تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835138343
خروج از ركود صنعت به چند بنگاه بزرگ محدود ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خروج از ركود صنعت به چند بنگاه بزرگ محدود ميشود
بر اساس آمار، در نيمه نخست سال 93، نرخ رشد بخش صنعت و معدن 1/1 درصد بوده، اين در حالي است كه نرخ رشد اقتصادي در همان زمان 4 درصد بوده است.
نویسنده : بهناز قاسمي
بر اساس آمار، در نيمه نخست سال 93، نرخ رشد بخش صنعت و معدن 1/1 درصد بوده، اين در حالي است كه نرخ رشد اقتصادي در همان زمان 4 درصد بوده است. به عبارت ديگر اين آمار حاكي از پيشتازي صنعت در حوزه خروج از ركود است. اين در حالي است كه بسياري از فولاديها، سيمانيها، صنايع نساجي و... از ادامه روند ركود گله دارند و از نبود كسب و كار در اين حوزهها سخن ميگويند. دكتر عليرضا گرشاسبي، معتقد است كه خروج از ركود در حوزه صنعت و معدن به صورت متمركز، فقط از طريق چند صنعت بزرگ اتفاق افتاده و وزارت صنعت و تجارت در ماههاي گذشته اقدامات مناسبي در زمينه خروج از ركود و كمك به توليدكنندگان به منظور معوقات بانكي انجام داده است. گفتوگوي «جوان»را با اين كارشناس صنعت و بازرگاني در پي ميخوانيد.
وزير صنعت همواره از رشد صنعت و معدن خبر ميدهد، در حالي كه صنايعي مانند فولاد، سيمان، نساجي و... از وضعيت توليد و بازار گله دارند و معتقدند كه سياستهاي دولت در بخش خروج از ركود به بنبست رسيده است. به نظر شما، نرخ رشد 1/1 درصدي چگونه قابل توجيه است؟
وقتي از كل صنعت صحبت ميكنيم، صنايع پتروشيمي، فلزات اساسي، كانيهاي غيرفلزي و وسائط نقليه موتوري را نيز شامل ميشود كه البته سهم مهمي در ايجاد ارزش افزوده و بالا بردن نرخ رشد صنعت دارند. وقتي وسائط نقليه موتوري؟ طي يك سال رشد قابل توجهي در توليد وفروش داشتهاند، طبيعي است كه به كمك ديگر صنايع بزرگ نرخ رشد افزايش چشمگيري داشته باشد. اما وقتي سراغ صنايع كوچك مانند فولاد، سيمان، نساجي، لوازم خانگي و... ميرويم، ميبينيم كه همچنان ركود دارند، زيرا اين صنايع نتوانستند از رشد صنايع بالادستيشان منتفع شوند. مانند فولاديها كه از رشد صنعت خودرو، به اندازه اين صنعت نتوانستند سود ببرند، از اين رو خروج از ركود صنعت و معدن به صورت متمركز فقط از طريق چند صنعت بزرگ اتفاق افتاده است و براي صنايع كوچك مانند پوشاك، منسوجات و صنايعي كه شما نام برديد، رشد منفي داشتيم. همچنين در برخي صنايع مانند پوشاك و لوازم خانگي ميتوان كاهش قدرت خريد مردم و تقاضا را دليل ادامه ركود بدانيم. اما بنگاههاي بزرگ كه از رانتهاي اطلاعاتي نيز برخوردارند و به دليل ارتباطات ويژهشان، به راحتي ميتوانند تسهيلات بانكي بگيرند، طبيعي است كه رشد بيشتري داشتهاند.
آيا منتفع نشدن صنايع كوچك از رشد صنايع بالادستيشان مربوط به سياستهاي دولت ميشود؟
در برخي از صنايع بله، بعد از توافقات ژنو، برخي از صنايع صادراتي مانند پتروشيمي و فلزات اساسي به چرخه صادرات برگشتند و نرخ رشد بالا و ارزآوري خوبي در اين بخشها عايدشان شد و آمار رو به رشدي در بورس هم داشتند. لذا تقاضاي خارجي در پتروشيمي و ميعانات گازي، ركود را در اين صنايع از بين برد و زيانشان جبران شد، اما صنايع كوچكي كه بازارهاي صادراتي هم ندارند يا ناچيز است، نتوانستند توليد خود را افزايش دهند و از ركود خارج شوند.
آيا اجراي فاز سوم هدفمندي، بنگاههاي كوچك را بيشتر زيانده نميكند؟
افزايش قيمت حاملهاي انرژي بر هزينه تمام شده برخي از بنگاهها تأثير خواهد داشت، ضمن اينكه سهم خود را از محل هدفمندي يارانهها نيز نگرفتند، اما اين افزايش ناچيز خواهد بود. لذا در رابطه با صنعت، كمي بايد با احتياط از خروج از ركود سخن گفته شود.
مشخصاً چه راهكاري براي خروج از ركود صنايع كوچك پيشنهاد ميدهيد؟
دولت بايد مديريت واردات را به نحوي اصلاح كند تا در حوزههايي كه توليدات مشابه داريم بتوانيم از ظرفيتهايمان استفاده كنيم و در داخل كشور به فروش برسانيم. اين كار با استفاده از ابزارهايي كه دولت در اختيار دارد مانند استفاده حداكثري در توان داخل قابل اجراست. گفته ميشود در صنايع پتروشيمي و كانيهاي غيرفلزي، عمده صادرات با ارزش افزوده پايين صورت ميگيرد، در حالي كه ميشود با سرمايهگذاري در صنايع پاييندستي هم ارزش افزوده بيشتري خلق كرد، هم اشتغالزايي ايجاد كرد و هم صادرات بيشتري انجام داد. به اين ترتيب صنايع پاييندستي را ميتوانيم فعال كنيم و دولت بايد سرمايهگذاران را براي سرمايهگذاري در صنايع پايين دستي تشويق كند تا در كوتاه مدت صنايع پايين و بالادست پيوند بيشتري يابند و توليد، افزايش و تقاضا نيز به تبع آن رشد كند، مانند صنعت خودرو، ساختمان و مسكن.
آيا رشد وام مسكن ميتواند اين بخش را از ركود خارج كند؟
خير، افزايش وام، تغييري بر بازار مسكن نخواهد داشت. كما اينكه در هفتههاي گذشته با وجود تبليغات گسترده بانك مسكن و وزارت راه و شهرسازي، بازار هيچ تكاني نخورد و قيمتها همچنان ثابت مانده است زيرا قدرت خريد مصرفكنندگان بالا نيست. پيشبيني من اين است كه تا پايان امسال، ساختمان نتواند جايگاهي كه از آن انتظار ميرفت در رشد صنعت داشته باشد. اما انبوهسازيها از طريق صندوقها و تعاونيها شايد رونق گيرد. اما باز هم تأكيد ميكنم تا پايان امسال بخش مسكن از ركود خارج نميشود. همچنين در بلندمدت نيز صنعت بايد به سمت فناوريهاي نو و جديد، به ويژه انرژي خورشيدي و بادي حركت كند. با توجه به مصرف بالاي انرژي در صنايع، بايد به اين سمت حركت كنيم و اين فناوريها نياز به تجهيزاتي دارد كه توسط صنعت توليد ميشود.
چند ماهي است كه لايحه خروج از ركود به دستگاهها ابلاغ شده، آيا وزارت صنعت و تجارت اقدامي در اين زمينه انجام داده است؟
بله، بحث واقعي كردن نرخ سود بانكها پس از ابلاغ به دستگاهها آغاز شد، نشستي با مديران عامل بانكها برگزار شد و نهايتاً به كاهش نرخ سود بانكي انجاميد.
همچنين سادهسازيها در رويهها و آييننامههاي وزارت صنعت انجام شده و تلاشهايي به منظور تسهيل تجارت فرامرزي صورت گرفته و كمكهايي نيز براي توليدكنندگان با معوقات بانكي، بخشودگي مالياتي نيز لحاظ شده است، اينها اقدامات اوليه وزارتخانه است. البته لازم به توضيح است كه امسال رشد صنعت تفاوت چنداني نسبت به سال گذشته نخواهد داشت.
دليل آن چيست؟
بر اساس آمار، سرمايهگذاري در سالهاي گذشته كم شده و به اين ترتيب ظرفيتسازي براي توليد نيز كاهش يافته، از اين رو انتظار نميرود اتفاق خاصي در رشد صنعت و معدن بيفتد. تا سرمايههاي سالهاي 93 و 94 به ثمر برسد، طول ميكشد. همچنين با توجه به محدوديت قدرت خريد مصرفكننده، تحريك تقاضا چندان چشمگير نبوده، از اين رو در مقايسه با سال رشد چنداني نخواهيم داشت.
به صنعت خودرو به عنوان موتور محرك صنايع پاييندستي اشاره كرديد. با توجه به رشد توليد در يكسال گذشته، چرا فولاديها نتوانستند از ركود خارج شوند؟
كاهش قدرت خريد مصرفكننده و بازارهاي محدود صادراتي، نتوانست زيرمجموعههاي اين صنعت را منتفع كند و اتفاقي كه در سالهاي اخير در اين صنعت افتاده، كيفيت را به شدت كاهش داده و به توليد داخل نيز ضربه وارد كرده است و دليل آن اين بود، قطعاتي كه براي خودرو توسط صنايع كوچك و متوسط توليد ميشد، به صورت واردات تأمين ميشود كه ارزبري نيز دارد. از اين رو صنايع مرتبط با صنعت خودرو به شدت متضرر شدند و دولت بايد توجه ويژهاي به اين حوزه كند و با توجه به ابزار و اهرمهاي خود مانع از ادامه اين روند در صنعت خودرو شود.
دليل رشد توليد بهرغم عدم تزريق پول از سوي دولت چه بود؟
ظرفيت توليد وجود داشت، ضمن اينكه پرداخت ارز مبادلاتي به صنعت خودرو موجب شد قطعات تأمين شود و توليد رشد كند. اين افزايش در مقابل كاهش توليد در سال 90 و 91، نشانه رشد است وگرنه هنوز توليد به قبل از تحريمها و سال 90 نرسيده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
اعلام آمادگی اتریش برای همکاری در زمینه توسعه بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی
در دیدار هیات بازرگانی اتریش با مشاور نعمتزاده مطرح شد اعلام آمادگی اتریش برای همکاری در زمینه توسعه بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی مشاور وزیر صنعت معدن و تجارت در دیدار با نایب رئیس اتاق بازرگانی اتریش بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی فیمابین دو کشور تأکید کرد به گزارش گروه اقتصاکشف بزرگ ترین مخزن گازی مستقل در کیش/ کیش مانع خروج 4 هزار میلیارد تومان سرمایه از کشور شد/ افتتاح فرودگاه و ب
مدیر عامل منطقه آزاد کیش در گفتگو با ایلنا کشف بزرگ ترین مخزن گازی مستقل در کیش کیش مانع خروج 4 هزار میلیارد تومان سرمایه از کشور شد افتتاح فرودگاه و بندر مسافری هندروابی تا پایان سال ایلنا اینکه کالای چینی از داخل کشور وارد مناطق آزاد شود دقیقا نشان دهنده ان است که این جنس قچند درصد از نان مصرفی مردم صنعتی است؟
چند درصد از نان مصرفی مردم صنعتی است رییس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای صنعتی گفت از سرانه 117 کیلوگرمی مصرف نان در سال گذشته فقط 11 کیلوگرم مربوط به نانهای صنعتی بوده است آفتاب محسن لزومیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد هم اکنون حدود 10 درصد مصارف نان کشور به نانهای صنعتقدرت قابل قبول صنایع کوچک/ سهم صنایع کوچک در بسته خروج از رکود اقتصاد
گزارش قدرت قابل قبول صنایع کوچک سهم صنایع کوچک در بسته خروج از رکود اقتصاد به دنبال قدرت و تواناییهای صنایع کوچک و متوسط دولتمردان و مسئولین اقتصادی در صدد رفع موانع تولید چنین صنایعی و استفاده از آنها در جهت خروج از رکود اقتصاد میباشند به گزارش خبرنگارمالیات گروه اقتصادی بآمادگی اتریش برای همکاری در زمینه توسعه بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی با ایران | خبرگزاری ایلنا
در تهران اعلام شد آمادگی اتریش برای همکاری در زمینه توسعه بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی با ایران ایلنا نایب رئیس اتاق بازرگانی اتریش در دیدار با مشاور وزیر صنعت معدن و تجارت گفت این کشور برای همکاری در زمینه توسعه بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی با ایران آمادگی دارد به گزارش ایلناوزیر صنعت: حضور دکتر جمالی باعث رفع مشکلات و خروج سایپا از بحران خواهد شد
وزیر صنعت حضور دکتر جمالی باعث رفع مشکلات و خروج سایپا از بحران خواهد شد وزیر صنعت معدن و تجارت در راس هیاتی به همراه استاندار اصفهان نماینده مجلس مردم کاشان آران و بیدگل و جمعی از مدیران ارشد دولتی شهر کاشان از خطوط تولید شرکت سایپا کاشان بازدید کردند آفتاب محمدرضا نعمت زامضای قرارداد ساخت 15 دستگاه ترانستینر با سازندگان داخلی/ بزرگترین شناور جمعآوری آلودگی نفتی چندروز دیگر آب
رزازان در جمع خبرنگاران خبر داد امضای قرارداد ساخت 15 دستگاه ترانستینر با سازندگان داخلی بزرگترین شناور جمعآوری آلودگی نفتی چندروز دیگر آباندازی میشود مدیرکل تامین و نگهداری تجهیزات سازمان بنادر با اشاره به اینکه بزرگترین شناور جمعآوری آلودگی نفتی تا ۱۰ روز آینده آباندازیمدیرعامل بانک سپه در گفتوگو با فارس مطرح کرد بانکها به پرداخت وام ۶۰ میلیونی مسکن ورود میکنند/ رواج پرداخت
مدیرعامل بانک سپه در گفتوگو با فارس مطرح کردبانکها به پرداخت وام ۶۰ میلیونی مسکن ورود میکنند رواج پرداخت تسهیلات به شرط سپردهگذاری خروج مسکن از رکود تا آخر سالمدیرعامل بانک سپه با اشاره به روند اجرای مصوبه نرخ سود سپرده و تسهیلات در بانکها گفت به تازگی پرداخت تسهیلات بهدبیر انجمن ریختهگری در گفتوگو با فارس: صنعت ریختهگری تقاضای افزایش قیمت ندارد/ تعطیلی واحدهای کوچک با تداوم
دبیر انجمن ریختهگری در گفتوگو با فارس صنعت ریختهگری تقاضای افزایش قیمت ندارد تعطیلی واحدهای کوچک با تداوم رکوددبیر انجمن صنایع ریختهگری با اشاره به رکود موجود در بازار محصولات ریختهگری گفت صنعت ریختهگری تقاضایی برای افزایش قیمت محصولاتش ندارد عبدالحمید قدیمی در گفت&zwnjضرورت خروج واحدهای تولیدی و صنعتی آذربایجان غربی از رکود
ضرورت خروج واحدهای تولیدی و صنعتی آذربایجان غربی از رکود استانها > آذربایجان غربی - استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در حال حاضر 400 واحد تولیدی در بخش صنعت و 250 واحد تولیدی در بخش کشاورزی در مرحله اول برای بررسی و رفع موانع تولید انتخاب و بررسی می شوند افزودنقش سیاستهای مالیاتی در بسته خروج از رکود/ تعامل سایر دستگاهها با سیستم مالیاتی
دبیر دوم کمیسیون اقتصادی تشریح کرد نقش سیاستهای مالیاتی در بسته خروج از رکود تعامل سایر دستگاهها با سیستم مالیاتی عضو کمیسیون اقتصادی گفت اگر سیاستهای مالیاتی منطبق با واقعیتهای اقتصاد باشد میتواند رفع رکود اقتصادی واقع شود ابراهیم نکو دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در گقادریفر در گفتوگو با فارس خبر داد بررسی نحوه استفاده بنگاههای بزرگ صنعتی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان/ ورو
قادریفر در گفتوگو با فارس خبر دادبررسی نحوه استفاده بنگاههای بزرگ صنعتی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ورود پایلوت شرکتهای نوپا به صنایع خودرویی و ریلیمدیرکل دفتر تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بررسی بهرهگیری بنگاههای بزرگ صنعتی از شرکتهایلایحه خروج از رکود به دولت ابلاغ شده/تدوین آییننامههای رفع رکود
نعمتزاده اعلام کرد لایحه خروج از رکود به دولت ابلاغ شده تدوین آییننامههای رفع رکود خبرگزاری پانا وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به ابلاغ لایحه خروج از رکود گفت بر اساس این لایحه دولت ۵۰ درصد هزینه پژوهش تولیدکنندگان را پرداخت می کند ۱۳۹۴ جمعه ۸ خرداد ساعت 13 13 به گزارشدر گفتوگوی فارس با قائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد آغاز فاز اجرایی طرحهای اشتغالزایی دولت
در گفتوگوی فارس با قائممقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مطرح شدآغاز فاز اجرایی طرحهای اشتغالزایی دولت همزمان خروج از رکود سهم تعاون در اقتصاد رضایتبخش نیست ماجرای تغییر 80 مدیر در 1 روزقائممقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مهمترین رویدادهای اقتصاد مانند تغییر در سیاساتاق بازرگانی و صنعت آلمان گزارش داد فاجعه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا/ شرکتهای آلمانی شوکه شدهاند
اتاق بازرگانی و صنعت آلمان گزارش دادفاجعه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شرکتهای آلمانی شوکه شدهانداتاق بازرگانی و صنعت آلمان هشدار داد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای انگلیس و آلمان فاجعه بار خواهد بود به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بی بی سی اتاقمحدودیت تردد در بزرگراه تهران ـ فيروزكوه
وضعیت راهها محدودیت تردد در بزرگراه تهران ـ فيروزكوه بزرگراه تهران ـ فيروزكوه واقع در استان تهران از مورخ 10 ارديبهشت 94 بدليل اجرای عمليات روكش آسفالت حدفاصل آبسرد تا پل شلمبه تردد با اعمال محدوديت ترافيكی در يك خط عبور همزمان با اجرای عمليات انجام میشود به گزارش خبرنگامعاون وزیر صنعت،معدن و تجارت تشریح کرد دولت در واردات مطابق قانون عمل کرده/نمیتوان به دلیل حمایت از تولید ذائ
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تشریح کرددولت در واردات مطابق قانون عمل کرده نمیتوان به دلیل حمایت از تولید ذائقه مصرف کننده را محدود کردقائممقام وزیر صنعت معدن و تجارت گفت دولت در واردات کالا مطابق قانون و اسناد بالادستی عمل کرده و هیچگونه تخطی از قوانین اتفاق نیفتاده است و در ع-
اقتصادی
پربازدیدترینها