تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852406051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«روز رستاخیز» در برزخ مدافعان و مخالفان اکران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: «روز رستاخیز» در برزخ مدافعان و مخالفان اکران خبرگزاری پانا: در روزهایی که تا اکران عمومی «روز رستاخیز» اثر سینمایی احمدرضا درویش باقیست، این فیلم در برزخی از مدافعان و مخالفان نمایش فیلم قرار گرفته است که جوی ناخوشایند را برای آن رقم زده است.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۲ تير ساعت 14:49

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، چند روزی تا عید فطر و زمان اکران فیلم سینمایی «روز رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش باقیست و جوی از مخالفان تماشای این فیلم شکل گرفته است که خواستار عدم اکران آن شده اند. «روز رستاخیز» با انگلیسی He Who Said No به معنای «کسی که نه گفت» به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش محصول سال 1389 ایران است که در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در 11 بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در نهایت در 8 بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برنده سیمرغ بلورین شد.  این فیلم در شامگاه دوم دی ماه 92 در اکران خصوصی ای که با حضور برخی از اعضای دولت و وزیر ارشاد در سینما فرهنگ داشت مورد توجه و استقبال قرار گرفت و تایید شد که این فیلم و فیلمنامه آن از زیر نظر شخصیت های برجسته و مراجع و علما دینی گذشته و مهر تایید گرفته است. 16 بهمن 1392 که این فیلم در کاخ جشنواره فجر به نمایش درآمد با تایید برخی مراجع قم توانست چهره حضرت ابوالفضل را با بازی بهادر زمانی نشان دهد.
 
نمایش در جشنواره سی و دوم و جوی که از ناامیدی در اکران این فیلم حکایت می کرد
پس از پایان گرفتن سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر جوی درست شد که این گمان می رفت امیدی به اکران عمومی این فیلم نیست؛ فیلمی که به یکی از پرحاشیه ترین فیلم های مذهبی ایران تبدیل شد، اما امروز پس از تمامی وقایعی که این فیلم پشت سر گذاشت تا به مرحله اکران عمومی برسد و مشخص شدن زمان به نمایش گذاشتن آن برای عموم حاشیه هایی گریبان آن را گرفته است که احتمال آن می رود «روز رستاخیز» روزهای دشواری را تا رسیدن به این اتفاق سپری کند. 
«روز رستاخیز» روایت سینمایی از واقعه کربلا و قیام حضرت سیدالشهدا (ع) است که با شکل و شمایلی متفاوت از آنچه تاکنون در مجموعه های تلویزیونی و سینمایی شاهد بودیم پرداخت شده است و فصلی نوین در عرصه آثار سینمایی با مضمون دینی محسوب می شود.
داستان فیلم از این قرار است که؛ بعد از مرگ معاویه پسر ابوسفیان، یزید بن معاویه خود را خلیفه مسلمین می‌خواند و به فرماندار مدینه نامه می‌نویسد که از حسین بن علی بیعت بستاند. بکیر بن حر که به عنوان پیک مخصوص دربار یزید بن معاویه برگزیده شده است مأمور رساندن نامه یزید بن معاویه به مدینه می‌گردد. او که جوانی چابک و پرانرژی است و در تکاپوی حقیقت است در مدینه متوجه می‌شود که حامل نامه‌ای است که در آن به کشتن حسین بن علی فرمان داده شده است. بکیر در مکه با اندیشه‌ها و خط فکری حسین بن علی(امام شیعیان) آشنا می‌شود. مردم کوفه با فرستادن نامه‌های بسیار زیاد، حسین بن علی را به کوفه دعوت کرده‌اند تا در قیام بر ضد یزید پسر معاویه، آنها را یاری کنند. حر ابن یزید ریاحی، به همراه بکیر و دو هزار سوار از سوی عبیداله بن زیاد مأمور می‌شوند به سمت کاروان حسین بن علی که به سمت کوفه در حرکت هستند بروند. کاروان حسین در شماری اندک، در کربلا به محاصره هزاران نفر از لشکریان یزید درمی‌آیند.
 
براساس استفتاء مقام معظم رهبری نمایش «روز رستاخیز» بلامانع است
ما در سینمای مان آثار انگشت شماری داریم که به مضامین دینی و شخصیت های برجسته دینی ورود کرده باشند چراکه حساسیت زیادی نیز در خصوص این آثار وجود دارد. در مورد واقعه عاشورا و قیام امام حسین (ع) نیز بعد از روایت ماندگار شهرام اسدی از «روز واقعه» دیگر شاهد چنین اثری نبودیم تا اینکه «روز رستاخیز» با اکران محدود و حواشی بسیار این نکته را خاطر نشان کرد که ورود به مضامین مذهبی در سینما کاری بس دشوار است. یکی از مهمترین حواشی ای که دامان این اثر سینمایی را گرفت نشان دادن تصویر حضرت عباس (ع) با بازی بهادر زمانی بود، این درحالی است که هنگام ساخت فیلم از مقام معظم رهبری استفتاء کرده اند و ایشان گفته اند «اگر وهن نباشد، ایراد ندارد که تصویر نشان داده شود» و البته برخی از مراجع نیز فیلم را مورد تایید قرار داده اند. این اتفاق پیش از این برای فیلم «مختارنامه» ساخته داوود میرباقری نیز درخصوص نشان دادن چهره حضرت ابوالفضل رخ داد که در آخر این کارگردان از نشان دادن چهره حضرت ابوالفضل (ع) در ساخته خود سر باز زد. اما احمدرضا درویش در مقابل تمامی این واکنش ها و حواشی روزه سکوت گرفت و در تمام مدتی که فیلم با حاشیه ها دست و پنجه نرم می کرد و نظرات ضد و نقیض فراوان پیرامون آن به گوش می رسید سکوت اختیار کرد و به گفت و گوی خبری نیز در این خصوص نپرداخت. تنها در نشست هم اندیشی ستاد اکران این فیلم در سالن حوزه هنری استان فارس در شیراز، گفت: فیلم «رستاخیز» با معادلات رایج سینما ساخته نشده و دلیل ساخته شدن این فیلم به فراز و فرودهای سینمای ایران و جهان نیز ربطی ندارد. تیم تولید «رستاخیز» مسئولیتی را برعهده داشت و تلاش کرد برای بهره مند شدن سینما، از آوردگاهی که مملو از اصالت، معنویت و مفاهیم انسانی است؛ نسیمی از فرهنگ عاشورا را در این عرصه بدمد.
 
«روز رستاخیز» با معادلات رایج سینما ساخته نشده است
درویش تاکید کرد: در مسیر تولید اندیشه و فرهنگ یک هدف واحد یعنی اعتلا و توسعه فضای فرهنگی در کشور وجود دارد که رسیدن به این اهداف مهم با  ساختارهای سازمانی و اداری، تعریف و تقسیم بندی شده و پرواضح است مدیران فرهنگی هستند که مسئولیت این کار را به عهده دارند. در این بین وزارت ارشاد، سازمان سینمایی و حوزه هنری در تولید و توزیع آثار سینمای ایران نقش دارند اما سینماگران و هنرمندان نقش اصلی را در تولید آثار هنری به عهده دارند.
این کارگردان تصریح کرد: در سه دهه گذشته که به دوره انفجار ماهواره و تاثیر شبکه های ماهوارهای در برابر سینما معروف است، سینماگران با سیستم صدای دالبی به نجات سینما آمدند و سیستم صدای دالبی توانست سینما را از هجوم شبکه های تلویزیونی نجات دهد، خوب است مسئولان توجه کنند که سینما عرصه حضور و تامین کننده نیاز فطری مردم به جمع شدن کنار یکدیگر است. بنابراین سینما رفتن فقط از سر تفنن نیست. هدف ما علاوه بر مخاطب قرار دادن مردم ایران، میلیون ها آواره از خانواده های شیعی هستند که امروز در بحران منطقه در زیر چادر صحرایی زندگی می کنند. از نظر سازندگان «رستاخیز»، بهترین نوع نمایش این فیلم دسترسی این طیف از مخاطبان جهان شیعه به این فیلم سینمایی است.
 
درویش: برای ساخت روز رستاخیز ۱۴ سال پیش زیر باران‌های دمشق عهد بسته بودم
و اما اظهار نظر هایی که در خصوص این فیلم شد، بدین قرار است:
 احمدرضا درویش، کارگردان فیلم با اشاره به اینکه ساخت روز رستاخیز شانس بزرگ زندگی او بوده است، گفت: برای ساخت روز رستاخیز ۱۴ سال پیش زیر باران‌های دمشق عهد بسته بودم.
کمال تبریزی کارگردان فیلم طبقه حساس در خصوص فیلم روز رستاخیز، گفت: این فیلم سینمایی از تکنیک خوبی برخوردار بود و فرم خوبی داشت. اما فکر می‌کنم یک مقدار فیلم در موقعیت فرم باقی‌مانده بود و دلیلش هم این است که مضمونی پیچیده و عمیق داشت. حالا حالاها تجربه زیادی باید اتفاق بیفتددر عرصه سینما تا این مضمون به طور کمال و تمام بیان شود یعنی حق مطلب ادا شود. فکر می‌کنم این راهی است که با فیلم سینمایی روز واقعه شروع شده، البته کارهای پراکنده‌ای در این زمینه انجام شده است و حالا سینماگران باید در این زمینه قدم‌های بیشتری بردارند و کار بیشتری بکنند تا به این مفهوم که خیلی عمیق است و در ذات فرهنگ ایرانی وجود دارد، دست پیدا کنند و کارهای بهتری ساخته شود.
منصور ارضی، عبدالرضا هلالی و مجید بنی‌فاطمه از مداحان به مضمون این فیلم سینمایی انتقاد کرده‌اند.
محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید شیعه و مرتضی مقتدایی مدیر شورای عالی حوزه علمیه قم به این فیلم اعتراض کرده و آن را توهین به مقدسات دانسته‌اند. 
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دفاع از فیلم پرداخت و تاکید کرد که رستاخیز از نظر تاریخی مشکلی نداشته و منطبق با تاریخ صحیح عاشورا تدوین شده است.
 
حاتمی کیا: نباید به گونه ای رفتار شود که کسی جرئت ورود به این عرصه را نداشته باشد
علی حاتمی کیا نیز در خصوص این فیلم گفت: در تک تک پلان‌های این فیلم یک انرژی متراکم دیده می‌شود که قصد قربت داشته است و این عرصه،‌ عرصه سختی است و نباید به گونه ای رفتار شود که کسی جرئت ورود به این عرصه را نداشته باشد. نباید کاری کنیم که دیگر مجال ورود افرادی همچون درویش و کمال تبریزی به وادی های سختی همچون تاریخ تشیع و تاریخ معاصر تنگ شود. من مطمئنم که برادرم احمدرضا درویش با احترام به نظر علما و انجام اصلاحاتی «رستاخیز» را روانه اکران عمومی خواهد کرد و همه باید به او کمک کنیم و گرنه دیگران درباره ما شیعیان فیلم خواهند ساخت.
در «روز رستاخیز» آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، یاور احمدی فر، انوشیروان ارجمند، انوش معظمی، کوروش زارعی، رویز پورحسینی، شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات، زهره حمیدی، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی، محمود محکمی، سعید علیپور، امیر مولوی، علی جاویدفر، میرطاهر مظلومی، حمید جدیدی، قادر پزشکی، محمدرضا حق‌گو، علی عباسی، تورج فرامرزیان، بابک والی، رضا اکبری ارطه، ابراهیم سلطانی، خلیل الله خواجه نظام، پژمان جعفری سمرقندی  تعدادی ازجمله بازیگران ایرانی هستند که در کنار بازیگرانی از کشورهای کویت، لبنان و سوریه از جمله جمال سلیمان، طلعت حمدی، رضوان عقیلی، فواد سرور، داود حسین، یوسف شکرجی و فواد ابراهیم به ایفای نقش پرداخته اند. این در حالی است که تقی علیقلی زاده تهیه کننده فیلم، موسسه فرهنگ تماشا، شرکت دلتا مدیا و شرکت آکوا فالز سرمایه گذاران این فیلم پرهزینه تاریخ سینمای ایران با هنرمندانی بین المللی هستند.
 
«روز رستاخیز» با حمایت تمام قد «حوزه هنری» عید فطر اکران می شود
با تمام این اتفاقات و حاشیه هایی که برای این فیلم رخ داد، آنچه قطعی شده است اکران عمومی «روز رستاخیز» در عید فطر است که با پخش سینمایی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که تمام قد پشت اکران عمومی و نمایش این فیلم ایستاده است، صورت می گیرد. خبرها از اصلاحات چهل دقیقه‌ای این فیلم نسبت به نسخه‌ی نمایش داده شده در سی و دومین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر حکایت دارد.
بخشی از این اصلاحات چهل دقیقه‌ای به علت اعتراضاتی است که پس از نمایش این فیلم در جشنواره‌ی سی و دوم ایجاد شد و به انتقاد مراجع تقلید و مردم منجر گردید. اما بخش دیگری از این حذفیات، در راستای کوتاه کردن تایم سه ساعته‌ی فیلم جهت اکران عمومی آن صورت گرفته است.
در طی این حذفیات، نقش چندین بازیگر در فیلم به طور کامل حذف شده است. برای مثال، سکانس‌های بازی «شقایق فراهانی» با توجه به حساسیت‌هایی که پیرامون رابطه‌‌ی او با کاراکتر «بکیر ابن حر» و تاثیرش بر حضور «بکیر» در سپاه امام حسین (ع) ایجاد کرد، به صورت کامل از نسخه‌ی آماده شده برای اکران، درآمده است.
 
نقش حضرت عباس(ع) در نسخه اکران همچنان حضور پررنگی دارد 
علاوه بر این، کاراکتر «پرویز پورحسینی» نیز که در نقش یک پیرمرد روشن‌ضمیر در یکی از گذرگاه‌های میان شام تا کوفه، با «بکیر» دیدار می‌کند، به دلیل کوتاه شدن تایم، به طور کامل از فیلم حذف شده است.
حذف سکانس‌های مربوط به حضرت «علی اکبر» (ع) نیز، یکی دیگر از اصلاحات اعمال شده در نسخه‌ی جدید فیلم است. اما با این حال، نقش حضرت عباس (ع) که به علت ترسیم چهره‌ی ایشان در فیلم مورد اعتراض قرار گرفته بود، همچنان در نسخه‌ی آماده‌ی اکران حضور پررنگی دارد. گرچه چند سکانس مربوط به حضرت ابوالفضل العباس (ع) هم تعدیل شده است؛ از جمله اولین نما و سکانس معرفی این حضرت جلوی قصر والی مدینه در شبانگاه و دیالوگ او با بکیر. برخی از نکات ریز هم در سکانس‌هایی مثل شهادت حضرت علی اصغر (ع) که در نقدها به آن اشاره شده بود، اصلاح شده است. در کنار آن، سکانس‌های گم شدن بکیر در بیابان هم جز دیگر موارد حذف شده‌ی فیلم است.
 
زهرا صفایی
 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن