محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852653972
27 تیر؛ اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
در تاریخ 27 تیر 1367 قطعنامه 598 مورد قبول جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت 27 تیر؛ اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران قطعنامه 598 پس از یک سال تأخیر پس از تصویبش بالاخره در 27 تیرماه 1367 با پذیرش رسمی از سوی جمهوری اسلامی به جنگ بین ایران و عراق خاتمه داد و صلحی نسبی را در منطقه برقرار کرد.
جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اگرچه در ابتدا با نویدهای ناپایدار پیروزی برای صدام جنایتکار همراه بود ولی این روند از سال 61 روند معکوسی پیدا کرد . ارتش عراق پس از عمليات خيبر 1362 در يك روند صعودي، پذيراي شكست شد و سرانجام، در عمليات والفجر 8 در عين ناباوري فاو را از دست داد. اما شكست نظامي در جبهه شلمچه طي عمليات كربلاي 5 با هيچ يك از شكست هاي عراق قابل مقايسه نيست، زيرا اين شكست، آن هم در سال هفتم جنگ و در حساس ترين منطقه نبرد، آينده حكومت عراق را در تاريكي فرو برد. قطعنامه 598 ، هشتمین قطعنامهای بود كه شورای امنیت سازمان ملل از ابتدای تجاوز علنی رژیم بعثی عراق به جمهوری اسلامی ایران ، صادر كرده بود. همه قطعنامههای قبلی به علت جهت گیری ناعادلانه آنها از سوی ایران رد شده بود اما در ابتدای صدور قطعنامه 598 بعلت نكات مثبتی كه در این قطعنامه گنجانده شده بود از سوی جمهوری اسلامی اعلام شد كه ایران جای بحث و مذاكره در این قطعنامه میبیند و قطعنامه 598 را نه رد كرد و نه قبول؛ ولی سرانجام در تاریخ 27 تیر 1367 قطعنامه 598 مورد قبول جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. پذیرش قطعنامه 598 هرچند به معنای پذیرش آتشبس از سوی ایران بود، ولی عراق به حملات خود ادامه داد و مجدداً داخل خاک ایران شد تا نقاط مهمی از جمله خرمشهر را به دست بیاورد تا با وضع بهتری در مذاکرات حضور داشته باشد، اما موفقیتی بدست نیاورد و نهایتاً جنگ در ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ پایان یافت. متن قطعنامه 598
قطعنامه 598 دارای یک مقدمه و 10 بند است که در جلسه 2570 شورای امنیت به اتفاق آرا به تصویب رسید. بندهای قطعنامه بر اساس مواد 39 و 40 منشور سازمان ملل متحد به شرح زیر است:
1- شورا مطالبه میکند که به عنوان اولین قدم به سوی یک حل و فصل از طریق مذاکره، ایران و عراق به یک آتش بس فوری اقدام فوری اقدام کنند و تمام عملیات نظامی را در زمین، دریا و هوا متوقف کنند و همچنین تمام نیروها را بیدرنگ تا سر حداث شناخته شده بین المللی بازگردانند.
2- از دبیر کل درخواست میشود که گروهی از ناظران سازمان ملل متحد را برای تائید، تحکیم، نظارت بر آتش بس و عقب نشینی به مرزها اعزام کند. به علاوه از دبیر کل درخواست میشود که ترتیبات ضروری را برای مشاوره با طرفین انجام دهد و گزارش آن را به شورای امنیت تسلیم کند.
3- شورا اصرار دارد که پس از توقف مخاصمات فعال بلادرنگ اسرای جنگی را بر اساس کنوانسیون سوم ژنو در 12 اوت 1949، آزاد کند و عودت داده شوند.
4- از ایران و عراق دعوت میشود که با دبیر کل در خصوص به اجرا در آوردن این قطعنامه و در کوششهای میانجیگرانه برای کسب یک حل و فصل جامع، عادلانه، شرافتمندانه مورد قبول طرفین در مورد تمام موضوعات مهم، بر اساس اصول مندرج در منشور ملل متحد همکاری کنند.
5- از تمامی دولتهای دیگر دعوت میشود که حداکثر خویشتنداری را به عمل آورند و از هر اقدامی که ممکن است به تصاعد و گسترش بیشتر مخاصمه منجر شود، احتراز جویند و بدین گونه به اجرا در آوردن قطعنامه حاضر را تسهیل کنند.
6- از دبیر کل درخواست میشود که ضمن مشورت با ایران و عراق مساله تفویض کار تحقیق در باب مسئولیت مخاصمه به هیاتی بیطرف را بررسی کند و در حداقل مدت ممکن به شورا گزارش دهد.
7- عظمت خسارات وارده در خلال مخاصمه و نیاز به کوشش در جهت نوسازی، با امدادهای بینالمللی در خور زمانی که مخاصمه خاتمه پذیرد، تصدیق میشود و در همین خصوص از دبیر کل در خواست میشود که هیاتی از کارشناسان را برای پژوهش در باب مساله نوسازی تعیین کند و به شورای امنیت گزارش دهد.
8- به علاوه از دبیر کل درخواست میشود که با مشورت با ایران و عراق و سایر کشورهای منطقه، طرق افزایش امنیت و ثبات را مورد مدافه قرار دهد. 9- از دبیر کل در خواست میشود که شورای امنیت را در مورد به اجرا در آوردن این قطعنامه، به طور مداوم مطلع کند.
10- شورای امینت تصمیم دارد که برای در نظر گرفتن اقدامات بیشتر و تضمین اجرای این قطعنامه در صورت ضرورت جلساتی تشکسل دهد. گروهی هدف شورای امنیت را در صدور قطعنامه 598 در موارد زیر خلاصه میکنند:
الف) اعاده حیثیت سازمان ملل متحد در درجه اول به عنوان نهاد حافظ صلح بینالمللی؛ زیرا شورای امنیت با صدور قطعنامههای بیحاصل عدم توانایی خود را در اذهان جهانی تقویت می کرد، لذا در وهله نخست به منظور نمایش قدرت و نشان دادن توانایی و صلاحیت خود در حل مناقشات بینالمللی، حاضر شد تسلیم خواست به حق جمهوری اسلامی ایران شود و امتیاز شناسایی آغازگر جنگ را به او بدهد. ب) جلوگیری از سقوط صدام؛ حامیان صدام به خوبی دریافتند که ایران با تصمیمات تهاجمی خود در جنگ،ممکن است رژیم صدام را به سقوط بکشاند،لذا به این نتیجه رسیدند که ایجاد حرکت سیاسی تازه در منطقه ضروری است تا نقش عملیات رزمندگان ایران را در ایجاد تحولات سیاسی منطقه بیاثر کند.
ج) تقویت روحیه حامیان رژیم عراق به منظور جلب حمایت بیشتر آنها نسبت به صدام و تشدید روند کمکهای تسلیحاتی و سیاسی آنها و حفظ وجهه منطقهای جنگ ایران و عراق، سلب امکان دفاع مشروع از ایران.
شورای امنیت براساس بند 6 قطعنامه 598 اصل دفاع مشروع را از جمهوری اسلامی ایران سلب کرد. زیرا بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل، کشور مورد تجاوز حق دفاع مشروع را از خود دارد تا زمانی که شورای امنیت تدابیر لازم اجرائی را اتخاذ کند.
وزیر امور خارجه وقت، علی اکبر ولایتی در این مورد تصریح داشت: «که ما دلیلی نمیبینیم قطعنامهای را برای تحمیل عقاید، که ناعادلانه و غیرمنصفانه است، بپذیریم.» او صریحا گفت:« قطعنامه شورای امنیت مورد قبول ما نیست.»
قطعنامه 598 هشتمین قطعنامهای بود كه از ابتدای تجاوز رژیم بعثی عراق به ایران صادر شده بود بخشی از پیام امام خمینی درباره قطعنامه 598 حضرت امام خمینی پیام مهمی در این مورد خطاب به ملت ایران صادر فرمودند كه در قسمتی از این پیام آمده است : « و اما در مورد قبول قطعنامه كه حقیقتا مسأله بسیار تلخ و ناگواری برای همه و خصوصا برای من بود این است كه من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و كشور و انقلاب را در اجرای آن میدیدم ، ولی به واسطه حوادث و عواملی كه از ذكر آن فعلا خودداری میكنم و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامی كارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای كشور ـ كه من به تعهد و دلسوزی و صداقت آنان اعتماد دارم ـبا قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم و در مقطع كنونی آن را به مصلحت انقلاب و نظام میدانم و خدا میداند كه اگر نبود انگیزهای كه همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت نظام و مسلمین قربانی شود، هرگز راضی به این عمل نمیبودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود ، اما چاره چیست ؟ همه باید به رضایت حق تعالی گردن نهیم دیروز روز امتحان الهی بود كه گذشت و فردا امتحان دیگری است كه پیش میآید .... من باز میگویم قبول این مسأله برای من از زهر كشندهتر است ، ولی راضی به رضای خدایم و برای رضایت او این جرعه را نوشیدم و نكتهای كه تذكر آن لازم است در قبول این قطعنامه فقط مسؤولین كشور ایران با اتكای خود تصمیم گرفتند. تصمیم امروز فقط برای تشخیص مصلحت بود .... بدانید كه پیروزی از آن شماست .» تشکیل کمیته حقیقتیاب
بعد از تصویب قطعنامه ۵۹۸، در جهت اجرای بند ۶ قطعنامه، یک هیئت بلژیکی انتخاب و مسئول شد که متجاوز جنگ را شناسایی و به دبیرکل سازمان ملل متحد معرفی نماید. ایران اصرار داشت زمان شروع به کار این هیئت قبل از پذیرش قطعنامه از جانب ایران باشد که در نهایت اینگونه عمل نشد.
این هیئت در نهایت در ۱۸ آذر ۱۳۷۰ مصادف با ۹ دسامبر۱۹۹۱ میلادی، طی گزارشی به دبیرکل وقت سازمان ملل متحد عراق را به عنوان متجاوز جنگ معرفی کرد. دبیر کل وقت سازمان ملل متحد نیز این گزارش را طی یک جلسه رسمی به شورای امنیت تقدیم کرد.
گردآوری : بخش فرهنگ و هنر بیتوته منابع : yjc.ir irdc.ir fa.wikipedia.org
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]
صفحات پیشنهادی
یک مذاکره کننده ارشد ایران: زمان اعلام توافق هسته ای مشخص نیست / تدوین قطعنامه شورای امنیت هنوز نهایی نشده است
یک مذاکره کننده ارشد ایران زمان اعلام توافق هسته ای مشخص نیست تدوین قطعنامه شورای امنیت هنوز نهایی نشده است یک مذاکره کننده ارشد ایران از ادامه گفتگوها تا پایان کار تدوین قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل خبر داد این مذاکره کننده ارشد ایران در گفتگو با خبرنگار اعزامی انتخاب بهاز سوی باشگاه موسیقی فرهنگسرای ارسباران اعلام شد فراخوان مقاله با موضوع «نقش پیانو در موسیقی دستگاهی ایرا
از سوی باشگاه موسیقی فرهنگسرای ارسباران اعلام شدفراخوان مقاله با موضوع نقش پیانو در موسیقی دستگاهی ایرانیفراخوان مقاله با موضوع نقش پیانو درموسیقی دستگاهی ایرانی با هدف انتشار کتاب حاوی مجموعه مقالات ارسالی ازسوی شهروندان به همت فرهنگ سرای ارسباران اعلام شد به گزارش خبرگزاری فاربیانیهای به مناسبت سالروز پذیرش قطعنامه 598
پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۲ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت 27 تیرماه سالروز پذیرش قطعنامه 598 آوازه امروز انقلاب اسلامی و در عرصه جهانی را مرهون مقاومت و ایستادگی همه جانبه ملت ایران در صحنههای رویارویی با تهدیدات و فشارهای قدرتهای اسکتباری بمتن کامل پیشنویس قطعنامه شورای امنیت برای پایان دادن به تحریمهای ایران
متن کامل پیشنویس قطعنامه شورای امنیت برای پایان دادن به تحریمهای ایران بین الملل > دیپلماسی - متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران منتشر شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم منابع دیپلماتیک اعلام کردند که ایالات متحده روز چهارشنارائه قطعنامه لغو تحریمهای ایران به شورای امنیت/ هشدار مسکو به تلآویو درباره توافق هستهای/ گفتوگوی اوباما
ارائه قطعنامه لغو تحریمهای ایران به شورای امنیت هشدار مسکو به تلآویو درباره توافق هستهای گفتوگوی اوباما و پوتین با موضوع ایران اهمیت توافق هسته ای ایران برای اقتصاد جهانی اظهارات اوباما در کنفرانس مطبوعاتی درباره توافق هسته ای اثر جانبی توافق هسته ای ایران و گروه 1 5 برمتن کامل پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران
متن کامل پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران در متن پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد برجام جزئیات مهمی از جمله ساز و کار بازگشت فوری تحریمها تشریح شده است در پی جمع بندی مذاکرات هسته ای ایران و گروه موسوم به 1 5 در شهر وین اتریش قرار است روز چهارشآمریکا به زودی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران را ارائه میکند
آمریکا به زودی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران را ارائه میکندسفیر آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورش به زودی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره ایران را ارائه خواهد کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس در پی دستیابی ایران و گروه 1 5 به جمعپیش نویس قطعنامه ایران به شورای امنیت ارائه شد
پیش نویس قطعنامه ایران به شورای امنیت ارائه شد روز نو نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه پیش نویس قطعنامه ایران مربوط به لغو تحریم های هسته ای به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد تصریح کرد این سند بسیار پیچیده و از نظر شاخص ها در میان قطعنامه های شورای امنیت سازممتن پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره ایران
متن پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره ایران روز نو متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران منتشر شد منابع دیپلماتیک اعلام کردند که ایالات متحده روز چهارشنبه پیشنویس قطعنامهای را در شورای امنیت سازمان ملل توزیع کرد که توافق هستهای با ایران و پایان بخشآمریکا پیشنویس قطعنامه ایران را به شورای امنیت برد
آمریکا پیشنویس قطعنامه ایران را به شورای امنیت برد منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا پیشنویس قطعنامه مربوط به توافق هستهای ایران و کشورهای 1 5 را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد به گزارش نامه نیوز خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد واشنگتن پسآمریکا پیش نویس قطعنامه ایران را به شورای امنیت برد
آمریکا پیش نویس قطعنامه ایران را به شورای امنیت برد شناسهٔ خبر 2860308 - پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۲ اخبار کوتاه > بین الملل منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا پیش نویس قطعنامه مربوط به توافق هسته ای ایران و کشورهای ۱ ۵ را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردپیشنویس قطعنامه ایران به شورای امنیت ارائه شد/هفته آینده رایگیری میشود
پیشنویس قطعنامه ایران به شورای امنیت ارائه شد هفته آینده رایگیری میشود نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه پیش نویس قطعنامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد تصریح کرد این سند بسیار پیچیده و از نظر شاخصها در میان قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل بی سابقپیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره ایران
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره ایران متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران منتشر شد خبرگزاری تسنیم متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران منتشر شد منابع دیپلماتیک اعلام کردند که ایالات متحده روز چهارشنبه پیشنویس قطعنامهای را در شورایپیشنویس قطعنامه برجام تقدیم شورایامنیتشد |اخبار ایران و جهان
پیشنویس قطعنامه برجام تقدیم شورایامنیتشد نماینده روسیه در سازمان ملل میگوید پیشنویس قطعنامه برنامه جامع اقدام مشترک تقدیم شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است کد خبر ۵۱۷۵۰۱ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۲ ۳۲ - 15 July 2015 نماینده روسیه در سازمان ملل میگوید پیشنویس قطعندوشنبه ، ساعت 16:30 ؛ زمان رای گیری قطعنامه لغو تحریم ایران در شورای امنیت
دوشنبه ساعت 16 30 زمان رای گیری قطعنامه لغو تحریم ایران در شورای امنیت قطعنامه لغو تحریم های ایران روز دوشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای گذاشته می شود به گزارش نامه نیوز یک دیپلمات آمریکایی گفت که قرار است اعضای شورای امنیت روز دوشنبه به پیش نویس قطعنامه ای دربار33 سال پیش در چنین روزی تصویب قطعنامه شورای امنیت در غیاب نماینده ایران
33 سال پیش در چنین روزیتصویب قطعنامه شورای امنیت در غیاب نماینده ایراناین قطعنامه شورای امنیت به گونه ای رندانه تنظیم شده است که اگر کشوری قصد مخالفت با آن یا حمایت از ایران را داشت مجبور می شد اتهام طرفداری از جنگ و جنگ طلبی را بپذیرد بنابراین برای حفظ آبروی خود مجبور بود با آاحتمال تصویب قطعنامه درباره ایران در شورای امنیت
پیش از پایان این ماه احتمال تصویب قطعنامه درباره ایران در شورای امنیت یک منبع دیپلماتیک اروپایی اعلام کرد احتمالا شورای امنیت سازمان ملل پیش از پایان این ماه قطعنامهای را درباره جمعبندی مذاکرات ایران تصویب خواهد کرد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز خبرگزاری روسی ایتارتاس به ن-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها