واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد: بازی پونزی در بازار پول تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز شنبه بیستم تیر نوشت: ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در یک یادداشت رسمی که در سایت بانک مرکزی منتشر شده است دیپلماسی چندجانبه در حوزه ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را کلید زد. رییس کل بانک مرکزی گرچه با ادبیاتی نرم فرآیند ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را تشریح کرده است اما از بین خطوط نانوشته آن می توان دریافت پشت این ادبیات یک خط و نشان نرم برای موسسات اعتباری بدون مجوز است.
این روزنامه با انتشار عنوان 48 ساعت نفس گیر در وین، آورد: مذاکرات هسته ای از وقت اضافه گذشته است. آمریکا و اتحادیه اروپا تعلیق تحریم های ایران را بر اساس توافق موقت ژنو تا پایان روز دوشنبه تمدید کرده اند؛ نشانه ای که از احتمال ادامه مذاکرات تا 48 ساعت آینده خبر می دهد. گزارش ها از تلاش 2 طرف برای گرفتن امتیازات حداکثری از طرف مقابل حکایت دارد؛ موضوعی که پیشرفت مذاکرات را کند کرده است. اخبار رسیده از کاخ کوبورگ شهر وین نشان می دهد آمریکا پس از ویدیوکنفرانس محرمانه جان کری وزیر خارجه ایالات متحده با باراک اوباما رییس جمهوری این کشور از مواضع خود که در بیانیه لوزان سوییس هم به آن متعهد شده بودند عقب نشینی کرده است.
روزنامه دنیای اقتصاد با انعکاس موضوع حمایت همه جانبه از تیم مذاکره، نوشت: سی و هفتمین راهپیمایی روز قدس، دیروز پیش از برگزاری آخرین نماز جمعه ماه مبارک رمضان با شعار «روز جهانی قدس، تجلی آرمان فلسطین، فریاد وحدت امت اسلام علیه جاهلیت مدرن و کودک کشی از غزه تا یمن» در تهران و 770 شهر دیگر کشور برگزار شد. ایرانی ها در شرایطی راهپیمایی روز قدس در حمایت از مردم فلسطین را برپا کردند که به زعم بسیاری از مسوولان لشکری و کشوری، حضور پررنگ مردم در این راهپیمایی، نشانه حمایت آنها از تیم مذاکره کننده هسته ای بوده است.
سه فاز زورآزمایی سهام و سپرده، تیتر دیگر این روزنامه است. بازار سهام توانست هفته گذشته با ثبت بازدهی 2.9 درصدی، دومین رکورد رشد هفتگی را پس از بیانیه تفاهم لوزان (اواسط فروردین) به ثبت برساند که عمده آن ناشی از خوش بینی به مذاکرات هسته ای بود. به این ترتیب، پس از حدود 2 ماه، بار دیگر بورس تهران بازدهی بیشتری نسبت به بازار پول (سپرده های بانکی) از ابتدای سال به ثبت رساند. در این شرایط، نبود سیگنال مشخص و مثبت از مذاکرات هسته ای، افت حدود 15 درصدی قیمت نفت از دوران اوج و وضعیت نامشخص قیمت دلار نگرانی های اصلی سهامداران محسوب می شوند. تمامی این موارد اثرات متفاوتی در کوتاه مدت و بلندمدت خواهند داشت که عمده نگرانی ها از وضعیت بازار سهام در کوتاه مدت است. با این حال، نگاهی به شاخص های کلان اقتصادی روند بلندمدت متعادلی را برای اقتصاد کشور و در نتیجه بازار سهام نشان می دهد.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب خبر هوای متغیر در سه مدار بانکی، آورد: آخرین آمارهای بانک مرکزی در 2 ماه نخست سال جاری، از سه روند متغیر در شبکه بانکی حکایت می کند. بر اساس آمارها، در 2 ماه نخست سال جاری 2.4 درصد از بدهی های بانکی به بانک مرکزی کاهش یافته است که این روند به دلیل کاهش 32 درصدی میزان بدهی ها در بانک های غیردولتی و موسسات اعتباری بوده است، اما برخلاف روند مذکور، میزان بدهی های بانک های تجاری به بانک مرکزی در 2 ماه نخست 100 درصد رشد کرده و 2 برابر شده است.
این روزنامه در سرمقاله خود عنوان «از گذشته بیاموزیم» را به قلم سیدمهدی برکچیان و یادداشت «لزوم بهبود نظام تامین مالی مسکن» را به قلم محمد کوثری نشر داد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**9131
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]