: مسجد باید آگاهی دهنده و جاذبه ساز بوده و زمینه تعقل و تفکر در امور مختلف را فراهم کند.
به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، حسن صادقلو در نشست صمیمی با مدیران کانون های فرهنگی مساجد استان اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) بدون توجه به رگه های تزئینی مسجد، بزرگترین ظرفیت تاریخ ساز را ایجاد کرد که برای ما مدل است.
وی با تاکید بر اینکه قبل از تکمیل فضای مادی مساجد باید ظرفیت معنویت ساز آنها را توجه کرد، ادامه داد: امام راحل و مقام معظم رهبری تجهیز معرفتی و علمی را مصداق جاذبه و حوزه عمل مساجد بیان کرده و این مساله سیره ای است که باید آن را باور کنیم.
استاندار گلستان همچنین گفت: هم اینک بجای متن، مدح در مساجد حاکم شده و متن در حاشیه قرار گرفته که باید این مساله بررسی و مداح زمینه ساز متن و محتوا در مسجد باشد.
وی از مدیران کانون های مساجد خواست که از جناحی کردن کانون ها پرهیز کنند و افزود: اگر در درازمدت فعالیت مساجد شرایط جناحی شدن را داشته باشد، باعث دوری این مکان های مقدس از اهداف اصلی می شود.
صادقلو همچنین با تاکید بر این نکته که مساجد باید کانون شوند نه کانون ها مسجد، اظهار کرد: رابطه این مجموعه در ادامه هم و تکمیل کننده می باشد.
وی با بیان اینکه گزارش های رسیده از کانون ها، حاکی از اقدامات روزمره و جاری است، گفت: طرحی نو در کانون ها و مساجد انداخته و تولید فکر شود و باید دنبال تولید نسخه محلی برای مساجد بود.
به گفته صادقلو، با توجه به اینکه بزرگترین جاذبه در مساجد، قرآن است، باید زمینه ساز تقویت این کتاب الهی و پاسخگویی به نیازهای جوانان باشد.
وی، کیفی کردن فعالیت کانون ها را از مباحث دیگر بیان کرد و گفت: مدیر کانون باید شخصیت فرهنگی داشته و زمینه فرهنگی بودن کانون ها را ایجاد کند.
استاندار گلستان بر نهادینه ساختن خرد جمعی با تشکیل اتاق فکر و نظارت بر فعالیت کانون ها نیز تاکید کرد و افزود: در عرصه تولید هر فکر و تصمیم، ارزیابی نتیجه نکته مهم تری است که در حوزه کانون ها باید اتفاق افتد و در غیر این صورت فعالیت ها تنها هزینه بر و بی تاثیر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه همه اتفاقات تاریخی، سیاسی و اجتماعی از مساجد سرچشمه می گیرد، گفت: این مساله گویای یک مدل است که مردم در مساجد امنیت دارند و در اقدامات درونی مساجد نیز باید شرایط ناامنی در فضای فکری مردم ایجاد نشود.
صادقلو ادامه داد: کانون ها و مساجد زمینه ساز رفع مشکلات باشند و بسیاری از تفکرات توسعه ای باید در این مکان اندیشیده شود، زیرا مسجد فقط جای سجده نیست، بلکه مکان زندگی و علم روز و امیدواری است.
استاندار گلستان همچنین در پاسخ به درخواست مدیران و مسوولان کانون های مساجد استان از جمله اختصاص مکانی برای دبیرخانه، گفت: برای آن تلاش می کنیم.
وی اضافه کرد که برای اختصاص ردیف اعتباری و تقویت کانون ها در کلان کشور مذاکره خواهد شد و از مدیران کانون ها خواست که برای تشکیل هیات نظارت بر این بخش، پیشنهادات خود را ارسال کنند تا اقدام شود.
صادقلو گفت: پیگیری برای مساجدی که کانون ندارند بخصوص در روستاها نیز ضروری است.
در این جلسه مدیران کانون های مساجد گلستان خواستار اختصاص ردیف اعتباری، راه اندازی شورای فرهنگی مساجد، حمایت معنوی، مادی و حقوقی، نهادینه سازی کانون ها و اطلاع رسانی در خصوص فعالیت این بخش در استان و استفاده از ظرفیت کانون ها در دستگاه های اجرایی شدند.
بالغ بر 500 کانون فرهنگی در مساجد استان گلستان دایر است.
7464/1648
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]