واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محمدجواد لاریجانی در دیدار هیئت سوئیسی:
زیر بار هیچ محدودیت علمی نخواهیم رفت/ از شفافسازی در زمینه حقوق بشر هیچ ابایی نداریم
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه توافق هستهای نشانه روشنی از صداقت ایران در بحث دستیابی به این فناوری است، گفت: امیدوارم طرف غربی در اجرای توافق هستهای صداقت داشته باشد.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در دیدار هیئت سوئیسی بهریاست ایو رُسیه، قائممقام وزیر امور خارجه این کشور، گفت: توافق هستهای نشانه روشنی از صداقت ایران در بحث دستیابی به فناوری هستهای است و امیدوارم طرف غربی نیز همین گونه در اجرای تعهدات خود صداقت داشته باشد.
وی افزود: تلاشهای رئیسجمهوری ما و تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در حصول به توافق با گروه پنج بهعلاوه یک عملاً به دنیا نشان داده است که ایران در خصوص فناوری هستهای صادق است و بهدنبال تولید سلاح هستهای نبوده و نیست.
دبیر ستاد حقوق بشر با ابراز "امیدواریم طرفهای مذاکرهکننده نیز در عمل و در اجرای تعهدات خود این صداقت را نشان دهند" گفت: باید خاطرنشان کنم که عزم ایران برای دسترسی به علم و فناوری جدی است و در این زمینه از ابتدا محدودیتها و تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده است ناشی از معیارهای دوگانه و تبعیض نسبت به ایران بوده است.
لاریجانی با انتقاد از وجود طرز فکر نادرستی میان برخی از طرفهای غربی مبنی بر اینکه ایران در بحث هستهای پیشرفتهای فنی و علمی بالاتر از حد مجازی داشته است، افزود: جمهوری اسلامی ایران طبیعتاً برای رفع سوءتفاهمها و اعتمادسازی، آمادگی انجام اقداماتی را که در توافقنامه آمده است، دارد ولی اگر کسی فکر کند که ما در خصوص پیشرفتهای فنی، صنعتی و علمی دارای سقفی هستیم و میتوان محدودیتهای علمی برای ما گذاشت، دچار فهم اشتباه شده است.
وی با تأکید بر اینکه طبیعتاً ایران به تمام مواد موافقتنامهای که امضا کرده است، پایبند خواهد بود، گفت: به همین میزان ما نیز انتظار داریم طرفهای مقابل، به لفظ و معنای این توافقنامه پایبند باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به سابقه تاریک برخی از کشورهای غربی در تعامل با ایران، گفت: اگرچه ما در بعضی از این کشورها سابقه خصومت دیرینهای نسبت به کشورمان سراغ داریم و فکر نمیکنیم این خصومتها بهزودی و یا بهسرعت از بین برود، اما در عین حال رئیسجمهوری محترم ایران قدم شجاعانهای برداشته و مورد حمایت اکثریت ملت و مسئولان نظام است و مطمئن هستم که این تلاشها میتواند نادرستی عمده تهمتهایی را که نسبت به ما در جهان مطرح شده است ثابت کند و بیاساس بودن آنها را به نمایش بگذارد.
لاریجانی درباره همکاریهای حقوق بشری میان ایران و سوئیس نیز، گفت: دو کشور زمینههای زیادی در خصوص همکاریهای مشترک داشتهاند که متأسفانه در سالهای اخیر کاهش پیدا کرده و امیدواریم در زمینه انرژی و سایر زمینهها رشد سریع پیدا کند.
وی اضافه کرد: گفتوگوهای دوجانبه حقوق بشری، همراه با همکاریهای قضایی میان ایران و سوئیس سابقه خوبی دارد و ما امیدواریم در دور آینده، این گفتوگوها غنیتر از گذشته و محتواییتر برگزار شود.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در زمینه حقوق بشر ما از هیچگونه شفافسازی ابایی نداریم، منتهی انتظار این است که طرفهای مقابل ما نیز در صدد فهم نظام مدنی ما باشند نه دنبال کردن اهداف و اغراض سیاسی؛ و گفتوگوها در فضای تعامل مثبت صورت بگیرد. خوشبختانه ما با کشورهای متعددی در اروپا و آسیا این گفتوگوها را داریم و نتایج خوبی هم از آنها گرفتهایم.
همچنین "ایو رُسیه" قائممقام وزیر امور خارجه سوئیس نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از توافق هستهای به عمل آمده میان ایران و قدرتهای جهانی، نسبت به آینده توافقات هستهای که انجام شده است، اظهار امیدواری کرد و خواستار باز شدن و گسترش مسیر همکاریهای کشورهای اروپایی با ایران شد.
وی افزود: ما بسیار امیدوار هستیم که با این توافق به دست آمده ایران بهسرعت جایگاه تأثیرگذار واقعی خود را در منطقه و جهان تعمیق بخشد.
"رسیه" با قدردانی از ایران بهدلیل ارائه کمک به برنامههای انساندوستانه سوئیس در خصوص مردم سوریه، افزود: ما معتقدیم مسائل منطقه بدون حضور ایران و نقش مثبت ایران راهحل سادهای نخواهد داشت.
قائممقام وزیر امور خارجه سوئیس در ادامه اظهار داشت: ما در امر کمکهای انساندوستانه به سوریه نیاز به کمکهای ایران داریم و معتقدیم بدون کمک ایران این امور محقق نمیشد.
همچنین دراینباره لاریجانی نیز گفت: امروز مردم یمن هم قربانی تجاوز بسیار خشن و بلکه خشونت بدون مرز قرار گرفتهاند و نباید فراموش شوند.
"رسیه" در پایان این دیدار ضمن اعلام آمادگی کشورش برای توسعه روابط در زمینههای مختلف با کشورمان، گفت: ما بسیار علاقهمند هستیم گفتوگوهای دوجانبه حقوق بشری ایران و سوئیس را که در واقع ششمین دور این مذاکرات محسوب میشود و مدتی است به تأخیر افتاده، مجدداً از سر بگیریم.
قائممقام وزیر امور خارجه سوئیس اظهار امیدواری کرد با آغاز مجدد این گفتوگوها فصل تازهای در این روابط آغاز شود و این گفتوگوها وسیعتر و غنیتر در آینده ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
همایش سراسری هفته قوه قضائیه آغاز شد
لاریجانی به دانشگاه علوم اقتصادی میرود
سرنوشت "خاوری" به کجا ختم میشود؟ / تأیید حکم محکومیت "مرتضوی" در دیوان عالی
حبیبی: برخیها میخواهند صورت مسأله فتنه را پاک کنند/ لاریجانی: اصولگرایی با کسی شوخی ندارد
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]