واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قطبالدین صادقی در گفتگو با مهر:
مرد صلیبی سردشت سوژه یک نمایش شد/ مسئولان همکاری نکردند
شناسهٔ خبر: 2861767 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
هنر > تئاتر
قطبالدین صادقی درباره نمایش «بی تو بهتر» که درباره اثرات ناشی از بمباران شیمیایی سردشت است و قهرمان داستان که مرد جوانی است که ۷ سال به صورت صلیبوار به صورت ایستاده بر دیوار می خوابد، توضیح داد. قطب الدین صادقی نویسنده، مدرس و کارگردان تئاتر درباره اجرای نمایش «بی تو بهتر» به خبرنگار مهر گفت: نمایش «بی تو بهتر» بر پایه یک داستان واقعی نوشته شده و درباره بازماندگان بمباران شیمیایی سردشت است، افردی که بعد از گذشت این همه سال توجهی به آنها نمی شود. در این نمایش به مشکلات زندگی مردم بیگناه سردشت که در بمباران شیمایی سال ۶۶ آسیب دیده اند، پرداخته می شود.
وی ادامه داد: قرار بر این بود که نمایش «بی تو بهتر» ۷ تیرماه در سالروز بمباران شیمیایی سردشت در ۱۰۰ متری اولین بمبی که در این شهر انداخته شده و در همان ساعت به صحنه برود. متاسفانه آنقدر مسئولان شورای شهر و شهرداری سردشت در زمینه دادن امکانات به گروه نمایش تعلل کردند که ما نتوانستیم تمام نمایش را برای اجرا در ۷ تیرماه آماده کنیم اما در نهایت با تلاش فراوان و غیرت گروه نیمی از کار یعنی ۴۰ دقیقه از آن آماده اجرا شد و ما توانستیم بخش هایی از این اثر نمایشی را در سالروز بمباران شیمایی سردشت به صحنه ببریم.کارگردان نمایش «سحوری» درباره اجرای این اثر نمایشی در مهاباد توضیح داد: در حال حاضر «بی تو بهتر» به صورت کامل آماده نمایش شده و قرار است از فردا سه شنبه ۳۰ تیرماه در سالن ۱۰۰۰ نفری وحدت در شهر مهاباد به مدت یک هفته روی صحنه برود. از شهرهای دیگر نیز برای اجرای این اثر نمایشی دعوت به عمل آمده است به همین جهت احتمالا بعد از اجرا در مهاباد نمایش در شهرهایی چون سقز، مریوان، بوکان، سنندج، اشنویه، ارومیه و ... نیز اجرا خواهد شد.
صادقی متذکر شد: در طول ۵۰ روزی که من با گروه انجمن نمایش مهاباد در حال تمرین و آماده سازی این اثر نمایشی بودم هیچ گونه حمایتی از گروه صورت نگرفت درحالیکه پیش از این شهرداری سردشت به ما قول مساعدت داده بود. این نمایش نزدیک به ۴۰ بازیگر دارد که همگی آنها بدون توقع برای آماده شدن این نمایش تلاش کرده اند. با پیگیری هایی که انجام دادم شهردار مهاباد و شورای شهر این شهر ۳۰ درصد از هزینه نمایش را تامین کردند که باز هم جای تشکر دارد.کارگردان نمایش «مکبث» اضافه کرد: اگر قرار است فعالیت های فرهنگی در کشور رونق پیدا کند باید از آنها حمایت کنیم. تئاتر ایران که فقط در چهارراه ولیعصر و ایرانشهر و اقتباس از نمایشنامه های خارجی خلاصه نشده است. من واقعا از این برخوردها و بی توجهی ها خسته شده ام. این نمایش با یک گروه ۴۰ نفره و به شکلی کاملا حرفه ای برای اجرا آماده شده است و حتی برای اجرا در ترکیه و عراق نیز دعوت شده اما من دست تنها قادر نیستم اجرای این اثر نمایشی را ادامه دهم.
صادقی درباره داستان این اثر نمایشی بیان کرد: این نمایش داستان زندگی چند کارگر است که در بمباران سردشت شیمیایی شده اند و اکنون بعد از گذشت ۷ سال از این واقعه به دلیل نبود امکانات برای مداوا به تهران آمده اند. قهرمان این نمایش مرد جوان سردشتی است که ۷ سال به صورت صلیبوار به صورت ایستاده بر دیوار می خوابد چون اگر دراز بکشد ریه هایش از آب پر شده و خفه می شود. داستان نمایش در تهران می گذرد و دو روز آخر زندگی این قهرمان سردشتی را به تصویر می کشد.این مدرس تئاتر افزود: در طول مدتی که در مهاباد هستم یک کارگاه آموزشی نیز برگزار کرده و هنرجویان علاقمند به بازیگری را نیز آموزش داده ام چون سال هاست که دغدغه ارتقای فرهنگ کشورم را دارم و با دست خالی و با عشق و علاقه دوست دارم به جوانان کشورم آموزش دهم.
وی در پایان صحبت هایش گفت: در دوران جنگ تحمیلی ۳۵۰ بار به ایران حمله شیمایی شد که این حملات ۴۰۰ هزار مجروح شیمیایی به جای گذاشت. مردم سردشت غیرنظامی بودند و دولت بعث به زنان و کودکان آسیب رسانده بود اما متاسفانه بعد از گذشت سال ها هیچ گونه رسیدگی از طرف مسئولان به این آسیب دیدگان صورت نمی گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]