واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
هرچند با پختن مواد غذایی آنها نرم تر می شوند و براحتی هضم می شوند ولی برای برخی از مواد غذایی خوب نیست یعنی با چختن آنها مواد مفیدشان از بین می رود وباید نپخته خورده شوند تا مواد مفید آنها حفظ شود در این بخش موادی را معرفی می گنیم که باید نپخته خورده شوند بروکلی این سبزی، سرشار از ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و پروتئین است. همچنین، حاوی سولفورافن می باشد که می تواند به مبارزه با سرطان پرداخته و فشار خون رو کاهش دهد. اگر بروکلی به صورت خام مصرف شود، سولفورافن موجود در اون با سرعت بیشتر و در مقادیر بیشتری نسبت به بروکلی پخته شده، جذب بدن می شود. البته می توان با بعضی از روش های پخت، از کاهش سولفورافن جلوگیری کرد. مثلاً بخارپز کردن و پختن بروکلی اثر منفی چندانی بر روی محتوای سولفورافن بروکلی ندارد اما آب پز کردن، تا ۷۰٪ از سولفورافن موجود در بروکلی رو کاهش می دهد. بروکلی حاوی ترکیب دیگری به نام گویترین است که تولید هورمون تیروئید رو کاهش می دهد. اما وقتی که بروکلی رو بپزیم، گویترین موجود در اون بی ثبات شده و این اثر منفی اون، بی اثر و خنثی می شود و دیگر از بابت تولید هورمون تیروئید، مشکل ساز نخواهد بود.
نارگیل فواید نارگیل به شکل خام بسیار بیشتر از نارگیل خشک شده است. بعضی از افراد، به جای نوشیدنی های ورزشی، از آب نارگیل به دلیل خاصیت آبرسانی و به منظور تأمین الکترولیت ها، استفاده می کنند. آب نارگیل همچنین سرشار از سدیم، پتاسیم و منیزیم است. این در حالیست که نارگیل خشک شده یا نارگیل شیرین، نمی تواند همین فواید رو تأمین کند. میوه ها میوه های خشک شده که مصرف اونها بسیار همه گیر شده است، به اندازه میوه تازه، دارای خواص ارزشمند نیستند. این میوه های خشک، حاوی شکر بیشتر و در نتیجه انرژی و خاصیت چاق کنندگی بیشتر هستند. به علاوه، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی میوه اولیه رو هم از دست داده اند. سیر ما معمولاً از سیر به صورت پخته و برای طعم دهی به غذاها استفاده می کنیم. این ماده غذایی حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که اگر سیر رو به صورت خام مصرف کنیم، خیلی بیشتر از حالت پخته جذب بدن می شود. وقتی که سیر رو می پزیم، آنزیمی به نام آلیناز رو که مسئول ساختن آلیسین در سیر است، غیر فعال می کنیم. تحقیقات نشان می دهند که مصرف سیر خام، دو بار و یا بیشتر از دو بار در هفته، می تواند اثر ضد سرطان داشته باشد.
پیاز مانند سیر، پیاز هم حاوی آلیسین است که می تواند به کاهش گرسنگی، جلوگیری از سرطان و بهبود سلامت قلب، کمک کند. هم پیاز قرمز و هم پیاز زرد، حاوی مقادیر بسیار مناسبی از نوعی ترکیب ارزشمند به نام کوئرستین هستند. مصرف پیاز خام بهتر از پیاز پخته است زیرا آنزیم های ضد سرطان پیاز در اثر پختن و حرارت دیدن از بین می روند. یکی از راه های استفاده از ترکیبات سولفور و آنتی اکسیدان های ضد سرطان پیاز این است که از آب پیاز استفاده کنید. اگر پیاز رو به صورت خام مصرف کنیم، آب پیاز هم از اون خارج نشده و مورد استفاده بدن قرار می گیرد. فلفل دلمه ای قرمز این فلفل سرشار از ویتامین C می باشد و می تواند تا ۱۵۰ درصد از ویتامین C توصیه شده روزانه رو تأمین کند. اما اگر بیش از ۳۷۵ درجه حرارت ببیند، ارزش تغذیه ای اون به شدت کاهش پیدا می کند. ویتامین C نسبت به حرارت، حساس است و در دماهای بالا و در مجاورت نور و هوا، تخریب می شود. اگر علاقه ای به خوردن این فلفل به صورت خام ندارید، بهتر است که اون رو فقط کمی گریل کنید و از قرار دادن در معرض حرارت طولانی مدت، پرهیز کنید. منبع : yeka.ir
21 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]