واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست جشنواره پانزدهم تئاتر مقاومت مطرح شد
جشنوارهها شتابزده برگزار میشوند/ داوری آثار از طریق دیویدی
شناسهٔ خبر: 2780424 - سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
هنر > تئاتر
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، تأکید کرد که شتابزدگی معضل بزرگ جشنوارههای تئاتری است. به گزارش خبرنگار مهر، حفیظالله رفیعی در نشست رسانهای جشنواره پانزدهم تئاتر مقاومت به تشریح اهداف انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در برگزاری دوره پانزدهم این رویداد تئاتری پرداخت و گفت: نمیدانم ساختار جشنوارهها در ایران از کجا شکل گرفته و از کجا شروع شده که ما به این شکل برگزاری جشنوارهها، عادت کردهایم. آیا ما نمیتوانیم جشنوارهای برای انقلاب برگزار کنیم؟ شورای انقلاب فرهنگی باید به این موضوع رسیدگی کند که چه کسی پشت فکر برگزاری جشنوارهها به این شکل است.
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس یادآور شد: ما از سال ۷۲ برگزاری جشنواره تئاتر دفاع مقدس را شروع کردیم و تئاتر پراکنده مقاومت در سطح کشور، در قالب یک جشنواره در صحنه فرهنگ به ایفای نقش پرداخت. ما در سال ۷۲ به دلیل اینکه دوره بعد از جنگ تحمیلی را تجربه کرده بودیم و یک سری آشفتگیها در جامعه وجود داشت که باید متعادل میشد، ضرورت برگزاری جشنواره تئاتر دفاع مقدس را حس کردیم.
وی با بیان اینکه برای استعدادیابی و پرداختن به موضوع دفاع مقدس، جشنواره تئاتر دفاع مقدس از سال ۷۲ شکل گرفت، متذکر شد: آیا الزامی داریم که در دوره چهاردهم جشنواره نیز مانند دوره اول برخورد کنیم؟ آیا در دوره پانزدهم این ضرورت را داریم که مانند دورههای اول برخورد کنیم؟ معتقدم کارشناسان و هنرمندان باید از دوره سیزدهم جشنواره تئاتر دفاع مقدس، به این موضوع فکر میکردند.
رفیعی با اشاره به شکل متفاوت تولید نمایشنامه، بازخوانی، بازبینی و داوری آثار متقاضی حضور در پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، توضیح داد: ما در مشورت با اساتید دانشگاهی به مدل مدنظر رسیدیم و خودسرانه این کار را نکردیم. آیا ما باید به صرف برگزاری جشنواره، جشنواره را برگزار کنیم یا باید هدفمان تولید کار خوب و با کیفیت باشد؟
وی معتقد است که وقتی کار جشنوارهای انجام میشود، شتابزده نیز عمل میشود زیرا نمایشنامه نویس متن را شتابزده مینویسند، بازخوانی، بازبینی و داوریها هم شتابزده انجام میشوند.
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تأکید کرد: ما به این نگاه رسیدیم که باید به دنبال اثر خوب باشیم. هدف ما این است که تئاتر تقویت شود و گروه نمایشی با خیال راحت نمایشنامه را نوشته و تمرین کند. اساسا باید به دنبال تحول در این عرصه باشیم.
رفیعی در خصوص برنامههای آموزشی مدنظر برای ارتقای سطح کیفی متون و آثار نمایشی با موضوع مقاومت و دفاع مقدس، اظهار کرد: ما تا سال گذشته مأموریت و وظیفهای در قبال آموزش نداشتیم اما در سال جاری به دلیل اینکه معتقدیم سطح کیفی آثار باید ارتقا پیدا کنند، به سمت برگزاری کارگاههای آموزشی و معرفی استاد برای مشاوره به گروهها، حرکت کردهایم.
وی درباره اولویتهای مدنظر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، یادآور شد: در جشنواره پانزدهم بر ۲ محور تولید با کیفیت و مخاطب، تأکید داریم که متأسفانه از هر دو جهت طی سالهای گذشته با مشکل مواجه بوده و هستیم. ما نمایشنامههای متوسط و ضعیفی در حوزه مقاومت داریم و نمایشنامههای خوبی هم که تولید شدهاند، به موضوع دفاع مقدس نمیپردازند.
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از اجرای عمومی آثار متقاضی حضور در جشنواره پانزدهم از شهریورماه تا آبانماه سال جاری در شهرهای خود به عنوان پارامتری برای جلوگیری از شتابزدگی و همچنین بالا بردن سطح کیفی آثار نام برد و افزود: گروهها در زمان اجرای عمومی خود موظفند که اجرای افتتاحیهای با حضور مدیران و مسئولان شهر یا استان خود داشته باشند و برای انعکاس رسانهای و تبلیغات و جذب مخاطب خود برنامه داشته باشند.
رفیعی زمان داوری نهایی آثار برای حضور در پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت را در مرحله اجرای عمومی نمایشها ذکر کرد و توضیح داد: یکی از معضلات داوری در جشنوارهها این است که داوریها در شرایط نامطلوبی انجام میشوند و داورها تحت تأثیر اتفاقات و شرایط مختلف، واکنشهای متفاوتی در زمان تماشای آثار جشنوارهها دارند. برای ایجاد شرایط و کیفیتی یکسان برای داوری نهایی آثار متقاضی حضور در جشنواره پانزدهم، این آثار توسط ۵ داور که ۲ تن از آنها از داوران مرحله بازبینی هستند و از روی دیویدی اجرا مورد ارزیابی قرار میگیرند.
وی در پایان سخنان خود اعلام کرد که دبیر جشنواره پانزدهم تئاتر مقاومت نیز به زودی معرفی میشود.
در بخش پایانی نشست رسانهای پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، نقدهایی به نحوه داوری نهایی نمایشها از روی دیویدی آثار و همچنین نگاهی که از سوی مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده نسبت به نمایشنامهها و آثار تولید شده وجود دارد، وارد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]