محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827084406
چگونه سرطان نگیریم؟
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سرطان یك بیماری شایع در كل دنیاست. جوامعی كه به سمت پیر شدن میروند، آمار مبتلایان به سرطانشان هم بیشتر میشود.
سونامی سرطان بیجا نیست اگر بگوییم سونامی سرطان چون ماری سمی، میخزد و در كشور جولان میدهد. آنقدر زیاد شده كه دیگر نمیتوان حدس زد آیا بغل دستیتان كه امروز در مقابلتان میخندد، فردا هم همینطور سالم خواهد بود یا نه. دوستی كه تا همین دیروز با هم خوش و بش میكردید، به چنان سرطانی مبتلا شده كه تنها تا یك ماه دیگر در كنارتان خواهد بود. سرطان اینروزها پیشتاز رقم زدن تلخترین روزهای زندگی ماست. درست است كه شاد نیستیم و مشكلات اقتصادی داریم اما در كنار هم بودنمان، تنها داراییمان بود كه آنهم از صدقه سر سرطان درحال به تاراج رفتن است. سالانه نزدیك به 90 هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند كه رقمی باورنكردنی است. به گفته مراجع ذیصلاح، مرگومیر ناشی از سرطان در كشور در رتبه سوم قرار دارد. سن ابتلا به سرطان در كشور پایین آمده و هستند كودكانی كه با نقصهای عجیب و غریب و حتی با سرطان به دنیا میآیند. دختران جوانی كه با هزار امید و آرزو، مدرسه را تمام میكنند و پا به اجتماع میگذارند در معرض شدید سرطان سینه قرار دارند. از هر چهار زن ایرانی، یك نفر مشكوك به سرطان است. مردان بیشتر از سرطان پروستات میمیرند. بیشترین سرطان در كشور در بین دو جنس، سرطان معده است و .... اگر تا ماهها هم ادامه دهیم، آمار تكاندهنده از هیولای سرطان تمام نمیشود. آنقدر ترسناك شده كه هركس اسمش را میشنود در خود میخزد و خدا خدا میكند كه دچارش نشود. حتی بیمهها هم از چند سال پیش دست به بیمه سرطان زدهاند! اما سرطان فقط در ایران اینطور جولان نمیدهد. تا دهه آینده، آمار مبتلایان به سرطان در كل دنیا، دوبرابر خواهد شد. ابر شوم سرطان، خودش را به سر همه دنیا انداخته است. در كشور ما هم كه با این آلودگی هوا، گرد و غبار، میوهها و سبزیجات سمی، پالم و چیزهایی از این دست، دیگر راهی برای فرار از سرطان نمیماند. بهترین كسی كه میتوانست درباره این فاجعه صحبت كند، دكتر اسماعیل اكبری، رئیس مركز تحقیقات سرطان است. اما تلاشهای ما برای رسیدن به او، به نتیجهای نرسید. برای همین به سراغ دكتر «ایرج حریرچی» استاد جراحی سرطان دانشگاه تهران و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت رفتیم تا ببینیم او چه نسخهای برای ترسی كه به جان مردم افتاده، دارد.
چرا باید سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران باشد؟ سرطان یك بیماری شایع در كل دنیاست. جوامعی كه به سمت پیر شدن میروند، آمار مبتلایان به سرطانشان هم بیشتر میشود. در آمریكا و در اكثر كشورهای اروپایی، سرطان دومین عامل مرگومیر است. در این كشورها آمار افراد مسن بیشتر است. سرطان معمولا به عنوان بیماری پیری به حساب میآید. در كشور ما هم دلیل افزایش همین است؟ بله. اكثر سرطانها در دوره پیری رخ میدهد البته نه اینكه ما در كودكی و جوانی، بیماران مبتلا به سرطان نداشته باشیم، ولی وقتی درصد جمعیت بالای 40سال زیاد شده است، رقم ابتلا به سرطان هم در جامعه هم برای آن تركیب سنی بیشتر میشود. ولی سن ابتلای به سرطان سینه خیلی پایین آمده و حتی دختران جوان 22-21 ساله هم به این بیماری مبتلا میشوند. بله. در سرطان سینه وضعیت كمی فرق دارد. بیش از نصف موارد ابتلا به این نوع سرطان در كشور، سن بالای 50سال دارند و بیش از 90 درصد هم بالای 40 سال. ولی به این معنی نیست كه موارد سرطان در سنین پایین وجود ندارد. اینهایی هم كه در سنین پایین به وجود میآید بیشتر به عوامل ژنتیك بستگی دارد. آن عوامل محیطی ابتلا به سرطان بیشتر در سنین بالا رخ میدهد. سرطانهایی كه ما معمولا به صورت اكتسابی میبینیم در سنین جوانی بروز میكنند در اكثر موارد ناشی از عوامل ژنتیكی است. این عوامل محیطی چه چیزهایی هستند؟ سبك زندگی غربی امروزی یكی از اصلیترین عوامل محیطی هستند. چاقی و اضافه وزن، مصرف سیگار، موادمخدر و الكل، نبود تحرك بدنی كافی و ورزش نكردن، وجود استرس در زندگی افراد، آلودگی هوا و عواملی از این دست، یعنی زندگی ما دارد به سمت زندگی غربی پیش میرود. بههمین دلایل است كه سرطان در تمام دنیا در حال افزایش است. در كشور ما هم به تبع همین و هم به دلیل افزایش سن، در دهه گذشته میزان ابتلا به سرطان افزایش داشته. مشكل اینجاست كه دیگر در كشورمان سبك زندگی ایرانی اسلامی نداریم. در كشور ما دومین علت مرگ تصادفات است كه آن به صورت غیرعادی بالاست و البته در خیلی از استانهای كشور هم دومین علت مرگ، سرطان است. رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفته است سرعت رشد سرطان در ایران از کشورهای دیگر بیشتر است! داستان این چیست؟ بله در کشورهای درحال توسعه، رشد سرطان نسبت به کشورهای توسعه یافته بیشتر است که ما جزو کشورهای در حال توسعه هستیم. در 20سال آینده حدود 70 یا 100 درصد به تعداد سرطانیهای ما اضافه خواهد شد. یعنی 1.7 الی 2 برابر در حالیکه در کشورهای توسعه یافته که رشد سرطان را کنترل کردهاند و دیگر مثل ما نیستند این درصد به 1.35 برابر میرسد.
اینکه میگویید در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است میخواهم بدانم ایران در چه سطحی قرار دارد؟ ما تقریبا مثل سایر کشورهای توسعه یافته هستیم.
گفته شده 40 درصد سرطان قابل پیشگیری است. یعنی دقیقا به چه صورت؟ همهاش بستگی به تغییر سبك زندگی دارد. اگر فردی میخواهد درصد ابتلایش به سرطان، كاهش یابد، باید مصرف دخانیات، الكل و مواد مخدر را قطع كند.مصرف نمك و چربی را به حداقل برساند. اگر چاق است یا اضافه وزن دارد، فكری به حال این قضیه بكند. مصرف میوه و سبزیجات را در برنامه غذاییاش قرار دهد. تحرك بدنی كافی داشته باشد. از استرس دوری كند و از این دست كارها. اینها رفتارهایی است كه مردم باید انجام دهند تا كمتر دچار سرطان شوند.
در زمینه تشخیص چطور؟ در این زمینه چقدر میتوانیم زودتر عمل كنیم و پیشگیری لازم را داشته باشیم؟ 40 درصد سرطانها قابل تشخیص پیشاز موعد هستند. این هم دو بخش دارد؛ یكی شركت در برنامههای غربالگری است كه تمامی افرادِ بدون علامت سرطان به مراكز بیمارستانی مراجعه میكنند و نسبت به ابتلا به هركدام از سرطانها تست میشوند. قسمت دیگر كار این است كه خود افراد كمك كنند تا بیماریشان زودتر تشخیص داده شود. مثلا اگر افراد در بدنشان تودهای لمس كنند یا زخمی در بدنشان باشد، تغییر رنگ پوستشان را احساس كنند یا مواردی از این دست، باید مراجعه كنند تا اگر سرطانی داشته باشند، زودتر تشخیص داده شود.
میگویید مصرف میوه و سبزیجات را در برنامههایشان داشته باشند، ولی به تازگی اخباری درباره آلوده بودن بعضی سبزیجات و میوهها به سموم دفع آفات منتشر شده است. خب اینطوری بیشتر درصد ابتلا به سرطان بالا نمیرود؟! اینكه ما میگوییم مصرف میوه و سبزیجات منظورمان، میوه و سبزی سالم است. این خبرها كه منتشر میشود باعث میشود مردم كلا مصرف این مواد را از برنامه غذاییشان حذف كنند. اما این كار اصلا درست نیست. سبزیجات و میوهها را میشود با جدا كردن پوست یا شستوشوی كافی با مواد شوینده، سالمسازی كرد. اما باید مصرف را حفظ كرد و فقط راههای سالمخوری را افزایش داد.
چقدر آلودگی هوا در ابتلا به سرطان موثر است؟ آلودگی هوا هم آن قسمتش که مربوط به مواد دودزاست مثل دخانیات، موثر هستند و هم ذرات ریزگردها در ابتلا به سرطان بسیار موثر هستند که همه اینها باعث سرطان ریه میشوند.
چه سرطانی بیشترین شیوع را در بین مردم دارد؟ سرطان پوست خیلی شایع است اما خوشبختانه اكثر سرطانهای پوست تاثیری در زندگی فرد ندارند. این نوع سرطانها معمولا با تشخیص و معالجه ساده، سریع خوب میشوند.
الان چقدر در تشخیص سریع سرطان نسبت به گذشته پیشرفت کردهایم؟ در تشخیص و معالجه افرادی که مراجعه میکنند خیلی پیشرفت کردهایم. اما مشکل اصلی ما در غربالگری است.
یعنی چه؟ یعنی در تشخیص زودرس مشکل داریم. کسانی که هیچ علامتی ندارند، نمیشود بیماریشان را سریع تشخیص داد. این اتفاق بیشتر در مورد سرطان سینه یا روده رخ میدهد. باید آزمایشاتی انجام دهیم که پیش از ابتلای کامل به سرطان، راه پیشگیری صورت گیرد. ما در این زمینه اقدامات چندانی انجام ندادهایم.
اینکه میگویند پارازیتها هم میتوانند در ابتلا به سرطان موثر باشند چقدر صحیح است؟ تحقیقی در این زمینه شده است؟ من در اینباره اظهارنظری نمیکنم. گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : روزنامه قانون
11 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
درخواست سازمان انقال خون از مردم؛ بیماران سرطانی نیاز به پلاکت دارند/ چگونه پلاکت خون خود را اهدا کنیم؟
درخواست سازمان انقال خون از مردم بیماران سرطانی نیاز به پلاکت دارند چگونه پلاکت خون خود را اهدا کنیم جامعه > سلامت - مدیر کل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران از هموطنان درخواست کرد تا این سازمان را در تامین پلاکت خون همچون گذشته یاری کنند به گزارش خبرگزاری خبحس گر سرطان دقیقا چگونه کار می کند؟
حس گر سرطان دقیقا چگونه کار می کند دانلود پژوهشگران علوم پزشکی در استان مازندران زیست حسگری برای تشخیص داروهای موثر در درمان سرطان ساختند روش کارکرد این زیست حس گر سرطان به گونه ای است که می تواند در مورد موثر بودن و یا نبودن داروها بر روی بیماری سرطان اطلاعات دقیق ارائه کندچگونه از سرطان نميريم؟
چگونه از سرطان نميريم تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۵۱ بيجا نيست اگر بگوييم سونامي سرطاني چون ماري سمي ميخزد و در كشور جولان ميدهد آنقدر زياد شده كه ديگر نميتوان حدس زد آيا بغل دستيتان كه امروز در مقابلتان ميخندد فردا همچگونه از سرطان نميريم؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه از سرطان نميريم کسانی که هیچ علامتی ندارند نمیشود بیماریشان را سریع تشخیص داد این اتفاق بیشتر در مورد سرطان سینه یا روده رخ میدهد کد خبر ۵۱۳۴۹۱ تاریخ انتشار ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۰ - 01 July 2015 بيجا نيست اگر بگوييم سونامي سرطاني چون ماري سمي ميخزد و در كشور جولان مقاتل مردان مسن: سرطان پروستات
راهکارهای تشخیص علائم و درمان یک بیماری قاتل مردان مسن سرطان پروستات جام جم سرا- از سرطان پروستات به عنوان قاتل مردان مسن یاد میشود چراکه این سرطان بعد از سرطان پوست جزو شایعترین سرطانها در مردان بویژه مردان بالای ۵۰ سال است این بیماری در بیشتر مواقع خیلی آرام و بدون علامتچگونه بوی بد دهان در روزه داری را رفع کنیم؟
روزه داران از مایعات و میوه و سبزی های حاوی فیبر فراوان مانند سیب کاهو کلم و هویج در فواصل بین افطار تا سحر و به ویژه وعده سحر بیشتر مصرف کنند بوی بد دهان در ماه رمضان بوی بد دهان از موارد آزاردهنده ای است که برخی روزه داران با آن مواجه می شوند به گفته متخصصان تغذیه طولانی بپارافیلیا چگونه بیماری است؟
بیایید از اختلال پارافیلیا بیشتر بدانیم و راههای درمانی آن را از یاد نبریم دکتر حسین ابراهیمیمقدم در این باره گفت اگرچه در ارتباط با شیوع اختلالات پارافیلیا در جامعه آمار دقیقی در دست نیست اما آنچه در کلینیکها و سطح اجتماع دیده میشود حاکی از این است که تعداد مبتلایان به انحنشانههایی ساده از سرطان پانکراس
برخی از نشانههای اولیه بیماری سرطان اگر از ابتدا شناخته شود درمان این بیماری را با موفقیت همراه میکند سرطان پانکراس یکی از قاتلین خاموش محسوب میشود و همین عاملی است که زمینههای درمان بیماری را با مشکل رو به رو میسازد در این جا 7 نشانه هشدار دهنده آن را مرور میکنیم دردهایدارچین کلید مقابله با این سرطان خطرناک
یک تحقیق جدید ادعا کرده است که ترکیب خاصی در دارچین پیدا کرده است که یک مهارکننده قوی سرطان روده بزرگ است پس حالا ممکن است دارچین طعم خیلی بهتری به غذاهایتان اضافه کند یک تحقیق جدید ادعا کرده است که ترکیب خاصی در دارچین پیدا کرده است که یک مهارکننده قوی سرطان روده بزرگ است پسروحیه بیماران سرطانی را دریابید
اولین قدم آموزش مدیریت استرس است بیش از نیمی از مبتلایان به سرطان دچار اختلالهای اعصاب و روان میشوند به همین دلیل لزوم درمانهای مداخلهگرایانه روانپزشکی کاملا حس میشود دکتر رئوفه قیومی متخصص اعصاب و روان و عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران میگوید هدف نهایی اقدامچگونه آرامش را به زندگی مان برگردانیم؟
آرامش در زندگی - مكان زیبایی را مجسم كنید جایی كه در آن واقعاً احساس آرامش می كنید این مكان ممكن است یك باغ ساحل رودخانه كوه یا نقطه زیبای خاصی باشد با تمام احساس و به وضوح این مكان را در ذهنتان مجسم كنید 1 - پیش از شروع مكانی را انتخاب كنید كه ساكت و به دور از كوران هوا وچگونه در زمان روزه داری تشنه نشویم؟
در طول روزهداری باید از ورزشهای سخت و معرق پرهیز کرد چون باعث بروز کمآبی شدید در بدن میشود جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان یک متخصص طب سنتی گفت انجام برخی از اقدامات در ایام روزهداری باعث میشود تا روزهداران تشنگی کمتری احساس کنند غلامرضا کردافشاری گفت یکی از مسائلی که روچربی آووکادو درمان بیماری های سرطانی است
مطالعات جدید نشان می دهند که چربی موجود در گیاه آووکادو می تواند به عنوان درمان مهم برای بسیاری از انواع بیماری های سرطانی در نظر گرفته شود پیش تر ها تصور بر این بود که آووکادو فقط به درد درست کردن گواکمل میخورد این در حالی است که در حال حاضر ثابت شده است که این میوه خیلی مفیتغذیه، عامل اصلی یک سوم سرطان ها/ چه عواملی مواد غذایی را سرطان زا میکند؟
تغذیه عامل اصلی یک سوم سرطان ها چه عواملی مواد غذایی را سرطان زا میکند جامعه > سلامت - شفقنا نوشت رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران نقش مواد غذایی مصرفی در پیشگیری از بروز انواع سرطان ها را مهم ارزیابی کرد و گفت آغشته شدن مواد غذايي به فلزات سنگينچگونه ناخوشی صبحگاهی دوران بارداری را کاهش دهید؟
ممکن است به خاطر خبر باردار شدنتان خوشحال باشید اما بهتر است بدانید چند هفته اول بارداری سخت تر از آن است که فکر می کنید بیشتر زنان باردار ناخوشی صبحگاهی را در طول سه ماهه اول تجربه می کنند طبق گفته متخصصان عوامل زیادی باعث ناخوشی صبحگاهی می شوند در حالی که درمانی براسرطان پوست در سمت چپ صورت رانندگان!
سرطان پوست در سمت چپ صورت رانندگان ملانوم وخیمترین نوع سرطان پوست است اما خوشبختانه بهندرت به مراحل پیشرفته میرسد و با تشخیص به موقع و سریع میتوان جلوی پیشرفت آن را گرفت همه چیز درباره سرطان پوست ایران روی کمربند سرطان قرار دارد این خبری بود که چندی پیش توسط علی گورانینامه سرطان به فست فود! (طنز)
نامه سرطان به فست فود طنز اسماعيل فريدوني در روزنامه خراسان نوشت سلام دوست من زياد مقدمه چيني نميکنم چون اغلب اوقات با هم هستيم فقط آمده ام که يک خبر خوبي به تو بدهم ديروز به همراه يک بيمار به بيمارستان رفته بودم پزشکان پس از معاينه دليل ابتلاي او را خوردن فست فود س-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها