تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خرج کردن در راه طاعت خدا دریغ مکن وگرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827006956




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بدهی‌های سرسام آور یونان / میزان بدهی 200 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
بدهی‌های سرسام آور یونان / میزان بدهی 200 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌
کارشناسان اقتصادی با اشاره به بدهی‌های سنگینی که یونان به بار آورده است، می‌گویند، کشوری که میزان بدهی‌هایش به نسبت 200 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌اش است، هیچ تضمینی برای بازپرداخت آن وجود ندارد.


به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری فرانس 24، در گزارشی درباره اوضاع اقتصادی یونان بعد از موافقت گروه وزیران دارایی منطقه یورو با اعطای یک مرحله دیگر وام به این کشور به منظور جلوگیری از ورشکستی آن، اعلام کرد با اعطای این وام نگرانی مردم یونان مبنی بر اینکه مبادا پس اندازهایی که در بانک‌ها نگه داشته‌اند از بین برود برطرف شد.


بدین ترتیب مردم این کشور می‌توانند همچنان هر روز 60 یورو از عابربانک ها برداشت کنند. اما با وجود موافقت گروه وزیران دارایی و بانک مرکزی اروپا با تأمین مالی یونان، هنوز معلوم نیست که بانک های یونان دقیقاً در چه تاریخی کار خود را از سر می‌گیرند.


حتی ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپا نیز در این باره چیزی نمی‌داند. او در اظهار نظری در این باره گفت، پیش بینی اینکه بانک‌های یونان در چه زمانی فعالیت‌های خود را از سر می‌گیرند کار دشواری است.


اما به حال تصمیم گیری در این باره برعهده دولت یونان است. آتن باید به گونه ای عمل کند که خطر خروج سرمایه‌ها وجود نداشته باشد. خطری که دولت یونان تاکنون با بستن بانک‌ها و کنترل بر نقل و انتقال سرمایه‌ها از وقوع آن جلوگیری کرده است.


 دراگی خاطر نشان کرد اگر بانک‌ها باز شوند و سرمایه‌ها در مقیاسی گسترده از آن خارج شود پیامدهای آن دامن گیر خود مشتریان بانک‌ها و سپرده گذاران خواهد شد. 


برای آنکه مشخص شود دربانک های یونان چه اتفاقی افتاده و قرار است چه اتفاقی بیفتند ما نظر کریستوفر دمبیک اقتصاد دان و تحلیلگر ساکسوبانک را در این باره جویا شده‌ایم.


 وی در این باره می‌گوید، بانک های یونان از نظر مالی اکنون وضع به شدت شکننده ای دارند. توضیح بیشتر آنکه از سال 2009 تاکنون نزدیک به 100 میلیارد یورو سرمایه از بانک‌های این کشور خارج شده است.


علت این امر نیز آن بوده است که سپرده گذاران از ترس ورشکست شدن این کشور، سپرده های خود را از بانک‌ها خارج کرده‌اند. حتی در ماه ژوئن امسال، حدود هشت میلیارد یورو از بانک‌های این کشور خارج شد که رقم بی سابقه ای در تاریخ فعالیت های بانکی این کشور به حساب می‌آید. 


اینکه تنها در یک ماه هشت میلیارد یورو از بانک‌های یونان خارج می‌شود نشان می‌دهد مردم تا چه اندازه درباره آینده اقتصادی کشورشان نگران هستند. یونان همین حالا نیز نمی‌توان اقساط وام‌ها و بدهی هایی که به بار آورده است پس دهد. 


کریستوفر دمبیک اقتصاددان و تحلیلگر ساکسوبانک در ادامه تحلیل خود از اوضاع مالی بانک های یونان گفت، بر اساس برآورده هایی که صورت گرفته است کل سرمایه های بانک‌های یونان اکنون چیزی حدود 120 میلیارد یورو است که برای یک کشور رقم بسیار پایینی است.


به همین علت هم است که بانک‌ها جرات بازگشایی ندارند و می‌دانند اگر کار خود را از سرگیرند مردم با بیرون کشیدن پول های خود، همين میزان سرمایه را نیز از دست خواهند داد. از همین رو، بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی می گویند بانک‌های یونان برای ادامه فعالیت خود به دریافت وام های دیگری نیاز دارند. 


برخی از اقتصاددانان نیز می گویند بانک‌های بزرگ یونان که چهار بانک هستند برای آنکه بتواند دوام داشته باشند باید از نظرساختاری اصلاح شوند. اصلاح ساختار این بانک‌ها نیز به این صورت است که یا باید از نو، وام های بلند مدتی دریافت کنند که این کار نیز ممکن نیست مگر آنکه از طریق  ساز وکار ثبات مالی اروپا انجام گیرد.


 ساز وکار ثبات مالی اروپا، برنامه تأمین مالی اضطراری مشارکتی و وابسته به وجوه جمع آوری شده از بازار های مالی است که کمیسیون اروپا آن را ضمانت می‌کند. وظیفه این نهاد؛ حفظ ثبات مالی اتحادیه اروپا با کمک به کشورهایی است که با مشکل مالی مواجه شده‌اند.


 اگر این کار انجام گیرد آنگاه به احتمال زیادی برخی بانک‌ها در هم ادغام خواهند شد یعنی یکی یا دو تا از چهارتا بانک بزرگ یونان از بین خواهد رفت. 


راه دیگر، آن است که سهامداران بانک‌ها، به سپرده گذاران تضمین دهند و در صورتی ورشکستگی آنها مسئولیت را تقبل کنند.


همچنین گزینه دیگری که در این خصوص مطرح است اینکه سپرده گذارانی که بیش از 100 هزار یورو حساب بانکی در بانک‌های یونان دارند در صورتی که بانک با مشکل مالی مواجه شود بخشی از بار مسئولیت برعهده گیرند. 


این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه این گفتگو خاطرنشان کرد توافقنامه ای که بین یونان و بستانکاران این کشور صورت گرفته است بدترین توافقنامه است، زیرا همه کارشناسان و اقتصاددانان بر این باورند که دولت یونان توانایی عمل به تعهداتش را ندارد. حتی بانک مرکزی اروپا نیز تاکید کرده است یونان با این وضع نمی‌تواند به تعهدات مالی خود عمل کند.


 یعنی در شرایط کنونی به هیچ وجه یونان توانایی بازپرداخت بدهی هایش را ندارند. چون کشوری که میزان بدهی هایش به 177 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌اش رسیده است، معلوم است توانایی باز پرداخت بدهی هایش را نخواهد داشت. این در حالی است که با بسته کمک مالی سومی که قرار است در اختیار یونان قرار گیرد میزان بدهی‌های این کشور به حدود 200 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌اش خواهد رسید که کار به مراتب برای این کشور دشوار خواهد شد. 


حتی کشوری مانند فرانسه که اقتصاد دوم منطقه یورو به حساب می‌آید با بدهی به نسبت 200 درصد کل تولید ناخالص داخلی‌اش، توانایی بازپرداخت بدهی‌هایش نخواهد داشت.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

محدودبت دریافت روزانهِ پول نقد از عابربانک‌های یونان
پیامدهای خروج يونان از منطقه يورو برای اروپا بسیار سنگین است
بحران یونان مانعی برای وضع تحریم جدید علیه روسیه شد
استمرار بحران یونان تبعات منفی بر اقتصاد آلمان خواهد داشت
اقتصاد یونان رشد 2 درصدی را تجربه کرد
طولانی شدن بحران بیکاری در یونان
توليد ناخالص داخلي "يونان" 24 درصد كاهش يافت




۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن