تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805005424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احتمال ورود ترکیه به جنگ سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
احتمال ورود ترکیه به جنگ سوریه
احتمال ورود ترکیه به جنگ سوریه پیشروی نیروهای کرد در شمال سوریه و کنترل شهر تل ابیض و گذرگاه مرزی آن با شهر اقچه قلعه ترکیه به معنای از دست رفتن یکی از مهم ترین گذرگاه های داعش در مرز با ترکیه است. با سقوط تل ابیض، هدف بعدی کردها آزادسازی گذرگاه جرابلس و قطع کامل دسترسی داعش به مرز ترکیه خواهد بود.


به گزارش فرهنگ نیوز ، پيشروي‌هاي اخير از اين نظر حائز اهمیت است كه عبور و مرور افراد و تداركات داعش از خاك تركيه به شهر رقه مركز داعش را مسدود مي‌كند. از سوی دیگر، حوادث اخیر کوبانی و حمله نظامی ناموفق داعش به این شهر در راستای باز کردن جبهه جدید و درگیر کردن کردها در مناطق مختلف با هدف کاهش توانایی مانور آن ها و سرپوش گذاشتن بر شکست های اخیر می باشد.
 
نکته مهم تر این است که عملیات اخیر داعش در کوبانی، با کمک همه جانبه سران و ارتش ترکیه از عملیات این گروهک تروریستی همراه بود، به حدی که فعالان در شبکه های اجتماعی فیلمی را از لحظه ورود یک خودروی بمب گذاری شده از خاک ترکیه به سوریه و انفجار آن در گذرگاه مرزی در شهر کوبانی و ورود عناصر داعش از آنجا منتشر کرده اند که نشان از هماهنگی وسیع ترکیه با داعش دارد.
 
تركيه ۹۰۰ كيلومتر مرز مشترك با سوريه دارد. در واقع قدرت یابی کردها در نزدیکی مرز ترکیه، باعث واهمه و ترس بیش از حد سیاستمداران آنکارا شده است.
 
در همین راستا رجب طیب اردوغان که همواره منتقد نفوذ کردها در مرز ترکیه و سوریه است، پیشروی کردهای سوریه علیه داعش را زنگ خطری جدی برای خود و کشورش می داند. نگراني‌هاي اردوغان از دو موضوع ناشي مي‌شود؛ موضوع اول، ارتباط نيروهاي يگان‌هاي مردمي كرد با حزب كارگران كردستان و موضوع دوم استقلال كردهاي سوريه. موضوع دوم مي‌تواند همچنين محرك كردهاي تركيه براي مستقل شدن باشد.
 
اردوغان در تازه‌ترين واكنش خود بعد از آنكه كردها را تروريست ناميد، گفت كه هرگز اجازه نمي‌دهد كردها در شمال سوريه منطقه‌اي خودمختار و حاكميتي مستقل تشكيل دهند.
 
در همين حال رسانه‌هاي تركيه از تصميم آنكارا براي ساخت ديوار حائل در مرز سوريه با هدف افزايش امنيت داخلي و همچنين ورود غيرقانوني مهاجرين خبر مي‌دهند. روزنامه حریت ترکیه فاش کرد که اردوغان خواستار دخالت ارتش در سوریه شده است. برای این منظور ۱۲ هزار نظامی ترکیه باید وارد شهرهای مرزی سوریه شوند تا به بهانه حفاظت از امنیت مرزها در برابر تهدیدات تروریستها که نامی از آنها برده نشده منطقه ای حائل ایجاد کنند.
 
این اتفاقات در روزهايي درحال وقوع است كه حزب عدالت و توسعه سخت‌ترين دوران خود را طي يك دهه گذشته مي‌گذراند و ترکیه با احتمال برگزاري انتخابات مجدد روبه‌رو است. سیاست‌های ترکیه در سوریه و به‌ویژه حمایت آشکار و پنهان از داعش، نقشی بسیار مهم در کاهش آرای این حزب در انتخابات اخیر بازی کرد. از سوی دیگر، ورود حزب کردی دموکراتیک خلق ها به پارلمان ترکیه با ۸۰ کرسی، شرایط را در داخل ترکیه برای جریان حاکم نسبت‌به قبل دشوارتر کرده است.
 
احتمالات آینده
با توجه به این اوصاف وشرایط می توان دو احتمال را در رابطه با سیاست خارجی آینده ترک ها در ارتباط با سوریه در نظر گرفت.
 
اول این که با توجه به اتفاقات اخیر، حزب عدالت و توسعه امکان کمتری برای ادامه پیشبرد سیاست‌های خود در سوریه خواهد داشت؛ چرا که اقدام بر مدار و سبک وسیاق گذشته ممکن است هزینه‌های سیاسی قابل توجهی برای اردوغان و حزبش در پی داشته باشد.
 
اردوغان در حال حاضر در شرایط برزخی قرار دارد و تلاش‌هاي او براي تشكيل دولت ائتلافي با شروط سخت سه حزب معارض (حزب جمهوري‌خواه خلق، حركت ملي، حزب دمكراتيك خلق‌ها) مواجه شده است. انتظار می رود در دولت ائتلافی احتمالی، موضع شدیدتر علیه داعش اتخاذ شود، در مرزها کنترل سختگیرانه تری اعمال شود و به مسئله مهاجرت بهتر پرداخته شود.
 
علاوه بر اين شكست‌ها، نشانه‌هاي سرپيچي نهاد نظامي تركيه از دولت متبوع و مخالفت ژنرال نجدت اوزل، رئيس ستاد ارتش تركيه براي مداخله زميني و هوايي در سوريه به بهانه مناسب نبودن فضاي بين‌المللي و پيشگيري از واكنش‌هاي سوريه يا روسيه يا ايران با اين اقدام يكي از بارزترين سرپيچي‌هاي بي سابقه در تركيه بوده است.
 
روزنامه سوزجو که مطالبی در مخالفت با دولت آنکارا منتشر می کند، اخیراً نوشته بود: در صورتی که فشارهای دولت آنکارا به وی افزایش یابد، اوزل از سمت خود استعفاء خواهد کرد. اوزل در ماههای گذشته با عنوان درمان به مدت سه هفته مرخصی استعلاجی گرفته بود. بسیاری این اقدام را در راستای دوری از محیط کار برای عدم تصمیم گیری در رابطه با موضوع سوریه تحلیل کرده اند.
 
احتمال حملات انتقام‌جویانه داعش، مبارزان کرد و ارتش سوریه، تشدید نارضایتی افکار عمومی و نیروهای ائتلاف از عملیات بر علیه کردهای شمال سوریه، از دیگر دلایلی است که تصمیم گیری برای مداخله را سخت می گرداند.
 
حالت دوم این است که با وجود شکست اردوغان و حزبش در انتخابات اخیر، اما عدالت و توسعه هنوز دست بالا را در بین دیگر احزاب ترکیه دارد و نقش اصلی را در روند اتفاقات آینده ترکیه بازی خواهد کرد. همچنین در حالی که هنوز نمی شود به صورت کامل گفت که چه ائتلافی در هفته های آینده ممکن است تشکیل شود، اما هیچ ائتلافی نمی تواند موجب تغییر چشمگیر سیاست خارجی شود. بنابراین باز این اردوغان است که به عنوان مهم ترین نیروی پیش برنده سیاست خارجی ترکیه مطرح خواهد بود به خصوص اینکه حمایت ائتلافی از کشورهای عربستان، قطر، اردن و ... را نیز با خود به همراه دارد.
 
اما یک نکته واضح و مشخص شده که اگر قائل به نظر دوم نیز باشیم بایست تا حدی احتیاط به خرج داد؛ چرا که اردوغان با ازدست دادن اکثریت پارلمان در سیاست خارجی راه آسانی پیش رو نخواهد داشت و ناچار است از رویه ها و سیاست های اقتدارگرایانه ای که پیش از این داشته بود دست بردارد. مگر این که حکم به برگزاری انتخابات مجدد بدهد و بتواند اکثریت مطلق آرا را بدست آورد. البته اردوغان تا به این جا از چهره ای که قبلا داشته فاصله چندانی نگرفته و این روحیه ممکن است باعث تشدید صف بندی ها در ترکیه شود.
 
اما این احتمال نیز وجود دارد در صورتي‌كه انتخابات زودهنگام برگزار شود چه بسا نتايج معكوسي داشته باشد و تعداد كرسي‌هاي حزب عدالت و توسعه در پارلمان از وضعیت فعلی نیز بیشتر كاهش يابد. اين شرايط نشان مي‌دهد كه اردوغان اين روزها در چه وضعیت سختی قرار گرفته و هر سیاست اشتباهی ممکن است موقعیتش را از حالتی که الان نیز در آن قرار دارد بدتر کند.


منبع: الف


94/4/9 - 14:07 - 2015-6-30 14:07:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن