واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هیات تجاری افغانستان برای بازدید از ظرفیتهای سرمایه گذاری وارد ایران شد زابل- ایرنا- هیات تجاری، بازاریابی و سرمایه گذاری ولایت قندهار افغانستان روز شنبه به منظور بازدید از ظرفیت های سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان از طریق مرز میلک وارد ایران شد.
به گزارش ایرنا این هیات پس از ورود در گمرک مرزی میلک با تجار و مسوولان ایرانی دیدار کرده و در نشستی صمیمی به تبادل نظر در زمینه های تجاری و اقتصادی پرداختند.
فرماندار شهرستان مرزی هیرمند در نشست مشترک تجار و سرمایه گذاران ایرانی و افغانستانی با تبریک پیروزی ملت ایران در عرصه بین المللی و مذاکرات هسته ای گفت: این پیروزی به طور قطع برای تمام ملل جهان به ویژه کشور دوست و برادر افغانستان مفید و باعث افتخار است.
محمد علی پیری اظهار داشت: نظام اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره همراه و پشتیبان ملت و دولت قانونی جمهوری اسلامی افغانستان بوده و ضمن سالها میزبانی از مهاجران و آوارگان آن کشور، در بازسازی افغانستان نقش مهمی ایفا کرده است.
وی بیان کرد: توسعه مراودات اقتصادی با کشور افغانستان سرلوحه مدیریت سیاسی و اقتصادی استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.
فرماندار هیرمند ادامه داد: طرح پاس مرزی که باعث سهولت رفت و آمد تجار و مردم می شود در سطوح مختلف اداری و سیاسی به طور جد درحال پیگیری است و تا چند روز آینده راه اندازی خواهد شد تا زمینه برای حضور آسان تجار به مرز میلک فراهم شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه مرزنشینان به عنوان مرزداران و نگهبانان مرز محسوب می شوند باید تسهیلات لازم برای رفت و آمد، مراودات مرزی و مبادلات پایاپای فراهم تا سطح معیشت آنان در هر دو سوی مرز ارتقا یابد و همواره مورد توجه باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بیمارستان تازه تاسیس شهرستان مرزی هیرمند یادآور شد: این بیمارستان آمادگی پذیرش مراجعان افغان را از کشور دوست و همسایه دارد.
رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: توسعه روابط میان دو کشور ایران و افغانستان به طور جد در حال پیگیری است و ظرفیت های خوب سرمایه گذاری در استان پهناور سیستان وبلوچستان برای تجار افغان فراهم شده است.
رضا نجفی با بیان اینکه منطقه آزاد تجاری سیستان، توسعه ریلی و انتقال گاز از عسلویه به شمال سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان سه محور اصلی برای توسعه زیربنایی و سرمایه گذاری در منطقه است اظهار داشت: توسعه خطوط ریلی از چابهار به میلک باعث افزایش مراودات مرزی میان دو کشور ایران و افغانستان خواهد شد.
وی با اشاره به سفر هیات تجاری و سرمایه گذاری کشور افغانستان تاکید کرد: این هیات در دو روز با هدف توسعه صادرات از کارخانجات تولید فرآورده های لبنی، مراکز پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار بازدید خواهند کرد.
نجفی به سرمایه گذاران ایران و افغانستان توصیه کرد از فرصت بوجود آمده بهترین استفاده را ببرند و مدیران اقتصادی استان نیز موانع و مشکلات موجود در زمینه توسعه فعالیت های اقتصادی میان دو کشور را برطرف کنند.
رییس بورد اقتصادی افغانستان و سرپرست هیات تجاری ولایت قندهار افغانستان در نشست مسوولان و تجار و سرمایه گذاران دو کشور ایران و افغانستان در مرز میلک گفت: تاجران افغانستان از تجارت با ایران به طور دائم بهره برده اند و آرزو داریم این بهره برداری دو جانبه باشد.
رحم الدین حاجی آغا افزود: ما از برادران مسلمان ایرانی خود سپاسگزاریم که در طول سالهای جهاد و مقاومت با پناه دادن به مهاجرین کمک های زیادی را به مردم و کشور ما کردند.
مشاور ارشد اتاق بازرگانی افغانستان با بیان اینکه سرمایه گذاران افغانستان آمادگی سرمایه گذاری در کشور ایران را دارند گفت: اقتصاد پایدار ایران باعث شده تا کشور آمریکا 40 سال با ایران مبارزه کند ولی قادر به شکست این کشور اسلامی نیست و این یکی از موارد حضور سرمایه گذاران افغان در ایران است.
وی از دیپلمات های ایران در سرکنسولگری ولایت قندهار تقدیرکرد و گفت: سرکنسولگری ایران در افغاستان خانه دوم مردم افغانستان محسوب می شود.
وی تاکید کرد: موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاران دو کشور باید برداشته شود و راههای ورود کالا و مبادلات تجاری برای تجار افغانستانی در ایران تسهیل شود.
وی آمادگی سرمایه گذاران افغانستان برای احداث کارخانه مشترک میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام کرد.
چند نفر تجار افغانستانی نیز در این نشست سهولت در واردات و صادرات، راه اندازی کارخانه مشترک میان دو کشور، رفع مشکلات موجود در زمینه انتقال محصولات خشکبار، زمینه سازی برای سرمایه گذاری در ایران، ورود بی دغدغه تجار افغان و خرید کالا از طریق پاس مرزی را از مسوولان جمهوری اسلامی ایران خواستار شدند.
هیات تجاری، بازاریابی و سرمایه گذاری افغانستان متشکل از 26 نفر از تجار و بازرگانان در ادامه این سفر از کارخانه شیر سیوستان، کشتارگاه صنعتی محمدآباد و کارخانه سیمان سیستان دیدن کرده و با بخشی از ظرفیت های تجاری و سرمایه گذاری این منطقه آشنا شدند.
این هیات همچنین قرار است در زاهدان و چابهار از ظرفیتها و توانمندیهای موجود صنعتی، تجاری و بندری و محور ترانزیتی دیدن کنند.
7317/6081
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]