واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۵۲ق.ظ)
توافق جديد فائو و بانک سرمايه گذاري اروپايي براي ارتقاي کشاورزي ايران موج - بانک سرمايه گذاري اروپايي با تاکيد بر تجديد توجه جهاني به بخش کشاورزي از توسعه همکاريهاي خود با سازمان خوار و بار و کشاورزي ملل متحد (فائو) به منظور گسترش و تعميق سرمايه گذاري در بخش کشاورزي کشورهاي خارج از اتحاديه اروپا همچون ايران خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين دو سازمان با امضاي يادداشت تفاهمي پنج ساله با تاکيد بر توسعه فعاليتهاي سرمايه گذاري در بخش کشاورزي، ارتقاي بخش خصوصي و زنجيرههاي ارزش، اين موارد را با اولويت هاي بانک سرمايه گذاري اروپايي و اهداف استراتژيک فائو هم راستا ارزيابي کردند.
اين توافقنامه که در پي برگزاري سومين کنفرانس بين المللي تأمين مالي براي توسعه طي هفته گذشته در شهر آديسا بابا (پايتخت اتيوپي) به امضا رسيد، نشان دهنده جلب مشارکت بانک سرمايه گذاري اروپايي به عنوان بزرگترين نهاد مالي چند مليتي جهان با فائو در بخش تجارت کشاورزي است.
خوزه گرازيانو دا سيلوا، مدير کل فائو، در اين خصوص با اشاره به اهميت اطمينان يافتن از تأمين غذاي کافي براي جمعيت رو به رشد و ايجاد پايداري در نظامهاي غذا و کشاورزي از طريق سرمايه گذاري بيشتر در کشورهاي در حال توسعه، گفت: «اين رويداد فرصتي استثنايي براي هر دو سازمان است تا با ترکيب دانش فني و ظرفيتهاي مالي توان حضور سرمايه گذاران خصوصي و دولتي را براي ريشه کني گرسنگي به کار گيرند.»
گزارش نمايندگي فائو در کشورمان ميافزايد، تحولات اخير که موجب پيش بيني گسترش روابط اقتصادي کشورهاي اروپايي با ايران شده است، نياز توجه جدي به افزايش سرمايه گذاري در کشاورزي، توسعه روستايي و امنيت غذايي در ايران را بيش از پيش پر رنگ ساخته است.
سرج ناکوزي، نماينده فائو در جمهوري اسلامي ايران، در اين خصوص گفت: نياز به سرمايه گذاري بيشتر و بهتر در بخش کشاورزي ايران با توجه به روند دهههاي گذشته امري حياتي محسوب ميشود.
وي افزود: با بالا رفتن ميزان تقاضا براي غذا در پي افزايش جمعيت، کشور با چالشهاي ناشي از تقاضاي بيشتر براي دسترسي به محصولات غذايي با کيفيت و ايمنتر مواجه است، در حالي که با محدوديت منابع و تهديدات زيست محيطي و تاثيرات منفي ناشي از تغييرات آب و هوايي نيز رو به روست هست.
ناکوزي تصريح کرد، روند مذکور نه تنها حاکي از رشد فزاينده تقاضا براي سرمايه گذاري و حمايت از بخشهاي کشاورزي و توليد غذاست، بلکه به طور همزمان نياز برخورداري کشور از استراتژي حمايت از سرمايه گذاري که بتواند در مديريت فرآيندهاي پيچيده سياست گذاري در اين بخش کمک کند را نيز در بر ميگيرد.
نماينده فائو افزود: همچنان که بازيگران سرمايه گذاريهاي جديد وارد عرصه ميشوند ما در حال طي کردن اقدامات لازم جهت دستيابي به اهداف توسعه پايدار هستيم که در سال جاري ميلادي براي دستور العمل پس از 2015 تصويب خواهد شد، لذا بسيار حائز اهميت است که از فرصتهاي فراهم شده از توافق ميان بانک سرمايه گذاري اروپايي و فائو براي تقويت سرمايه گذاري در نظامهاي غذايي و کشاورزي بخشهاي خصوصي و دولتي ايران بهره لازم گرفته شود.
ناکوزي اظهار داشت، چنين سرمايه گذاريهايي ميتواند سهم قابل توجهي را در توسعه بخشهاي کشاورزي به گونه اي قدرتمند، پايدار و مقاوم فراهم سازد به گونه اي که موجبات تقويت اين بخش را در اقتصاد ملي فراهم سازد.
شايان ذکر است، در فاصله 70 سال گذشته مرکز سرمايه گذاري فائو (FAO Investment Centre) به عنوان يکي از با سابقه ترين شرکاي استراتژيک نهادهاي مالي بين المللي توانسته است سرمايه گذاريهاي لازم را به سوي بخش کشاورزي روستايي هدايت نمايد. اين مرکز که به دليل تجارب و تخصصهاي مرتبط با سرمايه گذاري در جهان شناخته شده است، از پرسنل مجرب در قالب تيمهاي متخصص برخوردار است.
فعاليتهاي اين مرکز به گسترش قابل توجه بخش کشاورزي در تعداد کثيري از کشورهاي در حال توسعه از طريق برنامههاي سرمايه گذاري که با همکاري نهادهاي مالي بين المللي تدوين و به اجرا گذاشته شده، انجاميده است.
فائو و بانک سرمايه گذاري اروپايي نيز پيش از اين همکاريهاي لازم در خصوص ايجاد پلت فرم اشتراک گذاري اطلاعات با عنوان «کشاورزي شرق» را به اجرا گذاشتهاند و توافق اخير نيز راه را براي توسعه همکاريهاي اين دو سازمان در خصوص توليد تحليلهاي مشترک، برنامه ريزي و اجراي سرمايه گذاري که از طريق دسترسي اين بانک به بازار سرمايه بين المللي و قابليت آن در ابداع عمليات سرمايه گذاري هموار خواهد ساخت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]