تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837027886
پاپوش چینیها برای صنعت کفش ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: چشمبادامیها بعد از هجوم به بازار پوشاک، موبایل و کالاهای مصرفی، اینبار پاپوشهای رنگین بنجل برای ایرانیها درست کرده و صنعت کفش ایران در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
به گزارش تراز ، توسعه مشاغل خرد و کوچک و گسترش بخش خدمات یکی از پایههای ایجاد اشتغال و مبارزه با بیکاری در اقتصاد است، اما در سالهای گذشته با واردات بیرویه و هجوم کالا از ترکیه و چین فرصتهایی که با زحمت به دست آمده بود، به یکباره کاهش معناداری پیدا کرده است.
کفشهای دستدوز چرم ایرانی که هماکنون بهعنوان یکی از برندهای خوشنام در دنیا شناخته میشدند، این روزها به دلیل وضعیت نا به سامان بازار که عمده آن ناشی از واردات افسار گسیخته است، رو به تعطیلی میرود.
واحدهای تولیدی که زمانی تعداد زیادی کارگر از آن برای خانواده خود روزی میبردند، با افزایش هزینه تولید و در سایه عدم توجه مردم و مسئولان با کاهش نیروی کار مواجه هستند و با کاهش نقدینگی امکان افزایش تولید یا فروش ندارند.
* خرید کفش خارجی مساوی بیکار شدن کارگر ایران
شاید در ذهن مخاطبان این سوال مطرح شود که «چرا در سایه عدم توجه مردم» صنعت کفش رو به تعطیلی میرود؟ دقیقا نکته اینجاست، خرید کفش با برندهای خارجی یعنی افزایش اشتغال خارجی و بیکار شدن یک کارگر ایرانی!
در شرایطی که صنعتگران و هنرمندان ایران یکی از بهترین تولیدکنندگان کفش در دنیا به شمار میروند، معلوم نیست، با چه منطقی اجاره ورود حجم زیادی از لوازم تولید کفش از کفه گرفته تا بند آن داده شده است و با وجود اعتراض فراوان، چرا تاکنون جلوی این اقدام توسط دولت گرفته نشده است.
در سخنان اخیر مقام معظم رهبری که در جمع کارگزاران نظام داشتند، هم بر لزوم مبارزه جدی با پدیده قاچاق و واردات بیرویه تأکید و از طرفی توسعه بنگاههای خرد و کوچک بسیار مهمتر و حائز اهمیت اعلام شد.
با بررسی شرایط موجود صنعت کفش به عنوان بنگاههای زودبازه و با ظرفیت ایجاد اشتغال گسترده در جامعه دریافتیم که کمبود مواد اولیه و مشکلات گمرکی و امور مالیاتی مواردی است که تولیدکنندگان از آن ناراضی بوده و از سوی دیگر نیز ورود کفشهای چینی و ترکیهای وضعیت این بازار را با آشفتگیهایی مواجه کرده است.
نتیجه یک تحقیق در بازار صنعت کفش نشان میدهد که عامل پیشرفت این کشورها درصنعت چرم و کفش در کشورهایی نظیر ترکیه، مالزی، حمایت قاطعانه دولتها از صنعت داخل بوده است.
نقش دولتها در تنظیم بازار و حمایت از تولید داخل بیشک تعیین کننده و تا حد زیادی راهگشار خواهد بود، چرا که ابزارهای مورد نیاز تنها در دست مسئولان اجرایی کشور است که به عنوان مثال ایجاد تسهیلات و مشوق تولیدی برای جذب سرمایهگذاران بیشتر به این صنعت تنها از طریق یک بخشنامه یا دستورالعمل دولتی امکان پذیر خواهد بود؛ در این باره دولت برای حمایت از بخش تولید ابتدا با کاهش هزینه تمام شده سپس با استفاده از ابزار معافیتها یا صدور مجوزهای لازم مسیر را برای تولید ملی هموار کند.
به قول پروین اعتصامی در گفتوگوی مور با سلیمان نبی در دعوت از مورچه به قصر و خودداری مور و تاکید بر کار و تلاش و اندوختن غذا برای زمستان، حرفهای جالبی مبنی بر تلاش و قناعت به نتیجه کار نهفته است.
« نیفتد با کسی ما را سرو کار /که خود هم توشه داریم و هم انبار
چو ما خود خادم خویشیم و مخدوم/به حکم خودکس نمیگردیم محکوم
مرا امید راحتهاست زین رنج/ من این پای ملخ ندهم به صد گنج»
اگر مردم به تولید داخلی قناعت کنند ، دیگر دلالان و قاچاقچیان فرصت پیدا نمیکنند که سال گذشته ۵۱ میلیارد دلار واردات رسمی کالا به کشور باشد و حدود ۳۰ میلیارد دلار هم کالای قاچاق وارد کشور کنند و به راحتی مصرف شود. لطفا کمی به تولید داخلی قناعت داشته باشیم و کار و تولید ایرانی اهمیت دهیم.
دستهای پینه بسته کارگر و کفشی که با زحمت تولید میشود
در این گزارش میدانی خبرنگار فارس با حضور در میان تولیدکنندگان و کارگران صنعت کفش در خیابان انقلاب اسلامی تهران گوشهای از مشکلات و موانع رشد این بخش را برای مخاطبان و مسئولان منتشر میکند.
در زیر زمین پاساژ راسته فروشندههای کفش خیابان فردوسی 3 کارگر در حال کار هستند؛ فضای این کارگاه پر از بوی چسب و چرم شده است، تا حدی که نفس کشیدن کمی سخت میشود؛ یکی از کارگران کفشی را روی پای خود گذاشته با انبر دستی رویه چرم کفش را به زیر میکشد و با سرعت تعدادی میخ بر آن میکوبد تا در قالب جا بگیرد.
کارگر دیگری که ظاهرا ماهر به نظر میرسد، با دستهای پینه بسته هم مشغول برش قطعات رویه توسط پرس هیدرولیک و شابلونهای برش است؛ به گفته این کارگر این شابلونها تیغهای و دو طرفه هستند و با برعکس کردن شابلونها قطعات لازم برای لنگه مخالف کفش برش میخورد.
کارگر میانسال بعدی که هدفون موبایل در گوش خود گذاشته هم بخش زیرین کفشها را با سمباده مخصوص صیقل میدهد تا برای جاسازی پاشنه آماده شود.
پای صحبت یکی از این کارگران مینشینیم، تا درباره نحوه کار خود توضیحاتی دهد؛ این کارگر 65 ساله خود را عباس محبی معرفی کرده و میگوید: از 20 سالگی در این صنف مشغول به کار هستم و بیش از 40 سال کفش تولید میکنم.
وی درحالی با چکش تعدادی میخ بر زیره کفش میکوبد، درباره نحوه تعطیلی کارگاه تولیدی کفش خود، اینطور توضیح میدهد: تا 5 سال پیش کارگاه کفش داشتم، اما چون با افزایش هزینه دیگر صرفه اقتصادی نداشت، کارگاه را جمع کردم و اکنون برای فرد دیگر کار میکنم.
این کارگر میگوید: تعطیلی کارگاهم در سال 89 با موعد بازنشستگیام همزمان شد و الان تمام تجهیزات را فروختم؛ اگر ادامه کار برایم توجیه داشت، هیچ موقع کارگاه را جمع نمیکردم.
خبرنگار فارس میپرسد، اگر دولت حمایت کند و تسهیلاتی در نظر بگیرد، حاضر به تأسیس کارگاه هستید یاخیر، این طور پاسخ میدهد: اگر من از دولت با دریافت وام کارگاه تولیدی راه اندازی میکنم، اما از آن طرف نباید بازار از کالای چینی و ترکیهای پر شود.
محبی میگوید: تمام فنون مربوط به تولید کفش را میدانم و حاضرم مجددا کارگاه بزنم، اما بازار را تاجرها و سرمایهدارها، واردکنندگان رسمی و قاچاقی خراب کردهاند و کفشهای ایرانی کمتر در فروشگاهها فروخته میشود.
امروز کفش فروش به جای این که به فروش کفش داخلی افتخار کند، کفش چینی، تایوانی، ترکیهای و اخیرا ویتنامی به فروش میرساند.
کارگر دیگر این کارگاه که خود را بهمن علی محمدی معرفی میکند، درباره کیفیت کفشهای وارداتی میگوید: کفشهای چینی و ترکیهای چندماهی بیشتر مهمان خریدار نیستند و پس از مدتی کوتاه استحکام خود را از دست میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بعضی مشتریان از کیفیت تولید داخل راضی نیستند، این طور توضیح میدهد که مواد اولیه و نوع رویه و زیره کفش بسیار مهم است و کیفیت آن بر ماندگاری و دوام کفش اثر میگذارد.
پای حرف تولیدکنندگان
محمد صفری، کارفرمای این کارگاه میگوید: تولیدکنندگان علاقه دارند، محصولی را که به بازار عرضه میکنند، مورد رضایت مشتری باشد و از تولیدشان استقبال شود؛ برای تولید یک کالای مرغوب باید مواد اولیه مرغوب در دسترس باشد و برای تهیه این مواد گاهی ما هم فریب میخوریم و مواد قلابی به ما فروخته میشود.
وی درباره دلیل امکان افزایش کیفیت تولیدات این طور شرح میدهد که کمتر تولیدکنندهای وجود دارد که خواستار این باشد که از مرغوبیت تولیدش کاسته شود، اما گاهی اوقات شرایط بازار و هزینههای اضافی سبب میشود که تولیدکنندگان ناچار به استفاده از مواد اولیه نامرغوب شوند و نهایت اینکه محصولی کم کیفیت روانه بازار کنند.
این تولیدکننده میگوید: با ورود کفشهای چینی و ترکی بازار از دست تولیدکنندگان خارج شده و عملاً بازار در دست دلالها و واسطههای کفشهای خارجی است و مردم هم به دلیل ارزان بودن، از این نوع کفشها استقبال میکنند.
به گزارش فارس، با وجود چنین وضعیتی نمیتوان برای بازار کفش آینده روشنی متصور بود و در صورت ادامه روند ورود کفشهای بنجل چینی و ترکیهای بازار مملو از کالاهای غیر ایرانی شده و آمارهای اشتغال خارجیها روز به روز بهبود خواهد یافت.
این وضعیت بیشک تعطیلی و کاهش ظرفیت تولیدی اکثر کارگاههای تولیدی را به دنبال داشته و آمار بیکاری در جامعه به همین سبب روندی صعودی خواهد داشت؛ در این زمینه لازم است مسئولان و متولیان توجه ویژه ای نسبت به بازار کفش کشور داشته باشند و برای رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان اقدام موثری از جمله جلوگیری از واردات انجام دهند، تا مانع از تعطیلی کارگاههای تولیدی کفش شوند.
پاپوش چینیها برای صنعت کفش ایرانی
در این پاساژ تولیدکننده دیگری به نام جعفر نوروزی با بیان اینکه واردات کفش هنوز معضلی برای صنعت کفش کشور محسوب میشود، میگوید: واردات کفش چینی با آنکه به علت افزایش قیمت ارز کمتر شده است، اما هنوز توانایی به خطر انداختن صنعت کفش ما را دارد.
با آنکه واردات تأثیر زیادی در کاهش فروش تولیدات داخلی دارد، اما باید تلاش شود تا تمام کفشهای موجود در بازار داخلی سازی شوند؛ این مشکل به عوامل زیادی بستگی دارد که یکی از مهمترین آنها کیفیت تولیدات داخلی است که باید بیشتر در این زمینه کار شود.
وی میگوید: کمبود نیروی انسانی ماهر و متخصص در صنعت کفش، به روز نبودن تجهیزات تولید کفش و نداشتن سرمایه کافی از عواملی به شمار می رود که دست به دست هم داده و کیفیت محصولات داخلی را تحت تاثیر قرار داده است.
باید بخش خصوصی با همکاری دولت وارد عمل شوند و با برطرف کردن این معضلات کیفیت صنعت کفش را افزایش دهند.
این تولید کننده کفش میگوید: اگر کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند، مردم دیگر به سمت کفش های وارداتی نخواهند رفت و صنعت کفش ما رونق گذشته خود را باز می یابد؛ تعداد کمی از تولیدکنندگان ما هستند که کفش با کیفیت فوقالعاده تولید میکنند، اما به دلیل ناشناخته بودن، مردم آگاهی کامل از تولید آنها ندارند.
به گزارش فارس، حمایت از تولید و سرمایه ایرانی اولویت اصلی برنامه های سال جاری دولت را باید تشکیل دهد و با عنایت به این مهم که صنعت چرم و کفش کشور جزء مزیتهای ملی کشور ما محسوب میشود، ضروری است در جهت تولید تمام عیار کفش ایرانی قدم برداریم.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 8 تير 1394 - 08:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
فارس از صنعت کفش گزارش میدهد پاپوش چینیها برای صنعت کفش ایران/خیز کالای قاچاق برای تعطیلی صنعت داخلی + عکس
فارس از صنعت کفش گزارش میدهدپاپوش چینیها برای صنعت کفش ایران خیز کالای قاچاق برای تعطیلی صنعت داخلی عکسچشمبادامیها بعد از هجوم به بازار پوشاک موبایل و کالاهای مصرفی اینبار پاپوشهای رنگین بنجل برای ایرانیها درست کرده و صنعت کفش ایران در آستانه تعطیلی قرار گرفته است خبرتفاوت صنعت خودروی ایران با جهان
تفاوت صنعت خودروی ایران با جهانتاریخ انتشار يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۷ ۳۶ فاصله خودروسازان داخلی با صنعت خودروی جهان در حدی است که یکی از دغدغههای خریداران خودرو در ایران "تمیزی و نظافت خودروی صفر کیلومتر در زمان تحویل" است به گزارش ایسنا حجم نارضایتیها ازاعلام آمادگی شرکتهای مکزیکی برای تهیه نان صنعتی در ایران | خبرگزاری ایلنا
اعلام آمادگی شرکتهای مکزیکی برای تهیه نان صنعتی در ایران سفیر مکزیک در تهران اعلام کرد تحریم های بین المللی و محدودیت های ایجاد شده موجب کاهش حجم روابط دو کشور شده و انتظار می رود با برداشته شدن این تحریم ها پس از توافق نهایی با کشورهای غربی زمینه های افزایش این ارتباطات فراهمایجاد شهرک صنعتی و دانشگاه تخصصی کفش در زنجان
شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۲ رییس جامعه متخصصین صنعت کفش از ایجاد شهرک صنعتی تخصصی کفش در شهرستان هیدج استان زنجان خبر داد علی لشگری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه 20 درصد از اشتغال شهرستان هیدج در صنعت کفش است اظهار کرد در این شهرستان 130 واحد تولیدی به صورت پراکندهآمادگی یک شرکت آلمانی برای بازگشت به صنعت نفت ایران
مدیر کسب و کار تیب کمیکال آلمان آمادگی یک شرکت آلمانی برای بازگشت به صنعت نفت ایران شرکت تیب کمیکال آلمان آماده بازگشت به صنایع نفت و پتروشیمی ایران و بازگشایی دفتر نمایندگی خود در تهران در صورت لغو تحریمهای بینالملی شد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز همزمان با بازدیدصنعت هوانوردی در ایران مورد بازسازی تمام عیار قرار میگیرد
سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۵ وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم بازسازی تمام عیار صنعت هوانوردی در ایران بر ایجاد قدرت رقابت پذیری بینالمللی مدیریت آسمان ایران با بالاترین استانداردهای بینالمللی بازنگری در نحوه عملکرد فرودگاهها با محوریت خدمت به انسانها تعیین سطح سرویس فرودگواردات به صنعت فولاد کشور ضربه میزند |اخبار ایران و جهان
واردات به صنعت فولاد کشور ضربه میزند مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت واردات فولاد به صنعت فولاد ضربه وارد می کند و بیم آن می رود که با ادامه این روند صنعت فولاد کشور از بین برود کد خبر ۵۱۲۳۷۸ تاریخ انتشار ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۸ - 27 June 2015 مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت وارپیش بینی رشد صنعتی و معدنی در سال جاری |اخبار ایران و جهان
پیش بینی رشد صنعتی و معدنی در سال جاری معاون وزیر صنعت گفت پیش بینی میشود رشد بخش صنعت و معدن در سالجاری به ۶ درصدی برسد کد خبر ۵۰۹۱۲۶ تاریخ انتشار ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۸ - 15 June 2015 معاون وزیر صنعت گفت پیش بینی میشود رشد بخش صنعت و معدن در سالجاری به ۶ درصدی برسد به گصنعت نفت و گاز ایران چشم انتظار روزهای پساتحریم/ فرصتهای از دست رفته باز میگردد؟
صنعت نفت و گاز ایران چشم انتظار روزهای پساتحریم فرصتهای از دست رفته باز میگردد اقتصاد > انرژی - صنعت نفت و گاز ایران نیاز جدی به دانش تکنولوژی روز و سرمایه کافی برای خروج از شرایط فعلی دارد که حل همه اینها مستلزم رفع تحریمها و مشارکت شرکتهای بزرگ نفتی دنیا اسمعاون ساخت و توسعه آزادراهها در گفتوگو با فارس خبر داد آغاز فعالیت پنج شرکت ایرانی در قطعه یک آزادراه تهران-
معاون ساخت و توسعه آزادراهها در گفتوگو با فارس خبر دادآغاز فعالیت پنج شرکت ایرانی در قطعه یک آزادراه تهران-شمال چینیها تعیین تکلیف شدند تکمیل قطعه چهار تا یک ماه آیندهمعاون ساخت و توسعه آزادراهها از تکمیل قطعه چهار آزادراه تهران-شمال تا یک ماه آینده خبر داد و گفت فعالیتبازل آلمان به صنعت پتروشیمی ایران بازگشت
محسن زراعی فر بازل آلمان به صنعت پتروشیمی ایران بازگشت شرکت بازل آلمان پس از چند سال تعلیق فعالیت در صنایع نفت و پتروشیمی ایران فروش دانش فنی و برخی از مواد شیمیایی به مجتمعهای پتروشیمی کشور را از سر گرفته است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در طول چهار سال گذشته چندین شرکتمدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت جای خالی ایران در بازار چند میلیارد دلاری آذربایجان/بازرگانا
مدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارتجای خالی ایران در بازار چند میلیارد دلاری آذربایجان بازرگانان از ظرفیت تهاتر کالا با ترکمنستان استفاده کنندمدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت گفت با توجه به مرزهای مشترک با آذربایجان و ترکمنستان باید از ظرفیت صادراتشرکت های مکزیکی برای تولید نان صنعتی به ایران می آیند
شرکت های مکزیکی برای تولید نان صنعتی به ایران می آیند اقتصاد > صنعت - ایلنا نوشت سفیر مکزیک در تهران اعلام کرد تحریم های بین المللی و محدودیت های ایجاد شده موجب کاهش حجم روابط دو کشور شده و انتظار می رود با برداشته شدن این تحریم ها پس از توافق نهایی با کشورهای غربوجود ١٢٠ طرح توسعه ای در صنعت پتروشیمی ایران
معاون وزیر نفت ایران در امور پتروشیمی خبر داد وجود ١٢٠ طرح توسعه ای در صنعت پتروشیمی ایران معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره ١٢٠ طرح نیمه کاره و جدید در صنعت پتروشیمی گفت هم اکنون از این تعداد پایان ٦٧ طرح نیمه کاره اولویت اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به شمار می آید بهنیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری/ متخصصان نفتی خارجی شریک شرکتهای ایرانی میشوند
نیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری متخصصان نفتی خارجی شریک شرکتهای ایرانی میشوندوزارت نفت ایران در تلاش است تا با هدف استفاده از فنآوری و دانش مدیریت شرکتهای نفتی خارجی شرایط قراردادی برای حضور این شرکت ها در ایران ایجاد کند که آنها را ترغیب به شراکت و همکآشنايي با صنعت برق در دوره هاي آموزشي مرکز مالي ايران
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ۸ ۵۶ق ظ آشنايي با صنعت برق در دوره هاي آموزشي مرکز مالي ايران موج - با توجه به اين که يک سال از معاملات برق در بورس انرژي مي گذرد مرکز مالي ايران به منظور آشنايي فعالان بازار سرمايه با صنعت برق اولين دوره جامع تحليل صنعت برق را طراحي کرده است به گزارش خبرگزاري منیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری
متخصصان نفتی خارجی شریک شرکتهای ایرانی میشوند نیاز صنعت نفت ایران به ۱۸۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری وزارت نفت ایران در تلاش است تا با هدف استفاده از فنآوری و دانش مدیریت شرکتهای نفتی خارجی شرایط قراردادی برای حضور این شرکت ها در ایران ایجاد کند که آنها را ترغیب به شراکت و هم-
اقتصادی
پربازدیدترینها