تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835969655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرمایه‌گذاران خارجی تشنه نفت ایران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت/
سرمایه‌گذاران خارجی تشنه نفت ایران
همواره کشورهای دارای نفت، وابستگی ناگسستنی به این منبع غنی دارند و جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست از این رو سرنوشت بازار نفت ایران با در نظر گرفتن تحولات 5+1 شاید تحولی چشمگیر را تجربه کند.


به گزارش خبرنگار نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ اگر طرفین مذاکرات به صورت ضرب الاجل در تيرماه به توافق برسند و احتمالا تا بهمن پروسه راستي آزمايي طول می‌کشد و بعد آن تحريم‌هاي اتحاديه اروپا و سازمان ملل را تمام شده فرض كنيم شاید آینده روشنی را برای طلای سیاه پیش‌بینی کرد.
 
اصولا برخی جوامع بر این باورند که کشورهای نفتی همچون ایران دارای اقتصاد بخشی نگریست، اقتصادی که همه مشکلات آن بر پایه نوسانات نفت پایه ریزی شده و با عدم توازن عرضه و تقاضا و نیز کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی بخشی از اقتصاد ایران دچار بحران می‌شود که این نگرشی غلط است.
 
از سوی دیگر برخی از محافل نه چندان دوست، كه روند تحولات كلان سياسى ایران را دنبال می‌کنند بر این باورند که در صورت تحقق توافق سياسى باز هم کشورمان وارد يك پروسه طولانى و پر چالش مى شود و تحقق یا عدم تحقق توافقات ژنو را کاربردی نمی‌دانند.

از آنجا که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مکررا فرموده اند که کشورهای غربی همچون آمریکا هیچگاه مورد اعتماد نیستند ما هم از این نکته گوهر بار درس میگیریم که توافق احتمالی اگر در راه باشد بازهم پروسه پر پیچ و خم است.

در معقوله توافق بايد بيشتر از نشانه ها، به روند اجرایی آن توجه کرد چرا که برای برداشتن تحریم‌ها می‌توان خوش‌بین بود و ماحصل توافق اوليه که اگر در  تيرماه ميسر شود را میتوان گامی بلند در جهت توسعه کشور دانست  اما امكان برداشتن تحریم هایی همچون تحريم بانكي، تحريم فروش نفت، قطعنامه سازمان ملل بخصوص قطعنامه ١٩٢٩ و تالي اش ١٩٨٤  تا پايان سال ١٣٩٤  دور از دسترس تصور می‌شود.

 صنعت نفت در ده سال گذشته از کمبود سرمایه گذاری خارجی رنج برده البته بزرگترین متضرر این تحریم ها به گفته خودشان شرکت های نام دار غول های نفتی است بنابراین اگر به روش صحیح مفاد توافقنامه تجزیه و تحلیل شود لغو تحریم ، عرصه را برای سرمایه گذاری فراهم می‌کند.

خوش بینانه‌ترین نگاه بر توافقات احتمالی و تحقق بندهای آن، نزدیک به یکسال به طول می‌انجامد  تا سرمايه خارجی وارد ايران شود اما بازهم  اين سوال در اذحان عمومی متصور می‌شود که سطح شرايط امروز اقتصاد نفت در سطح جهان و شرايط سرمايه پذيري صنعت نفت ايران  در آینده چه خواهد شد؟ 

در بخش دوم اگر واقعا طبق برخى اظهارنظرها شبكه فرسوده نفت ايران به ازاى هر يك ميليوم افزايش ظرفيت توليد نفت ايران صد ميليارد دلار سرمايه احتياج داشته باشد اين سرمايه از كجا تامین می‌شود؟! واقعا در طى ٣٥ سال اخير بيشترين ميزان جذب سرمايه خارجى در ايران چقدر بوده است ؟!

 موضوع اين است كه حتى با فرض توافق، باز شدن همه درها در يك لحظه هم بسيارى از موانع سرمايه گذارى خارجى در ايران برنمی‌دارد.

می‌توان باز هم به گفته بزرگان این عرصه چنین نتیجه گرفت که قرار نيست تحريم  آزار دهنده بر روى ايران يك دفعه رفع شود ! يك پروسه قطره چكانى و مرحله به مرحله پيش رو است و طبق گفته‌های رییس جمهور آمریکا حتى به فرض رفع يك باره همه تحريم‌ها از حضور سرمايه‌گذاران خارجى  بر بازار ایران جلوگیری می‌شود درست همانند اتفاقات سال گذشته که با بازی سیاه کاخ سفید جهت شناسایی شرکت‌های علاقه‌مند به بازار ایران  آنان را وارد لیست ممنوعه کرد تا موانع اصلى اقتصاد ايران را متزلزل کند که اینبار هم با زیرکی ایرانیان ناکام خواهد ماند.

موضوع مهمی كه بر روى سرنوشت بر صنعت نفت و گاز در جهان اثر مى‌گذارد سرنوشت ماجراهای سرمايه‌گذارى در اين بخش است اما پیش‌بینی می‌شود یک جهشی در برخی از پرژه‌های میادین مشترک ایجاد می‌شود.

وقتى قيمت‌ها در سطح جهان به دليل يك عامل فرابخشي به شدت تحت تاثیر قرار گرفته باشد اصولا تعريف تقاضا و عرضه  و صرفه اقتصادى و ... در اين بخش‌ها بکر نیست.

کلمه تحريم جزء بار روانی  كوتاه مدت اثرى در روند اقتصاد کلان درونی سازمانی ايران ندارد اما در روابط بین‌الملل پر از موانع و مشكلات برون سازمانی است. 

معتقدم توافقات با سرعت كمتر خوشبينانه‌تر است اما در نگاهی دیگر وقتی اثرات افراطي آن را بررسی می کنیم  به چند نگرش تامل برانگیز برمی‌خوریم.

یکی از این نگرشها ایران قطب دوم انرژی در جهان است و همه شرکتهای دنیا براین توانمندی اعتراف کرده‌اند، ما صرفا همسايگانی نفتی همچون عراق و كويت و...و در حوزه گاز کشورهای بزرگی همانند تركمنستان و اذربايجان و ... را داریم که با وجود منابع غنی نفت و گاز بازهم تمایل به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران دارند اما با توجه به مشکلات درون سازمانی همچون فراهم نبودن زیرساختهای اولیه جهت پذیرش سرمایه گذاران خارجی و اختلاف نظر سیاستمداران داخلی روند جذب سرمایه گذار را کند کرده است.

پس نتیجه می‌گیریم ابتدا برای پذیرش سرمایه‌های ناب خارجی باید اختلافات سیاسی کنار گذاشته شود و همگی یکپارچه در جهت ارتقا سطح زیرساختهای صنعت نفت بدور از حاشیه تلاش نمود. 

یادداشت: حبیبه رحیمیان
 
انتهای پیام/



اخبار مرتبط

روسیه بزرگترين توليدکننده نفت در جهان شد
اوپک سقف تولید خود را کاهش نمی‌دهد
بخش قابل توجهی از گاز کشور در پارس جنوبی تولید می‌شود/ افزایش ١٣٢ درصدی تولید بوتان و ٧٠ درصدی پروپان
ايران صادركننده بنزين می‌شود/ سرمایه گذاری 15 میلیارد دلار برای غرب کارون
تولید 150 هزار بشکه نفت خام از میادین مشترک/بهره‌برداری از فاز نخست پروژه کیش در زمستان 95
تولید 720 میلیون مترمکعب گاز در انتهای سال 96/ افزایش 17 درصدی برداشت گاز




۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن