تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833402838




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

من و جسد يهويي؛ حفظ حريم شخصي مرده و زنده نمي شناسد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۵۲ب.ظ)
من و جسد يهويي؛ حفظ حريم شخصي مرده و زنده نمي شناسد موج-با گسترش تکنولوژي گويا حريم شخصي ديگر معنايي ندارد و شکستن حريم شخصي اين بار به اجساد متوفي در حال تشريح رسيده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، با حضور تکنولوژي در زندگي بشريت موبايل‌ها، تلفن‌هاي هوشمند، تبلت ها و ساير دستگاهاي سيار تبديل به بخشي جدايي‌ناپذير از زندگي بشر امروز شده‌اند، به‌نحوي‌که تصور زندگي بدون آن‌ها حتي امکان‌پذير هم نيست.
ما همواره آن‌ها را با خود به همراه داريم و فعاليت‌هاي متنوع و گوناگوني را به کمک آن‌ها انجام مي‌دهيم. بااين‌حال، فراگير شدن هر پديده‌اي، رفتارها و قوانين خاص خود را نيز به ارمغان خواهد آورد و استفاده از تلفن‌هاي همراه نيز از اين قاعده مستثنا نيست.
آيا تاکنون از خود پرسيده‌ايد که شخصي بودن دستگاه‌هاي همراه اين اجازه را به صاحبانشان مي‌دهد تا به هر شکلي که تمايل دارند از آن‌ها در مکان‌هاي مختلف استفاده کنند؟ يا اين که نياز است در موقعيت‌هاي مختلف رفتارهاي متفاوتي در پيش گرفت؟ اخيراً بحث‌هاي زيادي در ارتباط با ممنوعيت اين نوع تکنولوژي در طبقه‌هاي مديريتي کشور مطرح‌شده است و حتي ممنوعيت استفاده از آن نيز به طلاب هم رسيد که واکنش بسياري از مخاطبين را به دنبال داشت. عده‌اي معتقدند که اگر ممنوعيت به وجود بيايد از اطلاعات طبقه‌بندي‌شده حفاظت بهتر مي‌شود وعده‌اي برخلاف اين جريان معتقدند که اگر ممنوعيت به وجود بيايد بيشتر از گذشته از استفاده از تکنولوژي عقب خواهيم ماند. اما بعد از اين بحث و جدال‌ها رسانه‌ها با ارائه گزارش تصويري از دانشجويان تشريح پزشکي دانشگاه‌هاي قم و گيلان به اين بحث‌ها دامن زدند و آن را مساله‌اي حاد دانستند. شايد هيچ پديده‌اي به‌اندازه عکاسي توان ثبت لحظات و ماندگار کردن خاطرات را نداشته باشد. فرايند توقف زمان در عکاسي رازي است که عکاسي را از ساير مکانيسم‌هاي مشابه ثبت لحظات مستثني مي‌کند و آن را به ابزاري همه‌گير و عمومي بدل مي‌کند. اما مقصود از اين بحث، نگاهي است به ممنوعيت عکاسي در مناطقي که استفاده از هر نوع دوربيني باعث ايجاد رعب و وحشت از نبود امنيت در مکان‌هايي است که به‌عنوان حريم شخصي افراد نام‌برده مي‌شود.



مرتضي سلاميان يکي از کارشناسان خبره در امر تصويربرداري مي‌گويد: عکاسي صنعتي است که با اختراع آن دنيا دچار شگفتي شد و امروز اين صنعت تا جايي پيشرفت کرد که در دست هر خانواده يک دوربين حرفه‌اي مشاهده مي‌شود و هرکدام از اعضاي آن براي ساخت يک خاطره در تاريخ از آن استفاده مي‌کنند.
سلاميان در ارتباط بافرهنگ استفاده از سلفي در جامعه گفت: تکنولوژي سلفي گامي عظيم در زندگي بشر بود و اما نه‌تنها سلفي بلکه عکس‌برداري در هر جا و مکاني صورت خوشي ندارد به‌خصوص که بخواهد قسمتي از فرهنگ و اعتقادات يک جامعه را جريحه‌دار کند.
وي همچنين با اشاره به عکس‌برداري افرادي سودجو در بخش‌هاي مختلف جامعه توضيح داد: در جوامع مختلف خطرات زيادي براي گرفت عکس‌هاي دردسرساز وجود دارد تا جايي که در کشور روسيه استفاده از تکنولوژي سلفي را بزرگ‌ترين دردسر داشته‌اند و آن را در اين کشور ممنوع اعلام کرده‌اند؛ آن‌ها اين اقدام را اين‌گونه شرح داده‌اند، که مي‌خواهيم به شهروندان يادآوري کنيم اقداماتي که تنها براي جمع‌کردن پسندهاي مردمي انجام مي‌دهند اشتباه است.



با نگاهي به گذشته مي‌بينيم که سو استفاده از اين تکنولوژِي در مکان‌هايي که به‌عنوان امن‌ترين جا براي سلامت يک فرد در جامعه يعني بيمارستان تکراري ناخوشايند است. خاطراتي تلخ که مرور آن‌ها به مواردي همچون تصويربرداري از حال ناخوشايند مرتضي پاشايي و همچنين عمل جراحي که به‌عنوان لامپ برمي‌گردد و به نظرمي رسد با ممنوعيت و حرف‌وحديث‌ها چيزي از پيش نخواهيم برد. درست بعدازآن تصويربرداري از آن عمل جراحي بود که وزير بهداشت از ممنوعيت استفاده از تلفن همراه در اتاق عمل و مکان‌هاي مختلف که مربوط به بيمارستان مي‌شود صحبت کرد.



دکتر پيمان متين دراين‌باره مي‌گويد: البته بي‌شک در هر يک از کليپ‌هاي آموزشي در صورت مشخص بودن هويت حقيقي يا حتي حقوقي افراد‌، کسب اجازه کتبي از بيمار جهت اشاعه و تکثير آن کليپ در دنياي مجازي‌، دست‌کم از بعد قانوني توجيه اخلاقي دارد، ‌مگر آنکه نظير اين عکس‌ها ‌موردبحث، ظاهراً هيچ‌گونه هويتي مرئي نباشد؛ تا جايي که من مي‌دانم، مگر گمانه‌زني‌ها که اهميت خاصي ندارند.
اين پژوهشگر انسان‌شناسي تصريح کرد: البته در اغلب کشورهاي توسعه‌يافته‌ي دنيا انتشار عکس و فيلم بيمار حتي بدون مشخص شدن هويت او هم، منوط بر کسب اجازه‌ي بيمار است.
پيمان متين درباره‌ي واکنش مردم نسبت به پخش اين تصاوير عنوان کرد: ‌روي ديگر اين قضيه‌، ابعاد اجتماعي و انسان‌شناختي آن است؛ بديهي است که هر رخداد اجتماعي هرچند کوچک - در بافت فرهنگي آن جامعه با هنجارها‌، باورها،‌ تابوها و ساختارهاي از پيش تعريف‌شده‌اي ‌معنا و تفسير مي‌يابد.
سيدحسن هاشمي وزير بهداشت در ارتباط با حفظ حريم شخصي افراد در مراکز پزشکي سراسر کشور گفت: مسلم است که ورود به حريم خصوصي اشخاص ممنوع است؛ ممکن است قانون نقض‌هايي داشته باشد که بايد بررسي و برطرف شود، اما درعين‌حال اگر شاکي خصوصي در اين‌چنين زمينه‌هايي وجود داشته باشد، بايد به وزارت بهداشت معرفي شود تا اقدامات لازم صورت گيرد.
وي تصريح کرد: از طرف ديگر چنين موضوع‌هايي بخشي از عوارض زندگي مدرن است و به دليل بي‌اخلاقي و عدم رعايت حقوق انساني و شهروندي، برخي رفتارهاي ناشايست در همه جاي دنيا انجام مي‌شود.
هاشمي تأکيد کرد: انتظار آن است که مردم عزيز کشورمان از اين فعل حرام و ناشايست پرهيز کنند؛ البته تصويربرداري از فيلد عمل با اهداف آموزشي اقدامي است که در تمام دنيا انجام مي‌شود؛ به‌طوري‌که روي ميکروسکوپ‌ها دوربين نصب‌شده و عمل جراحي مربوطه باهدف آموزش ضبط مي‌شود.
به‌هرحال امروزه قوانين عرفي و غيرعرفي(رسمي) اجازه نمي‌دهند که بدون رضايت کتبي از بيمار و اعضاي بدن او عکس و فيلم گرفته شود و يا ناظري غير از تيم درمان بر روند درمان او نظاره‌گر باشد. اين قانون ضمن حفظ جايگاه متعالي پزشک و دادن اطمينان خاطر به بيمار‌، رابطه‌ کهن بيمار و پزشک را محفوظ نگه مي‌دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن