واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۶ق.ظ)
شدت گرفتن احتمالي ورود نظاميان ترکيه به خاک سوريه موج-با بيرون راندن تروريست هاي داعش از مناطق شمالي سوريه توسط کُردها، برخي از خبرگزاري ها از احتمال ورود نظاميان ترکيه به خاک سوريه خبر مي دهند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، پس از آن که تروريست هاي داعش توسط نظاميان کُرد از منطقه تل ابيض (گري سپي) بيرون رانده شدند و نظاميان يگان هاي خلق کُرد توانستند به نزديکي شهر الرقه برسند، مقامات ترکيه نگراني خود را نسبت به تحولات شمال سوريه اعلام کردند.
خبرگزاري کُرد پرس ديروز گزارش داد که مرکز فرماندهي نيروهاي مسلح ترکيه، 18 هزار سرباز براي عمليات ورود به سوريه توسط ارتش ترکيه در نظر گرفته که 28 الي 33 کيلومتر به عمق خاک سوريه نفوذ خواهند کرد.
در خبري ديگر نيز منابع نزديک به حکومت ترکيه اعلام کردند که احمد داوود اوغلو، نخست وزير ترکيه، در دستوري کتبي به ژنرال نجدت اوزال، فرمانده نيروهاي مسلح ترکيه، خواسته است تمام احتمالات نظامي در خصوص سوريه را در نظر گرفته و خطوط نظامي ارتش ترکيه در مرزهاي سوريه را به بالاترين حد خود برساند.
ترکيه تحولات شمال سوريه را به صورت حساسي دنبال مي کند و هر اقدامي را در اين منطقه تاثيرگذار بر سياست خود مي داند. ترکيه از زمان آغاز درگيري ها در شمال سوريه و عراق، ميزبان بيش از يک و نيم ميليون مهاجر از دو کشور درگير در جنگ بوده که هزينه هاي زيادي را به اين کشور تحميل مي کنند.
علاوه بر هزينه هاي مالي، موضوع مهاجران براي مقامات ترکيه به معضلي تبديل شده که بايد در شرايط سياسي کنوني هر چه زودتر حل شود.
در بيانيه منتشر شده از سوي نخست وزير ترکيه جلوگيري از کشتار بيشتر در مناطق شمالي سوريه و جلوگيري از هجوم دوباره مهاجران به مرزهاي ترکيه علت ورود احتمالي نظاميان ترکيه به شمال سوريه اعلام شده است.
اين در حالي است که صالح مسلم، رهبر مشترک حزب اتحاد دموکراتيک کُردهاي سوريه برخلاف ديگر مقامات کُرد سوريه و ترکيه که آنکارا را به همکاري با داعش در ورود دوباره به کوباني مقصر ميدانند، معتقد است ارتش آزاد ممکن است به نفوذ داعش در کوباني کمک کرده باشد.
روز گذشته همچنين جلسه شوراي امنيت ملي ترکيه در کاخ رياست جمهوري و با رياست رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه برگزار شد. در اين جلسه علاوه بر اردوغان، احمد داوواوغلو نخست وزير، نجدت اوزل رئيس ستاد کل ارتش، معاونين نخست وزير، وزراي مربوطه و فرماندهان کل قوا حضور داشتند.
اين جلسه با محوريت موضوع سوريه برگزار شد و موضوعاتي چون تدابير اتخاذي در مناطق مرزي، اقدامات لازمه در راستاي تغيير ساختار جمعيتي مناطق مرزي و احتمال موج جديد مهاجرت و ديگر موضوعات مهم روز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
روز دوشنبه مولود چاووش اوغلو، وزير امور خارجه ترکيه نيز گفت: هرگونه احتمالي مبني بر حمله به سوريه بعد از برگزاري جلسه امنيتي به رياست اردوغان اعلام خواهد شد.
ترک ها قبلا نيز در جريان عملياتي وارد شمال سوريه شده اند، ولي؛ گويا در صورت تکرار آن با وسعت و مدت بيشتري عمليات مورد نظر را تکرار خواهند کرد.
مقامات ترکيه نگران شکل گيري منطقه خود مختار کُردي در شمال سوريه هستند و دو روز پيش اردوغان اعلام کرد به هيچ وجه اجازه اين امر را به کُردها نخواهد داد.
در چند ماه گذشته اسناد منتشر شده مبني بر همکاري نيروهاي امنيتي ترکيه و تروريست هاي داعش و سعي در احياي روابط با اسرائيل موجب منزوي شدن ترکيه در عرصه تحولات منطقه اي شده و مي توان گفت هر اقدامي که ترکيه براي ورود به خاک سوريه انجام دهد امتداد بي خردي سياسي در منطقه از سوي اين کشور خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]