واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاوره خانوادگی، حلقه مفقوده قبل از ازدواج در بیجار سنندج - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار گفت: هم اکنون تنها یک دفتر مشاوره قبل از ازدواج در بیجار وجود دارد و آن هم مختص مسائل بهداشتی قبل از ازدواج است و نمی تواند پاسخگوی نیازهای جوانان به مشاوره های خانوادگی، تربیتی و عاطفی قبل از ازدواج در بیجار پاسخگو باشد.
دکتر نبی اله مهدویان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طلاق افزایش یافته است و سازش زوجین کاهش یافته است.
وی با اشاره به کاهش میانگین زندگی مشترک زوجین به یک تا شش ماه اظهار کرد: متولیان امور فرهنگی، اجتماعی و مدیران ارشد شهرستان بیجار باید در این زمینه برنامه ریزی های بلند مدت، میان مدت و سریع تهیه نمایند.
وی از فعالیت تنها دفتر مشاوره پیش از ازدواج مرکز بهداشت شماره دو بیجار خبرداد و گفت: هیچ دفتر و یا مرکزی برای مشاوره های خانوادگی، تربیتی، عاطفی، آشنایی با مسایل مختلف زندگی و آیین همسرداری وجود ندارد.
مهدویان با اشاره اینکه آسیب اجتماعی بسیار بغرنجی جامعه را تهدید می کند، ادامه داد: باید برای این موضوع توسط کمیته برنامه ریزی شهرستان، استان و حتی کشور تدابیر شایسته و سریعی اندیشید.
وی پیشنهاد داد: یکی از ادارات مسوول امور فرهنگی، مذهبی و اجتماعی برای مدیریت این نیاز مهم تعیین و با اختصاص نیرو و هزینه با برگزاری کلاس های حداقل 10 روزه، جوانان درآستانه ازدواج را آموزش دهند تا با مسایل مختلف زندگی و نوع برخورد با هریک از مشکلاتی که ممکن است در آینده با آن مواجه شوند آشنا نمایند.
برگزاری کارگاه آموزشی با استفاده از کارشناسان و مشاوران و شرکت بعضی از اعضای دیگر خانواده که می توانند در زندگی زوجین جوان تاثیر گذار باشد، از دیگر مطالبی بود که مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار به آن اشاره کرد و از اینکه جوانان به سادگی و با سرعت ازدواج و به همین صورت نیز از هم جدا می شوند ابراز تعجب نمود.
کاردان مشاوره خانواده مرکز بهداشت شماره دو بیجار نیز در این زمینه می گوید: در این مرکز یک جلسه کم و بیش دو ساعته، توسط این دفتر از نظر رعایت مسایل بهداشتی که اغلب دختران در آن شرکت می کنند برگزار می شود.
خانم رحیم پور با اشاره به تجربیات یک دهه خدمت خود در پست کاردانی مشاوره تنظیم خانواده، ادامه داد: مشاوره، آگاه سازی در خصوص تفاهم اخلاقی و مدیریت زندگی می تواند بسیار مفید باشد و با کمترین هزینه در یک دوره چند روزه، می تواند از بسیاری از تصمیم های عجولانه جلوگیری کند.
وی به طرح مسایل بسیار ساده و پیش پا افتاده توسط جوانان برای طلاق اشاره نمود و خاطر نشان کرد: والدین و بعضی از اعضای خانواده که دارای نفوذ کلام هستند، می توانند در این زمینه بسیار تاثیر گذار باشند
او افزود: آنها حتما باید در مراحل اولیه ازدواج و سپس با راهنمایی و ارشاد، زوجین جوان را بطور مستمر و غیر مستقیم زیر نظرداشته باشند.
به نظر رحیم پور، مسوولین شهرستان، استان و حتی کشوری باید برای برگزاری دوره و کلاس های مشاوره عاطفی، اخلاقی، تربیتی، سبک زندگی و انتظارات متقابل زوجین از همدیگر و حتی مسایل جنسیتی با جدیت و همت زیادی پای کار باشند.
به گفته رحیم پورعجله زوجین حتی برای دریافت گواهی مشاوره بهداشتی آنقدر زیاد است که در حضوری نیم ساعته در این دفتر مشکلات زیادی را بیان می کنند و اعتقاد لازم برای کسب مشاوره های مختلف در بین جوانان وجود ندارد.
این کاردان مشاوره بهداشتی می گوید: گاها پیش می آید که نتایج آزمایشات خون با مشکلات اعتیاد برخورد می کند، ولی بعضی از آنان به سادگی از کنار آن می گذرند و بعد از مدتی که با مشکلات زیاد آن مواجه می شوند و تصمیم به طلاق می گیرند.
رحیم پور به خانواده ها توصیه کرد: از کنار بعضی مسایل اولیه ازدواج در ابتدای خواستگاری، آزمایشات خون، احساسات جوانی زوجین، مهریه و شرایطی که مطرح و تعیین می شود به آسانی و بی اهمیت عبور نکنند، کوچکترین رفتار مشکوک امروز می تواند در آینده به یک معضل برای ادامه زندگی زوجین تبدیل گردد.
او با اشاره به وجود آمار بالای طلاق در سطح شهرستان افزود: حضور مشاور و کارشناس آسیب های اجتماعی بخش خصوصی و استفاده از تجربیات کسانی که در این زمینه فعالیت داشته اند می تواند، در آگاه سازی و فرهنگ سازی جامعه مفید واقع گردد.
در حال حاضر تنها یک هسته مشاوره تحصیلی و دانش آموزی نیمه فعال برای مسایل پیش روی دانش آموزان وجود دارد و هیچ مرکز مشاوره ای در زمینه ازدواج و خانواده در بیجار وجود ندارد.
شهرستان بیجار با حدود 95 هزار نفر جمعیت در شرق استان کردستان واقع شده است.ک/4
7350/6108
15/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]