تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835053290
مجلس در پی دومین دکل گمشده نفتی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مجلس در پی دومین دکل گمشده نفتی ایران
هنوز چند روزی از موضوع گم شدن دکل حفاری نمی گذرد که خبرهای رسیده حاکی از آن است که پیش از این دکل دیگری هم به نام «فورچونا» چنین سرنوشتی یافته و برخی از منابع خبری از گم شدن تعداد بیشتری دکل در سال های تحریم و قبل از آن خبر می دهند.
روزنامه ایران: هنوز چند روزی از موضوع گم شدن دکل حفاری نمی گذرد که خبرهای رسیده حاکی از آن است که پیش از این دکل دیگری هم به نام «فورچونا» چنین سرنوشتی یافته و برخی از منابع خبری از گم شدن تعداد بیشتری دکل در سال های تحریم و قبل از آن خبر می دهند.
براساس جزئیاتی که تاکنون از سوی منابع پارلمانی و نفتی منتشر شده، دکل جدید گم شده موسوم به «فورچونا» متعلق به شرکت گلوبال پتروتک است که در زیرمجموعه تأسیسات دریایی قرار دارد. در این ماجرا نیز ایران هزینه خرید این دکل را پرداخته اما دکلی به کشور وارد نشده است. وجه تشابه گم شدن دکل ها در میان بودن پای واسطه هاست. همان طور که در موضوع دکل اول شرکت ترکیه ای «دین» کاغذی و صوری از آب درآمد که پول را از طرف ایرانی دریافت کرده اما به فروشنده پرداخت نکرده، در موضوع دکل های دیگر هم چنین اتفاقی افتاده است.
درباره سرنوشت این دکل های حفاری با سید حسین دهدشتی، عضو کمیسیون انرژی و نماینده آبادان در مجلس گفت وگو کرده ایم. دهدشتی معتقد است پرونده دکل های گمشده به دو مورد اعلام شده محدود نیست و اساساً بحث دکل ها بخشی از تخلفات و ابهامات شرکت تأسیسات دریایی است.
شما از وجود دکلی دومی به نام «گلوبال» خبر داده اید. درباره دکل اول موسوم به «فورچونا» تا حدودی اطلاع رسانی شده و همه می دانند که مبلغ زیادی از سوی شرکت تأسیسات دریایی پرداخت شده بدون اینکه دکلی تحویل گرفته شود. درباره دکل دوم توضیح دهید که داستان از چه قرار است؟
در مورد دکل اول قرار بر این بوده که یک شرکت رومانیایی آن را تهیه کند اما ادعا کرده که به خاطر تحریم ها نمی تواند آن را به ما تحویل دهد. بر همین اساس پای شرکت های واسطه به میان می آید. واسطه شرکت «دین» بوده که پول ها را از طرف ایرانی گرفته است.
قرارداد چیزی حدود 87 میلیون دلار بوده که باید در 4 قسط پرداخت می شده است. بعد از پرداخت قسط اول دکل باید تحویل کشور می شده است اما با وجود پرداخت هر 4 قسط خبری از دکل مذکور نیست. شرکت رومانیایی مدعی است که اساساً هیچ پولی دریافت نکرده است. شرکت «دین» هم که پول ها را از ایران گرفته، الان وجود خارجی ندارد.
اینکه پول پرداخت شده و دکل وارد نشده، یک بحث است اما آیا اسناد و مدارک متقنی از انعقاد چنین قراردادی وجود دارد که بتوان آن را به لحاظ حقوقی پیگیری کرد؟
پول به شرکت واسطه داده شده که الان متأسفانه اصلاً وجود خارجی ندارد. واقعاً نمی دانم می شود پیگیری حقوقی کرد یا نه. امیدواریم پیگیری های سازمان بازرسی منجر به نتایج روشنی شود همچنین تحقیق و تفحص مجلس.
وزیر نفت وقت گفته است موضوع خرید و گم شدن دکل ها ارتباطی با دولت ندارد چون خرید از مجاری غیردولتی انجام شده است؟
به هر حال 51 درصد شرکت تأسیسات دریایی متعلق به صندوق بازنشستگی نفت است و مدیر این شرکت هم از طرف وزارت نفت انتخاب می شود. مهم تر اینکه پول و سفارش این دکل را چه کسی داده است؟ غیر از این است که شرکت تأسیسات دریایی پول قرارداد را داده است. این مسائل نبود شفافیت ها را توجیه نمی کند. البته این نبود شفافیت محدود به یک برهه و دولت خاص هم نیست و بر همین اساس ما در تحقیق و تفحص به دنبال بررسی عملکرد شرکت از زمان تأسیس در سال 72 هستیم.
موضوع دکل دوم یعنی «گلوبال» چیست؟
این هم شبیه مورد اول است. ما بعداً متوجه شدیم که ظاهراً در سال های قبل تر هم دکل دیگری البته توسط خود شرکت تأسیسات دریایی خریداری شده است که قیمت آن هم حدود 40 تا 45 میلیون دلار بوده است. الان اطلاعات دقیقی از جزئیات آن ندارم ولی نقش واسطه ها در خرید این دکل هم پررنگ است. دکلی که هنوز هم به آب های ایران نرسیده و گفته می شود در بندر شارجه نگهداری می شود.
برخی رسانه ها به بهانه اینکه مدیر وقت شرکت تأسیسات دریایی در زمان انعقاد این قرارداد منتسب یا نزدیک به وزیر نفت فعلی بوده است، اشتباهات یا مسئولیت را متوجه آقای زنگنه یا دولت اصلاحات می کنند.
این توجیه درستی نیست. موضوع دکل گلوبال در سال 86 یا 87 اتفاق افتاده است و نمی تواند ارتباطی با دولت اصلاحات یا آقای زنگنه داشته باشد. البته اشاره کردم که ما در تحقیق و تفحص به دنبال بررسی عملکرد شرکت تأسیسات دریایی از ابتدا تا حال حاضر هستیم و اگر تخلفاتی در هر دوره ای رخ داده باشد، آن را گزارش می کنیم.
آیا پرونده دکل ها به همین دو مورد ختم می شود یا موارد دیگری هم هست که اعلام نشده است؟
موارد دیگری هم بجز این دو پرونده هست که ما در حال بررسی آن هستیم. وقتی اطلاعات تکمیل و دقیق شد، بعد اطلاع رسانی هم می شود. بخصوص که جامعه هم استقبال می کند. در چند روز اخیر موضوع دکل ها دستمایه طنزها و شوخی های البته کنایه دار مردم در شبکه های اجتماعی شده است.
برخی رسانه ها معتقدند برجسته کردن موضوع دکل گم شده یک طرح سیاسی است تا توجهات را از روی استیضاح وزیر نفت منحرف کند.
وظیفه ما در مجلس این است که ابهامات را براساس ابزارهای نظارتی بررسی کنیم و خارج از مسائل حاشیه ای به دنبال رفع نقص ها و از بین بردن فساد ها باشیم. نگاه ما سیاسی نیست چنانچه در تحقیق و تفحص از شرکت تأسیسات دریایی عملکرد شرکت فارغ از اینکه در چه زمانی بوده را می خواهیم بررسی کنیم. برخی ممکن است از این پیگیری ها خوشحال نباشند ولی ما به این بحث ها گوش نمی دهیم و کار خود را می کنیم.
آقای دهدشتی! به نظر می رسد موضوع دکل هم همانند پرونده بابک زنجانی شده که اموال عمومی برده شده ولی دست کسی به آن نمی رسد؟
بله متأسفانه در این دو پرونده مقادیر زیادی از منابع ما بلاتکلیف است و معلوم نیست که برمی گردد یا نه. برخی افراد فرصت طلب که در همه دولت ها هم هستند و بحث های جناحی هم برایشان اهمیت ندارد، از روزنه ها و موقعیت ها به نفع خود سوء استفاده می کنند. اینها اتفاقاً از داغ تر شدن بحث ها و جنجال های جناحی سود می برند.
اینکه در هر دولتی و در زمانی ممکن است فسادی یا تخلفی صورت گیرد درست، اما وقتی حجم تخلفات و فسادها در مجموعه ای زیاد می شود حکایت از نظارت نداشتن دقیق یا احیاناً برنامه ریزی های سازماندهی شده برای سوء استفاده از موقعیت هاست. بخصوص برای کسانی که مدعی بودند پاک ترین دولت تاریخ انقلاب اسلامی هستند؟
بله من هم با شما موافقم. مشکل بزرگ دولت های نهم و دهم این بود که عقبه کارشناسی قوی نداشت و تصمیم های احساسی و بدون کلان نگری و دوراندیشی بود. اعتماد به نیروها خوب است اما این اعتماد باید یک چارچوب هایی داشته باشد. این اعتمادهای نادرست و شفافیت نداشتن ها زمینه های فساد را ایجاد می کند. من معتقدم به کسانی که ادعاهای بزرگ دارند، باید شک کرد. ادعا را باید در عمل نشان داد نه در شعار و حرف.
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
پیگیر دکل گمشده هستیم / شرکتهای نفتی بینالمللی آماده هجوم به بازار ایران
نفت در هفته گذشته پیگیر دکل گمشده هستیم شرکتهای نفتی بینالمللی آماده هجوم به بازار ایران پیگیر پرونده دکل مفقود در دولت قبل کاهش 100 تومانی قیمت CNG از صبح چهارشنبه بهرهبرداری از 12 مخزن نفتی در خوزستان و افزایش 25 میلیون مترمکعب گاز به تولید کشور از جمله مهمترین خبرهایسرنوشت دکل نفتی گمشده ایرانی
تراز رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصل موضوع گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد گفت امروز آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضایی ارسال شد به گزارش تراز قاضی ناصر سراج درباره سرنوشت دکل نفتی گمشده ایرانی گفت افرادی که اینمجلس در پی دومین دکل گمشده نفتی ایران
مجلس در پی دومین دکل گمشده نفتی ایران تهران- ایرنا- روزنامه ایران در صفحه اقتصادی نوشت هنوز چند روزی از موضوع گم شدن دکل حفاری نمی گذرد که خبرهای رسیده حاکی از آن است که پیش از این دکل دیگری هم به نام فورچونا چنین سرنوشتی یافته و برخی از منابع خبری از گم شدن تعداد بیشتری دکل ددکل گمشده ایران سر از خلیج مکزیک درآورد!
دکل گمشده ایران سر از خلیج مکزیک درآورد دکل دریایی GSP FORTUNA که بیشتر پول خرید آن توسط شرکت تأسیسات دریایی پرداخت شده است به جای تحویل به ایران در ابتدا به امارات منتقل و سپس به خلیج مکزیک منتقل شد تا قرارداد ۸۹۴ روزه شرکت پمکس و شرکت GSP را اجرایی کند به نوشته عصر نفت رتایید رسمی گم شدن پول دکل نفتی ایران
تایید رسمی گم شدن پول دکل نفتی ایران گم شدن 87 میلیون دلار برای خرید دکل نفتی - که این روزها به دکل نفتیِ گمشده شهرت یافته - صحت دارد این خبری بود که رئیس سازمان بازرسی کل کشور اخیراً اعلام و عملاً اخبار روزهای اخیر مبنی بر گم شدن پول خرید دکل نفتی در دولت قبل را تأیید کرد روزندكل نفتی ایران كجا رفت؟!
دكل نفتی ایران كجا رفت وزير نفت تاييد كرده كه يك دكل نفتي در دولت نهم گم شده است بيژن نامدار زنگنه اعلام كرده است وزارت نفت پيگير پيدا شدن اين دكل نفتي بوده و حتي در اين خصوص شكايت هم شده است روزنامه قانون وزير نفت تاييد كرده كه يك دكل نفتي در دولت نهم گم شده است بيژن نامداتایید گم شدن ۸۷ میلیون دلار برای خرید دکل نفتی |اخبار ایران و جهان
تایید گم شدن ۸۷ میلیون دلار برای خرید دکل نفتی رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصل موضوع گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد گفت امروز آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضایی ارسال شد کد خبر ۵۱۳۳۱۰ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۴ -دکل گمشده ایران پیدا شد
دکل گمشده ایران پیدا شد رسانه های خارجی خبر داده اند که این دکل در فوریه سال ۲۰۱۴ عازم خلیج مکزیک شده است به گزارش فرهنگ نیوز دکل دریایی GSP FORTUNA که بیشتر پول خرید آن توسط شرکت تاسیسات دریایی پرداخت شده است به جای تحویل به ایران در ابتدا به امارات منتقل و سپس به خلیج مکزیکزنگنه: دکل نفتی ایران گم شد
زنگنه دکل نفتی ایران گم شد وزیر نفت با تایید گم شدن یک دستگاه دکل حفاری نفتی ایران گفت به صورت ویژه پیگیر این موضوع هستیم مهر بیژن زنگنه درباره انتشار اخباری مبنی بر عدم تحویل نفت مورد نیاز پالایشگاههای کشور به میزان مصوب گفت این موضوع صحت ندارد و در زمینه تحویل نفت موردكلاف سر درگم دكل نفتي گمشده
كلاف سر درگم دكل نفتي گمشدهتاریخ انتشار سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۳۹ رئیس کمیسیون انرژی مجلس شوراي اسلامي از ارسال پرونده «دكل گمشده نفتي ايران» به قوهقضائیه خبر داده است در همين حال رستم قاسمي وزير نفت دولت احمدينژاد نيز درخواست كرده كه در صورت وجودمفقود شدن دکلهای نفتی ایران |اخبار ایران و جهان
مفقود شدن دکلهای نفتی ایران آبان ۹۳ بهارستانی ها از گم شدن دکل نفتی متعلق به ایران خبردادند که بعد از گذشت ۹ ماه دکل نفتی سوژه داغ رسانه های خبری شده است کد خبر ۵۱۲۶۲۱ تاریخ انتشار ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۰ - 28 June 2015 آبان ۹۳ بهارستانی ها از گم شدن دکل نفتی متعلق به ایران خبردارمزگشایی از دکل گمشده ایران
رمزگشایی از دکل گمشده ایران حالا ميتوان عبارت دكل گمشده را طعنهاي به تمام ماجرا دانست گمشدني در كار نبود شايد انتخاب نام دكلي كه هرگز نيامد براي شرح داستان جذابتر باشد دكل گمشده ايراني ميتواند دستمايه يك فيلم هيجانانگيز هاليوودي باشد روزنامه اعتماد حالا ميتوان عبارترد پای پسر مهاجرانی در ماجرای دکل گم شده نفتی |اخبار ایران و جهان
رد پای پسر مهاجرانی در ماجرای دکل گم شده نفتی ر م ط و محمد مهاجرانی با یکی از مدیران شرکت نفت و گاز پارس موضوع دکل مورد نظر را مطرح می کنند که حاضرند آن را برای تاسیسات دریایی خریداری کنند مدیر مذکور بدون اطلاع از ماهیت این دو دلال نفتی به شرکت تاسیسات دریایی توصیه می کند کهماجرای گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی |اخبار ایران و جهان
ماجرای گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصل موضوع گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد گفت امروز آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضایی ارسال شد کد خبر ۵۱۳۳۳۳ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۴رمز گشایی از دکل گمشده ایران/ دکل گمشده ایران کجاست؟
رمز گشایی از دکل گمشده ایران دکل گمشده ایران کجاست اقتصاد > انرژی - روزنامه اعتماد نوشت حالا ميتوان عبارت دكل گمشده را طعنهاي به تمام ماجرا دانست گمشدني در كار نبود شايد انتخاب نام «دكلي كه هرگز نيامد» براي شرح داستان جذابتر بپشت پرده گم شدن دکل نفتی ایران
پشت پرده گم شدن دکل نفتی ایرانتاریخ انتشار شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۶ ۰۵ اول آبان ماه سال ۹۳ بود که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از گم شدن یک دکل نفتی در کشور خبر داد همان زمان نیز حدود ۱۴ نماینده مجلس شورای اسلامی با امضای نامه ای از رئیس مجلس شورای اسلدکل نفتی ایران گم شد، پولش دست کیست
دکل نفتی ایران گم شد پولش دست کیست رونده دكل خبرساز به قوه قضاييه ارجاع شده است اين را علي مروي ميگويد اما ديروز سخنان مهمتري از قول افرادي مهم در اين پرونده مطرح شد وزير نفت سابق و مديرعامل وقت شركت تاسيسات دريايي در زمان خريد دكل نيز لب به سخن گشودند روزنامه اعتماد روند-
اقتصادی
پربازدیدترینها