محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855617559
چگونه از سرطان نميريم؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه از سرطان نميريم؟
کسانی که هیچ علامتی ندارند، نمیشود بیماریشان را سریع تشخیص داد. این اتفاق بیشتر در مورد سرطان سینه یا روده رخ میدهد.
کد خبر: ۵۱۳۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ - 01 July 2015
بيجا نيست اگر بگوييم سونامي سرطاني چون ماري سمي، ميخزد و در كشور جولان ميدهد. آنقدر زياد شده كه ديگر نميتوان حدس زد آيا بغل دستيتان كه امروز در مقابلتان ميخندد، فردا هم همينطور سالم خواهد بود يا نه. دوستي كه تا همين ديروز با هم خوش و بش ميكرديد، به چنان سرطاني مبتلا شده كه تنها تا يك ماه ديگر در كنارتان خواهد بود.
به گزارش قانون، سرطان اينروزها پيشتاز رقم زدن تلخترين روزهاي زندگي ماست. درست است كه شاد نيستيم و مشكلات اقتصادي داريم اما در كنار هم بودنمان، تنها داراييمان بود كه آنهم از صدقه سر سرطان درحال به تاراج رفتن است. سالانه نزديك به ۹۰ هزار نفر به سرطان مبتلا ميشوند كه رقمي باورنكردني است. به گفته مراجع ذيصلاح، مرگومير ناشي از سرطان در كشور در رتبه سوم قرار دارد. سن ابتلا به سرطان در كشور پايين آمده و هستند كودكاني كه با نقصهاي عجيب و غريب و حتي با سرطان به دنيا ميآيند. دختران جواني كه با هزار اميد و آرزو، مدرسه را تمام ميكنند و پا به اجتماع ميگذارند در معرض شديد سرطان سينه قرار دارند. از هر چهار زن ايراني، يك نفر مشكوك به سرطان است. مردان بيشتر از سرطان پروستات ميميرند. بيشترين سرطان در كشور در بين دو جنس، سرطان معده است و .... اگر تا ماهها هم ادامه دهيم، آمار تكاندهنده از هيولاي سرطان تمام نميشود. آنقدر ترسناك شده كه هركس اسمش را ميشنود در خود ميخزد و خدا خدا ميكند كه دچارش نشود. حتي بيمهها هم از چند سال پيش دست به بيمه سرطان زدهاند!
اما سرطان فقط در ايران اينطور جولان نميدهد. تا دهه آينده، آمار مبتلايان به سرطان در كل دنيا، دوبرابر خواهد شد. ابر شوم سرطان، خودش را به سر همه دنيا انداخته است. در كشور ما هم كه با اين آلودگي هوا، گرد و غبار، ميوهها و سبزيجات سمي، پالم و چيزهايي از اين دست، ديگر راهي براي فرار از سرطان نميماند. بهترين كسي كه ميتوانست درباره اين فاجعه صحبت كند، دكتر اسماعيل اكبري، رئيس مركز تحقيقات سرطان است. اما تلاشهاي قانون براي رسيدن به او، به نتيجهاي نرسيد. براي همين به سراغ دكتر «ایرج حریرچی» استاد جراحی سرطان دانشگاه تهران و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت رفتيم تا ببينيم او چه نسخهاي براي ترسي كه به جان مردم افتاده، دارد.
چرا بايد سرطان سومين عامل مرگ و مير در ايران باشد؟
سرطان يك بيماري شايع در كل دنياست. جوامعي كه به سمت پير شدن ميروند، آمار مبتلايان به سرطانشان هم بيشتر ميشود. در آمريكا و در اكثر كشورهاي اروپايي، سرطان دومين عامل مرگومير است. در اين كشورها آمار افراد مسن بيشتر است. سرطان معمولا به عنوان بيماري پيري به حساب ميآيد.
در كشور ما هم دليل افزايش همين است؟
بله. اكثر سرطانها در دوره پيري رخ ميدهد البته نه اينكه ما در كودكي و جواني، بيماران مبتلا به سرطان نداشته باشيم، ولي وقتي درصد جمعيت بالاي ۴۰سال زياد شده است، رقم ابتلا به سرطان هم در جامعه هم براي آن تركيب سني بيشتر ميشود.
ولي سن ابتلاي به سرطان سينه خيلي پايين آمده و حتي دختران جوان ۲۲-۲۱ ساله هم به اين بيماري مبتلا ميشوند.
بله. در سرطان سينه وضعيت كمي فرق دارد. بيش از نصف موارد ابتلا به اين نوع سرطان در كشور، سن بالاي ۵۰سال دارند و بيش از ۹۰ درصد هم بالاي ۴۰ سال. ولي به اين معني نيست كه موارد سرطان در سنين پايين وجود ندارد. اينهايي هم كه در سنين پايين به وجود ميآيد بيشتر به عوامل ژنتيك بستگي دارد. آن عوامل محيطي ابتلا به سرطان بيشتر در سنين بالا رخ ميدهد. سرطانهايي كه ما معمولا به صورت اكتسابي ميبينيم در سنين جواني بروز ميكنند در اكثر موارد ناشي از عوامل ژنتيكي است.
اين عوامل محيطي چه چيزهايي هستند؟
سبك زندگي غربي امروزي يكي از اصليترين عوامل محيطي هستند. چاقي و اضافه وزن، مصرف سيگار، موادمخدر و الكل، نبود تحرك بدني كافي و ورزش نكردن، وجود استرس در زندگي افراد، آلودگي هوا و عواملي از اين دست، يعني زندگي ما دارد به سمت زندگي غربي پيش ميرود. بههمين دلايل است كه سرطان در تمام دنيا در حال افزايش است. در كشور ما هم به تبع همين و هم به دليل افزايش سن، در دهه گذشته ميزان ابتلا به سرطان افزايش داشته. مشكل اينجاست كه ديگر در كشورمان سبك زندگي ايراني اسلامي نداريم. در كشور ما دومين علت مرگ تصادفات است كه آن به صورت غيرعادي بالاست و البته در خيلي از استانهاي كشور هم دومين علت مرگ، سرطان است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفته است سرعت رشد سرطان در ایران از کشورهای دیگر بیشتر است! داستان اين چيست؟
بله در کشورهای درحال توسعه، رشد سرطان نسبت به کشورهای توسعه یافته بیشتر است که ما جزو کشورهای در حال توسعه هستیم. در ۲۰سال آینده حدود ۷۰ یا ۱۰۰ درصد به تعداد سرطانیهای ما اضافه خواهد شد. یعنی ۷/۱ الی ۲ برابر در حالیکه در کشورهای توسعه یافته که رشد سرطان را کنترل کردهاند و دیگر مثل ما نیستند این درصد به ۳۵/۱ برابر میرسد.
اینکه میگویید در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است میخواهم بدانم ایران در چه سطحی قرار دارد؟
ما تقریبا مثل سایر کشورهای توسعه یافته هستیم.
گفته شده ۴۰ درصد سرطان قابل پيشگيري است. يعني دقيقا به چه صورت؟
همهاش بستگي به تغيير سبك زندگي دارد. اگر فردي ميخواهد درصد ابتلايش به سرطان، كاهش يابد، بايد مصرف دخانيات، الكل و مواد مخدر را قطع كند.مصرف نمك و چربي را به حداقل برساند.
اگر چاق است يا اضافه وزن دارد، فكري به حال اين قضيه بكند.
مصرف ميوه و سبزيجات را در برنامه غذايياش قرار دهد. تحرك بدني كافي داشته باشد. از استرس دوري كند و از اين دست كارها. اينها رفتارهايي است كه مردم بايد انجام دهند تا كمتر دچار سرطان شوند.
در زمينه تشخيص چطور؟ در اين زمينه چقدر ميتوانيم زودتر عمل كنيم و پيشگيري لازم را داشته باشيم؟
۴۰ درصد سرطانها قابل تشخيص پيشاز موعد هستند. اين هم دو بخش دارد؛ يكي شركت در برنامههاي غربالگري است كه تمامي افرادِ بدون علامت سرطان به مراكز بيمارستاني مراجعه ميكنند و نسبت به ابتلا به هركدام از سرطانها تست ميشوند. قسمت ديگر كار اين است كه خود افراد كمك كنند تا بيماريشان زودتر تشخيص داده شود. مثلا اگر افراد در بدنشان تودهاي لمس كنند يا زخمي در بدنشان باشد، تغيير رنگ پوستشان را احساس كنند يا مواردي از اين دست، بايد مراجعه كنند تا اگر سرطاني داشته باشند، زودتر تشخيص داده شود.
ميگوييد مصرف ميوه و سبزيجات را در برنامههايشان داشته باشند، ولي به تازگي اخباري درباره آلوده بودن بعضي سبزيجات و ميوهها به سموم دفع آفات منتشر شده است. خب اينطوري بيشتر درصد ابتلا به سرطان بالا نميرود؟!
اينكه ما ميگوييم مصرف ميوه و سبزيجات منظورمان، ميوه و سبزي سالم است. اين خبرها كه منتشر ميشود باعث ميشود مردم كلا مصرف اين مواد را از برنامه غذاييشان حذف كنند.
اما اين كار اصلا درست نيست. سبزيجات و ميوهها را ميشود با جدا كردن پوست يا شستوشوي كافي با مواد شوينده، سالمسازي كرد. اما بايد مصرف را حفظ كرد و فقط راههاي سالمخوري را افزايش داد.
چقدر آلودگی هوا در ابتلا به سرطان موثر است؟
آلودگی هوا هم آن قسمتش که مربوط به مواد دودزاست مثل دخانیات، موثر هستند و هم ذرات ریزگردها در ابتلا به سرطان بسیار موثر هستند که همه اینها باعث سرطان ریه میشوند.
چه سرطاني بيشترين شيوع را در بين مردم دارد؟
سرطان پوست خيلي شايع است اما خوشبختانه اكثر سرطانهاي پوست تاثيري در زندگي فرد ندارند. اين نوع سرطانها معمولا با تشخيص و معالجه ساده، سريع خوب ميشوند.
الان چقدر در تشخیص سریع سرطان نسبت به گذشته پیشرفت کردهایم؟
در تشخیص و معالجه افرادی که مراجعه میکنند خیلی پیشرفت کردهایم. اما مشکل اصلی ما در غربالگری است.
یعنی چه؟
یعنی در تشخیص زودرس مشکل داریم. کسانی که هیچ علامتی ندارند، نمیشود بیماریشان را سریع تشخیص داد. این اتفاق بیشتر در مورد سرطان سینه یا روده رخ میدهد. باید آزمایشاتی انجام دهیم که پیش از ابتلای کامل به سرطان، راه پیشگیری صورت گیرد. ما در این زمینه اقدامات چندانی
انجام ندادهایم.
اینکه میگویند پارازیتها هم میتوانند در ابتلا به سرطان موثر باشند چقدر صحیح است؟ تحقیقی در این زمینه شده است؟
من در اينباره اظهارنظری نمیکنم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
ریو چگونه برای المپیک آماده میشود + عکس |اخبار ایران و جهان
ریو چگونه برای المپیک آماده میشود عکس استادیوم ها مجتمع های ورزشی هنوز به شکل اصلی خود در نیامده اند و از دور فقظ یه توده ای از آهن و و شیشه میمانند درادامه عکس های هوایی از نحوه ی آماده سازی این ورزشگاه ها را ببیبند کد خبر ۵۰۹۸۰۸ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۶ - 17 Juneبرنامه زمانی اجرای توافق هستهای چگونه است؟ |اخبار ایران و جهان
برنامه زمانی اجرای توافق هستهای چگونه است در آخرین روزهای مذاکرات هستهای و در حالی که به احتمال زیاد حداکثر تا حدود بیستم تیرماه متن توافق احتمالی ایران و 5 1 موسوم به برجام اعلام خواهد شد خبرها از اجرایی شدن توافق در قالب سه تاریخ مهم روز تصویب روزعملیات و روز اجراجکوویچ چگونه بر اولین حریف خود پیروز شد |اخبار ایران و جهان
جکوویچ چگونه بر اولین حریف خود پیروز شد نواک جکوویچ تنیسور شماره یک جهان موفق شد در دور اول ویمبلدون 2015 فیلیپ کولشیبر رقیب آلمانی خود را بانتیجه 4-6 4-6 4-6 از پیش رو بردارد حلاصه ای از بازی دیروز را به در ادامه مشاهده کنید کد خبر ۵۱۳۲۹۱ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۱ - 3آمریکا چگونه جلوی مبارزه ایران با داعش را گرفته است؟ |اخبار ایران و جهان
آمریکا چگونه جلوی مبارزه ایران با داعش را گرفته است از یک سال پیش و در پی توسعه پیشروی های داعش در مناطق مختلف عراق و سوریه این نکته به طور مستمر مورد اشاره تحلیلگران و همچنین سیاستمداران غربی قرار گرفته که ایران نقشی کلیدی در مبارزه با این گروه تروریستی داشته است این در حالیچگونه بهای یک آیفون در ونزوئلا 47 هزار دلار تمام میشود؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه بهای یک آیفون در ونزوئلا 47 هزار دلار تمام میشود کشور ونزوئلا در حال حاضر شرایطی را تجربه میکند که بسیاری از ایرانیان طی چند سال گذشته تقریبا مشابه آن را تجربه کرده اند شرایطی که منجر به آن شده تا بهای کالاها به شکل روزانه در این کشور افزایش یابد و از جمله آنکه خرید یک دسسلاح گیاهی برای مقابله با سرطان خون |اخبار ایران و جهان
سلاح گیاهی برای مقابله با سرطان خون نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید نشان میدهد نوعی مولکول گرفتهشده از آووکادو میتواند به عنوان سلاحی قوی در برابر سرطان خون عمل کند کد خبر ۵۰۹۶۰۰ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۳۰ - 17 June 2015 نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید نشانسرطان پوست در سمت چپ صورت رانندگان |اخبار ایران و جهان
سرطان پوست در سمت چپ صورت رانندگان اولین و مهمترین عامل سرطان پوست نورخورشید است تماس با نور آفتاب حتی برای کوتاهمدت اگر شدت نور زیاد باشد میتواند به مرور باعث تغییر در سلولهای پوست و سرطانی شدن آنها شود در صورتی که تماس طولانیمدت اما با نور ملایم باشد نیز در درازمدتعامل شیوع سرطان مری در گلستان |اخبار ایران و جهان
عامل شیوع سرطان مری در گلستان مسؤول گروه زمینشناسی پزشکی مرکز پژوهشی زمینشناسی پزشکی دانشگاه شیراز از عبور کمربند سرطان مری از شمال ایران خبر داد کد خبر ۵۱۳۱۳۰ تاریخ انتشار ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۶ ۳۳ - 30 June 2015 مسؤول گروه زمینشناسی پزشکی مرکز پژوهشی زمینشناسی پزشکی دانشگاه شیرآسپرین دشمن سرطان سینه |اخبار ایران و جهان
آسپرین دشمن سرطان سینه با توجه به یافته های یک مطالعه جدید که در مجله بررسی های آزمایشگاهی منتشر شده مصرف روزانه آسپیرین می تواند از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری نماید کد خبر ۵۰۹۶۱۱ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۰ - 17 June 2015 با توجه به یافته های یک مطالعه جدید که در مجلآیا تاکنون از سرطان قلب چیزی شنیدهاید؟ |اخبار ایران و جهان
آیا تاکنون از سرطان قلب چیزی شنیدهاید اگر سرطان در هر نقطه ای که سلول وجود دارد تشکیل شود قلب شما به دلیل ماهیت عضلانیش محفوظ می ماند کد خبر ۵۰۹۳۵۷ تاریخ انتشار ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵ ۳۰ - 19 June 2015 اگر سرطان در هر نقطه ای که سلول وجود دارد تشکیل شود قلب شما به دلیل ماهیت عچگونه احساسات خود را مدیریت کنیم؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه احساسات خود را مدیریت کنیم کد خبر ۵۱۱۹۴۷ تاریخ انتشار ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۱ - 25 June 2015 برای دوری جستن از سردرگمی باید احساسات خود را بشناسیم تا بتوانیم با تغییر در افکار منفی و مدیریت احساسات خود اوضاع را کنترل کنیم یکی از این احساسات ترس است که برای فائق آمدن بر آنراههای رفع یبوست در بیماران سرطانی |اخبار ایران و جهان
راههای رفع یبوست در بیماران سرطانی کد خبر ۵۰۹۹۷۵ تاریخ انتشار ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۲ - 18 June 2015 متخصص تغذیه در امور سرطان با اشاره به اینکه یبوست یک امر عادی در بیماران سرطانی است و به علت کمبود مایعات کم تحرکی با درمانها ایجاد میشود گفت بهتر است مصرف فیبر غذایی را درحمایت جانانه رهبر انقلاب از مذاکرهکنندگان/ ضرر 40هزار میلیاردی مواد مخدر/ احمدینژاد چگونه احمدینژاد شد؟/ نق
حمایت جانانه رهبر انقلاب از مذاکرهکنندگان ضرر 40هزار میلیاردی مواد مخدر احمدینژاد چگونه احمدینژاد شد نقطه ضعف اصلی دولت روحانی بیانات شب گذشته رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام موضوع اصلی صفحه اول روزنامههای است در دهمین سالگرد پیروزی احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوریسرطان پوست در کمین مردان طاس! |اخبار ایران و جهان
سرطان پوست در کمین مردان طاس کد خبر ۵۰۹۷۱۷ تاریخ انتشار ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۹ - 17 June 2015 یک متخصص پوست و مو علت اصلی سرطان پوست را تماس طولانی مدت نور آفتاب با پوست عنوان کرد و گفت این امر موجب شده تا موارد این نوع سرطان در مردان به واسطه فعالیت بیشتر آنها در محیطهای بازسن ابتلا به سرطان سینه زنان پایین آمده است |اخبار ایران و جهان
سن ابتلا به سرطان سینه زنان پایین آمده است کد خبر ۵۰۹۵۰۰ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۴ - 16 June 2015 رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت بیماری سرطان پستان بعد از پوست شایع ترین سرطان محسوب میشود و البته سن ابتلا به این بیماری نیز پایین آمده است به گزارش فارس به نقلفضای مذاکره دیروز میان وزیر امور خارجه ایران و فرانسه چگونه بود؟ |اخبار ایران و جهان
فضای مذاکره دیروز میان وزیر امور خارجه ایران و فرانسه چگونه بود خبرنگار تابناک در گزارش تصویری که از وین مخابره کرده است به ناگفته های پشت درب اتاق های مذاکرات پرداخته است بر اساس این گزارش صحبت از توافق بیشتر از عدم توافق است اما قطعاً مذاکرات چند روزی تمدید خواهد شد در واقعبا کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم؟ |اخبار ایران و جهان
با کودک کم اشتها چگونه رفتار کنیم کد خبر ۵۱۰۱۶۸ تاریخ انتشار ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۲ - 19 June 2015 یک فوق تخصص غدد کودکان و نوجوانان و اختلالات متابولیک در توصیههایی برای کودکان کم اشتها گفت باید محیط روانی مناسب و شرایط مطلوبی را برای غذا خوردن کودک فراهم کنید به گزارش ای-
گوناگون
پربازدیدترینها