واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد بازتاب داد: اپوزیسیون کاهش تورم تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز شنبه سیزدهم تیر در توضیح تیتر یک نوشت: وزیر اقتصاد اخیرا به رونمایی از چهره واقعی برندگان تورم بالا پرداخت. علی طیب نیا معتقد است که برندگان سیاست های تورمی، واسطه گران و دلالانی هستند که خود را پشت سر حمایت از تولید پنهان می کنند و همواره از دولت می خواهند سیاست های انبساطی را تعقیب کند؛ در حالی که بازندگان بزرگ سیاست های انبساطی تولیدکنندگان واقعی هستند که همواره از تخصیص منابع لازم بی بهره مانده اند.
این روزنامه با انتشار عنوان مذاکرات روی موج توافق، آورد: اخبار رسیده از مذاکرات هسته ای در تهران و وین، راهی جز خوش بینی باقی نمی گذارد. محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، جان کری همتای آمریکایی او و دیگر مقامات بلندپایه حاضر در مذاکرات، همگی از پیشرفت در گفت و گو ها و امیدواری به دستیابی به توافق سخن می گویند. از سوی دیگر خروجی دیدار های یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران هم این خوش بینی را تقویت می کند.
روزنامه دنیای اقتصاد با بازتاب خبر سرایت رکود به سمت تقاضا؟ نوشت: گزارش ها از آمار صنایع بورسی در 2 ماه نخست نشان می دهد که موجودی انبار کالاها افزایش یافته است. این موضوع نشان می دهد که به رغم افزایش سطح تولید و تقویت عرضه، به دلیل کاهش سطح تقاضا در بازار، مقصد کالاهای تولیدی به جای بازار مصرف، به سمت انبارهای صنایع تولیدی تغییر کرده است. کارشناسان معتقدند کاهش میزان تقاضا به بازار این علامت را در جهت کاهش تولید به صنایع ارسال می کند و می تواند از میزان عرضه کالا و خدمات بکاهد.
قیمت سکه طلا در قعر 2 ساله، تیتر دیگر این روزنامه است. در آخرین روز هفته گذشته، قیمت سکه تمام بهار آزادی با هشت هزار تومان افت نسبت به روز قبل از آن، به 900 هزار تومان رسید تا کمترین بهای این کالا از بهمن 92 به ثبت برسد. کاهش بهای اونس، افت قیمتی دلار و خبر آزاد شدن 13 تن دارایی طلای ایران در مذاکرات، سه نیرویی بودند که به ثبت این رکورد کاهشی کمک کردند. در ساعاتی از روز پنج شنبه هفته گذشته، سکه به کانال 890 هزار تومانی نیز وارد شد؛ اما تغییر جهت جزیی طلای جهانی، سکه را به کانال 900 هزار تومانی بازگرداند. با این رکورد، قیمت سکه در مجموع روزهای هفته 1.5 درصد افت کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد با تحلیل موضوع جریان پارتیزانی بازار پول، آورد: در اقتصاد کلان نظریه ای تحت عنوان تئوری پارتیزانی وجود دارد که بر اساس آن برخی گروه ها از منابع و امکانات کشور در جهت اهداف خود استفاده می کنند. مرکز پژوهش های مجلس یک نظریه که تاکید دارد موسسات مالی غیر مجاز با جلوگیری از کاهش نرخ سود همزمان با کاهش تورم، رقابت منصفانه در بازار پول را برهم زده اند به چالش کشیده و معتقد است برخی بانک ها و موسسات مالی دارای مجوز نیز که دچار کمبود نقدینگی هستند با پرداخت سود بالا به دنبال رفع کمبود نقدینگی هستند.
این روزنامه در سرمقاله خود به عنوان «سفته بازی در نوسانات تورم» به قلم محمد هادی مهدویان پرداخت.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**2002**9131
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]