واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روزهگرفتن باعث اختلال رشد روزهاولیها نمیشود والدین به کیفیت غذا و میزان کالری دریافتی فرزندان خود دقت داشته باشند؛ چراکه ممکن است اگر نوجوان به میزان زیادی دچار ضعف و بیحالی شود، در برخی روزها قادر به گرفتن روزه نباشد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، مدیر گروه روزهداری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه تهران گفت: شواهد علمی کافی مبنی بر تأثیر روزهداری بر سلامت روزهاولیها در فصول مختلف سال، با طول مدت متفاوت و با هوای گرم و سرد وجود ندارد.
دکتر محسن خوشنیتنیکو در تعریف روزهاولی اظهار داشت: بسیاری از فقها بر این نظر هستند که روزه بر دختران از سن 9 سالگی واجب است و حتی اگر علایم بلوغ شروع نشده باشد، باید روزه بگیرند؛ پسران نیز از سن 15 سالگی حتی اگر علایم بلوغ هنوز ظاهر نشده باشد باید روزه بگیرند. در مورد پسران در صورت بالغشدن قبل از 15 سالگی، روزه بر آنها واجب میشود.
شرایط روزهداری در روزهاولیها به توان جسمی آنها بستگی دارد
این پزشک فوقتخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه روزهداری در نوجوانانی که برای اولینبار روزه میگیرند به توان جسمی آنها بستگی دارد، تشریح کرد: یک دختر 9 ساله ممکن است توان جسمی خوب و توانایی تحمل شرایط روزه را حتی در فصول گرم سال با روزهای طولانی داشته باشد، ولی در مقابل آن یک دختر نوجوان 10 ساله ممکن است بهدلیل تغذیه نامناسب و کماشتهایی، بسیار لاغر و ضعیف باشد و نتواند در فاصله کوتاه افطار تا سحر به خوبی کالری مواد غذایی مورد نیاز بدن را دریافت کند. در نتیجه نمیتواند روزههای طولانی تابستان را بهخوبی تحمل کند و در صورت روزهداری ممکن است دچار عوارض بدنی شود.
اگر فرد روزهاولی تغذیه مناسبی نداشته باشد باید با توصیههای ویژه بگیرد
وی با تأکید بر اینکه از نظر شرعی و طبق نظر فقها روزهداری واجب است، عنوان داشت: در نوجوانان بسته به شرایط بدنی نحوه تصمیمگیری در مورد اینکه فرد میتواند روزه بگیرد یا خیر، متفاوت است. به هرحال نوجوانی که امسال برای اولینبار روزه میگیرد، اگر از لحاظ تغذیه وضعیت مناسبی ندارد، ممکن است لازم باشد روزه را با توصیههای خاصی بگیرد.
والدین به کیفیت غذای فرزندان خود دقت داشته باشند
خوشنیتنیکو در خصوص نحوه تغذیه روزهاولیها بیان کرد: والدین به کیفیت غذا و میزان کالری دریافتی فرزندان خود دقت داشته باشند؛ چراکه ممکن است اگر نوجوان به میزان زیادی دچار ضعف و بیحالی شود، در برخی روزها قادر به گرفتن روزه نباشد.
آیا روزهگرفتن بر رشد کودکان یا نوجوانان اثرگذار است؟
مدیر گروه روزهداری پژوهشگاه علوم غدد در خصوص اینکه روزهگرفتن بر رشد کودک و نوجوان تأثیرگذار است یا خیر؟، اظهار داشت: روزهداری یک گرسنگی مداوم و طولانی نیست، بلکه یک گرسنگی متناوب است و کالری مورد نیاز بدن میتواند در فاصله افطار تا سحر تأمین شود. اگر فرد در این فاصله زمانی تغذیه مناسب داشته باشد و مواد غذایی مورد نیاز او کاملاً تأمین شود، روزهداری بر رشد کودک تأثیر نامطلوبی ندارد.
منبع: مهرخانه
94/4/4 - 15:13 - 2015-6-25 15:13:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]