واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اندر حکایات بازتاب لغو برخی کنسرتها
دو سالی میشود که موضوع کنسرتها و برگزاری یا برگزار نشدن آنها و لغو برخی مجوزهای این کنسرتها، در رسانهها مطرح میشود، موضوعی که با شانتاژ رسانهای و البته سکوت یا واکنشهای نرمشگون برخی مسئولان دولتی در برابر آن، به سرخط خبرها تبدیل شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، یکی از موضوعاتی که برنامه رادیویی پیک بامدادی امروز دوشنبه به آن پرداخت، بازتاب لغو برخی کنسرتها بود.
علی جنتی وزیر ارشاد میگوید: به علت برخی گزارشهای نادرست به مقامات قضایی اعلام کردند، (این کنسرتها) متوقف شود زیرا آثار سوء اجتماعی دارد به خصوص برای کسانی که بلیت خریدند.
موضوع اعطای مجوزهای دولتی به برخی کنسرتها و لغو برخی از آنها به دلایل مختلف، از جمله علل امنیتی و اخلاقی و هجمه رسانهای برخی رسانههای خاص، آنقدر گسترش یافت که حتی این موضوع فارغ از همه مسائل مهم کشور، انگار از آب و نان شب مردم هم واجبتر و میهمان نشست خبری رئیس جمهور هم شد.
دکتر روحانی در اینباره می گوید: از نظر ما مرجع قانون است وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای دادن مجوز تعیین شده دخالت دیگران در این اموز جایز نیست، وقتی در چارچوب قانون مجوز برای یک کنسرت داده می شود، اینگونه دخالت ها تضییع حقوق مردم است، از نظر ما وقتی مجوز قانونی داده می شود، لغو آن از طرف دستگاههایی که قانونا حق لغو کردن آن را ندارند، نادرست است و اگر به صورت موردی قوه قضاییه می خواهد وارد عمل شود، باید کاملا توجیه قانونی داشته باشد.
اما این صحبتهای رئیسجمهور هم آتش بزرگنمایی لغو کنسرتها را در این رسانهها فروننشاند تا سرانجام دیروز وزیر کشور با واکنش به ادعای برخی رسانهها در خصوص موج گسترده لغو کنسرتها گفت: فقط 9 کنسرت از 312 کنسرت با مجوز وزارت ارشاد، لغو شده است.
رحمانی فضلی افزود: در به هم زدن کنسرت ها فضای روزنامه ها و مجلات به گونه ای است که گویا 50 درصد کنسرت ها لغو شده است.
در سه ماه نخست امسال 312 مجوز داده شده که 9 مورد آن لغو شده است. از این 9 مورد 3 کنسرت را کسانی که خودشان مجوز گرفتند، لغو کردند، یک مورد اشکال محتوایی و یک مورد هم قوه قضاییه لغو کرد، یکی برگشت خورده و یکی هم در حال رسیدگی است.
اما این هجمه رسانهای که در سایه برخی ناهماهنگیها میان قوای مقننه و قضاییه به وجود آمده، با واکنش جدی صادق آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا هم مواجه شد.
دیروز آقای لاریجانی در همایش «بزرگداشت هفته قوه قضائیه» با تذکربه برخی مسئولان دولتی گفت: این داستان که بحث لغو کنسرتها در روزنامهها و برخی رسانهها منعکس شد، کاملاً کار تبلیغاتی بود. مسئله دیگر این است که متاسفانه فکر نادرستی در ذهن برخی مسئولان اجرایی وجود دارد و آن این است که اگر مجوز میدهند کسی حق ندارد مجوز آنها را ابطال کند که این حرف غلط و نادرستی است.
رئیس قوه قضائیه افزود: مجوزهای شما حیثیتی است، مربوط به حیثیت کار خودتان است، مجوزهای دستگاههای اجرایی مانع انجام وظایف دستگاههای دیگر نیست، دستگاه قضایی در بحث امنیتی برخورد با مظاهر حرام وظایف خاصی دارد، ممکن است لغو اینها تابع قانونی باشد، برخی مجوزها برای این بوده که فضای ابهامآمیزی است که خطر، این مسئله است.
وی با تاکید بر اینکه مجوزها باید برحسب موازین باشد گفت: خیلی وقتها لغو مجوزها با مشورت شورای تامین و دستگاه های امنیتی بوده است.
حالا پرسش اینجاست برای حفظ حقوق مردم آیا بهتر نیست مسائل حقوقی بین دستگاهها به جای تریبونهای عمومی و قبل از هر اقدام عملی بین خودشان حل و فصل شود؟ و آیا شایستهتر نیست به جای بازی مسئولان با توپ کنسرتها در زمین مردم، هم دولتیها ریسک مجوز ندادن به برخی کنسرتها را بپذیرند و هم دستگاه قضا پیش از اجرای این دست کنسرتها نظرهای قانونی خود را در خصوص برگزاری یا برگزارنشدنشان اعلام کند تا مردم با بلیتهای گرانقیمت کنسرتها، با در بسته سالنهای اجرا مواجه نشوند؟
دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]