واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد گزارش می دهد: افت وخیز خانه های خالی تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز شنبه سوم مرداد در تشریح تیتر یک نوشت: نتایجی که روند افت و خیز خانه های خالی تهران را نشان می دهد حاکی است در فاصله سال های 90 تا 93 که بازار مسکن سیکل های تجاری مختلف را تجربه کرده، خانه های خالی نیز با نوسان روبه رو شده است؛ به طوری که تعداد این آپارتمان ها از 327 هزار واحد در سال 90 –زمان اتمام رکود قبلی- به تدریج کاهش یافته و در نیمه 92 که بازار دوره 2 ساله رونق را طی کرد، تعداد خانه خالی در تهران به نزدیک 130 هزار واحد نزول کرد. اما در شهریور 93 تعداد خانه های خالی به 235 هزار واحد رسید. امسال این خانه ها قطعا از سال گذشته بیشتر شده، اما با گرم شدن تنور معاملات در ماه های آینده از تعدادشان کاسته خواهد شد.
این روزنامه با انتشار عنوان تیم هسته ای آمریکا زیر ضرب کنگره، نوشت: توافق هسته ای به ایستگاه کنگره آمریکا رسید. پس از حصول توافق در کاخ کوبورگ و تصویب آن در شورای امنیت سازمان ملل، اینک کنگره نزدیک به جمهوری خواهان 60 روز کاری فرصت دارد تا مفاد توافق هسته ای را به بحث و بررسی نمایندگانی بگذارد که در طول چند ماه اخیر شدیدترین تیرهای انتقاد خود را روانه توافق و مذاکرات کرده اند. انتقاداتی که بعضا تهدید به وتوی رییس جمهور آمریکا را نیز به دنبال داشته است.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب خبر آغاز فاز دوم دیپلماسی وین، نوشت: فاز دوم دیپلماسی در وین با معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران آغاز شد. بعد از توافق هسته ای، این امکان برای فعالان اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا فراهم شد تا در همایشی، افق های جدید را برای همکاری در زمینه های اقتصادی بررسی کنند. در این همایش، وزیر صنعت، معدن و تجارت بر مناسبات تجاری دوطرفه و همکاری در طراحی، مهندسی و سرمایه گذاری مشترک تاکید کرد. همچنین درحالی که ایران و کوبا هر دو در راه تنش زدایی با غرب به سر می برند، مجله اکونومیست به بررسی تطبیقی فرصت ها و تهدیدات سرمایه گذاری در 2 کشور پرداخته است.
کدخوانی واکنش بورس به توافق، تیتر دیگر این روزنامه است. هفته گذشته، بورس تهران چهارمین روزکاری متوالی منفی را درست پس از اعلام توافق هسته ای تجربه کرد. گرچه برخی چنین افتی را عدم اثرگذاری نتیجه مذاکرات می دانند، اما بررسی های دنیای اقتصاد نشان می دهد پیش خور شدن سودهای ناشی از این موضوع و همچنین نگاه کوتاه مدت سهامداران، عامل اصلی ریزش های اخیر محسوب می شوند. بر این اساس، صنایعی که بیشترین پتانسیل رشد پس از گشایش هسته ای برای آنها تصور می شد تا 23 تیر توانستند بازدهی های 15 تا 35 درصدی را کسب کنند. اما نوسان گیران با شناسایی این سودها، اقدام به فروش و اصلاح قیمتی سهام مزبور کردند.
روزنامه دنیای اقتصاد با تحلیل موضوع 9 گلوگاه ورود سرمایه، آورد: یک پژوهش با نظرسنجی از 35 سرمایه گذار خارجی، 9 گلوگاه اصلی برای ورود سرمایه گذاری در بازار داخل را مشخص کرده است. براساس این پژوهش، از میان شاخص های اصلی کسب وکار، شاخص های شروع کسب وکار، اخذ مجوز های لازم، اشتغال، ثبت اموال، حمایت از سهامداران جزء، پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، لازم الاجرا شدن قراردادها و پایان کسب وکار با جذب سرمایه گذاری خارجی رابطه معنادار دارند. بنابراین با حل چالش ها در این شاخص ها می توان، مسیر ورود سرمایه خارجی پایدار به داخل کشور را فراهم آورد.
این روزنامه در سرمقاله خود عنوان «مساله نقدینگی» را به قلم پویا جبل عاملی انتشار داد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**9131
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]