واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتبارات بخش آب و خاک خراسان شمالی تنها پاسخگوی 20 درصد نیاز استان است بجنورد - ایرنا - مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به تخصیص قطره چکانی اعتبارات بخش آب و خاک این استان گفت: این اعتبارات تنها قادر است 20 درصد از نیاز استان را پاسخ دهد.
عبدالله یوسفی در گفت و گو با ایرنا بروز خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی را از چالش های عمده این منطقه برشمرد و افزود: باید با اجرای طرح های مختلف از جمله کانال کشی و لوله گذاری و اجرای سامانه های نوین آبیاری، این حوزه را مدیریت کرد.
وی بر ساماندهی این بخش تاکید و اظهار کرد: در صورت تامین نشدن اعتبارات مورد نیاز، ساماندهی انهار سنتی این استان بیش از 30 سال طول می کشد.
وی اولویت طرح های آب و خاک را اجرای طرح های کانال کشی و لوله گذاری دانست و گفت: برنامه ریزی شده است تا امسال 59 کیلومتر از انهار سنتی استان کانال کشی و 24 کیلومتر نیز لوله گذاری شود.
یوسفی، نیاز اجرای هر کیلومتر کانال کشی را 800 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: برای اجرای طرح های کانال کشی در سال جاری 63 میلیارد ریال مصوب شد اما تنها 47 میلیارد ریال تخصیص داده شد.
وی گفت: همچنین برای اجرای طرح های لوله گذاری 26 میلیارد ریال مصوب شد اما متاسفانه رقمی در حدود 19 میلیارد ریال تخصیص داده شد.
یوسفی کل اعتبار مصوب بخش آب و خاک این استان در سال گذشته را 613 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: از این میزان 307 میلیارد ریال، یعنی چیزی در حدود نصف آن تخصیص داده شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: باید تمام برنامه ریزی های این حوزه بر اساس تغییرات اقلیم و خشکسالی تنظیم شده و الگوی کشت، با توجه به شرایط و ظرفیت منطقه و وضعیت آب و خاک استان تعیین شود.
وی با انتقاد از کشت شالی در این استان گفت: برنج باید در مناطق پر آب مانند مازندران و گیلان کشت شود اما متاسفانه کشاورزان برخی مناطق این استان نیز به کشت برنج روی آورده اند که باید این رویکرد اصلاح شده و گندم جایگزین آن شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر استفاده از یافته ها و نتایج تحقیقات بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: اگر کارها بر اساس تحقیق پیش برود نتیجه مطلوبتری خواهد داشت و ما به این منظور با مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی نیز وارد همکاری شده ایم.
یوسفی طول انهار خراسان شمالی را 11 هزار و 500 کیلومتر ذکر کرد و گفت: تنها چهار هزار و 500 کیلومتر از این انهار کانال کشی و لوله گذاری شده و مابقی سنتی است.
وی افزود: با اجرای طرح های ساماندهی به ازای هر کیلومتر کانال کشی و لوله گذاری 50 هزار متر مکعب آب صرفه جویی می شود که این می تواند موجب افزایش سطح زیر کشت و افزایش تولید در واحد سطح شود.
125 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان شمالی آبی و 180 هزار هکتار دیم است که برای بخش کشاورزی 59 درصد از آب های سطحی و 49 درصد از منابع آب های زیرزمینی مصرف می شود.
استان 900 هزار نفری خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که سالانه یک میلیون تن محصول از این سطح برداشت می شود. ک/2
3007/5132
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]