واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۵۱ق.ظ)
ثبت 10 اثر معنوي غيرملموس ايران در آثار جهاني موج- مدير بخش فرهنگي کميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد گفت: اسامي سه نفر از مشاهير علم و ادب ايران زمين طي سال 2015 در فهرست مشاهير علم و ادب يونسکو به ثبت ميرسد.
به گزارش خبرگزاري موج، عبدالمهدي مستکين در سفر خود به استان مرکزي و در بازديد از موزه مفاخر وچهارفصل اظهار داشت: پس از ثبت جهاني اسامي 33 تن از مشاهير و نامداران ايراني، در سال 2015 اسامي سه نفر ديگر از مشاهير اين کشور به ثبت خواهد رسيد.
وي تصريح کرد: تاکنون اسامي سعدي، حافظ، عطار نيشابوري، فردوسي، مولانا جلال الدين محمد بلخي، ناصرخسرو قبادياني، ابوسعيد ابوالخير، سلطان ولد پدر مولانا، نجم کبري نوازنده مشهور ساز عود در قرون هشتم و نهم و عبدالقادر مراغهاي موسيقيدان و خواننده قرن نهم، عبدالعلي بيرجندي منجم قرن هفتم، ملاصدرا، ميرداماد، سيد علي همداني اديب و عارف قرن هفتم، ميرزا تقي خان اميرکبير نخست وزير ناصرالدين شاه قاجار، خواجه نصيرالدين طوسي، امام محمد غزالي، فارابي، ابوعلي سينا، خيام نيشابوري و فخرالدين عراقي به عنوان مشاهير ايراني در يونسکو ثبت جهاني شده است.
مدير بخش فرهنگي کميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد گفت: در سال جاري ميلادي نيز نام محمد زکرياي رازي فيلسوف و پزشک قرن سوم هجري، شيخ محمود شبستري عارف و فقيه قرن هشتم و سيد مرتضي علمالهدي عالم و فقيه برجسته قرن چهارم در فهرست مشاهير علم و ادب يونسکو قرار خواهند گرفت.
مستکين گفت: ثبت اين اسامي مزاياي بسياري همچون جذب گردشگر را به همراه دارد.
وي همچنين از ثبت 19 اثر فرهنگي و تاريخي ايران در فهرست جهاني يونسکو خبر داد و بيان داشت: 10 اثر معنوي غيرملموس نيز از ايران در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيده است.
سيد محمد حسيني، مديرکل ميراث فرهنگي صنايعدستي وگردشگري استان مرکزي در اين بازديد گفت: با اشاره به برگزاري جشنواره ملي عکس بازار اراک و حضور عکاسان بومي و غيربومي در تصوير کردن ويژگيهاي آنيک گام و قدم اصلي در اين زمينه است و ميتواند يک برند در معرفي بازار تاريخي اراک باشد. وي افزود: بهطور قطع ثبت جهاني يک اثر زمينه تخصيص اعتبار سالانه در راستاي مرمت و نگهداري را ايجاب ميکند و نيز سبب استقبال گردشگران و جهانگردان از بازار اراک به دليل معرفي و ثبت در تمامي سايتهاي فرهنگي و گردشگري دنيا و در اولويت تورهاي گردشگري جهاني ميشود. رئيس نخستين جشنواره ملي عکس بازار تاريخي اراک تصريح کرد: استان مرکزي داراي ارزشهاي تاريخي متعددي است که در اين ميان بازار تاريخي اراک جز برترينها محسوب ميشود.حسيني خاطرنشان کرد: بازار تاريخي اراک به لحاظ آرايههاي معماري و وجوه تاريخي خود يک اثر ماندگار است که يکي بودن قدمت آن با تاريخ تأسيس شهر اراک اهميت آن را دوچندان ميکند.
حسيني اظهار داشت: با بررسيها و پيگيريهاي انجامشده پرونده مهارت بافت فرش ساروق و جيريد و نظام آبياري قنات بهر يار دليجان به منظور ثبت در فهرست آثار ملي به دفتر ثبت سازمان ميراث فرهنگي کشور ارسال شد.
وي تصريح کرد: با توجه به اين که فرش ساروق به واسطه نوع بافت از شهرت جهاني برخوردار بوده و همچنين مراکز عمده توليد اين فرش در روستاي جيريد فعاليت داشتهاند، تلاش به منظور ثبت مهارت بافت فرش ساروق و جيريد در فهرست آثار معنوي در دستور کار ميراث فرهنگي استان قرار گرفت که خوشبختانه اخيراً پرونده اين اثر به تهران ارسالشده است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي افزود: پرونده نظام آبياري قنات بهر يار دليجان که زبان راجي مردم اين شهر را تبيين ميکند، نيز به عنوان اثري ناملموس به دفتر ثبت تهران ارسالشده است.
حسيني بيان داشت: در سال جاري ثبت ملي 100 اثر در حوزه ميراث تاريخي، 10 اثر در حوزه ميراث معنوي و 20 اثر در بخش ميراث طبيعي استان هدفگذاري شده که هماکنون 30 اثر در بخش ميراث معنوي، دو اثر در بخش معنوي و پنج اثر در بخش طبيعي در دست اقدام است.
به گفته وي در حال حاضر 813 اثر اين استان به عنوان اثر ملي در حوزه تاريخي، 17 اثر در حوزه ميراث ناملموس و پنج اثر در حوزه طبيعي به ثبت ملي رسيدهاند.
مدير بخش فرهنگي کميسيون ملي سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد امروز در سفر دو روزه خود به استان مرکزي از بازار تاريخي اراک، منطقه گردشگري پنجعلي شازند، غار نخجير، مجتمع آبگرم محلات، مسجد و تکيه ششناو تفرش، قلعه سالار محتشم و بيت تاريخي امام راحل در خمين و... بازديد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]