واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سید مجید مفیدیشمیرانی مدرس دانشگاه علم و صنعت:
معماری کهن ایران سرشار از بازی نور است
معماری کهن ایرانی سرشار از نمونههای بازی نور در حوزه زیبا شناختی است.
سید مجید مفیدیشمیرانی مدرس دانشگاه علم و صنعت ایران در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگیگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: در طراحی ساختمانهای سنتی ایران نور معنای کاربردی داشت و در صرفهجویی و مصرف بهینهی انرژی نقش بسزایی ایفا میکرده، اما امروزه کمتر شاهد طراحی بر اساس عناصر نور طبیعی هستیم و نور مصنوعی را با وجود منابع سرشار انرژی خورشیدی به خانههایمان آوردهایم.
وی با اشاره به مفهوم نوربوم به عنوان راهکار مناسب برای حل چالشهای انرژی افزود: استفاده از نور روز که با اقلیم منطقه همسو باشد به کاهش منابع نور مصنوعی و سوختهای فسیلی کمک کرده و اکوسیستم کمتر دچار مخاطره میشود، بنابراین باید با افق گستردهتری به بحث نور در معماری توجه کرده و از روشهای سنتی در این حوزه الهام بگیریم.
مدیر اجرایی گرایش معماری پایدار به چالشهای اساسی قرن امروز اشاره کرد و اظهار داشت: امروزه یکی از چالشهای زیستی انسان مسألهی تغییر اقلیم است، اگر نوربوم را وارد طراحیها و ساخت و ساز کنیم، تغییرات اقلیمی با سرعت کمتر اتفاق میافتد و در نتیجه عمر موجودات زنده به لحاظ گونهی بشری افزایش یافته و خطر انقراض موجودات کاهش مییابد.
مفیدی شمیرانی با بیان بیتوجهی مردم نسبت به تغییرات اقلیمی ادامه داد: یخهای قطبی با سرعت رو به آب شدن هستند، گازهای گاخانهای هر روز افزایش یافته و مصرف آب بسیار بیشتر از حد استاندارد است بنابراین وقت آن رسیده که با الهام از معماری سنتی و نوربوم به عنوان راهکاری با مزایای زیاد توجه کنیم و استفاده از سوختهای فسیلی را که به نوعی سوزاندن اسکناس است، به حداقل رسانیم.
وی در پایان با اشاره به نمونههای کاربردی نور در معماری سنتی ایران گفت: معماری کهن ایرانی سرشار از نمونههای بازی نور در حوزه زیبا شناختی است. استفاده از عنصر زیبایی نور در کنار کاربرد روشنایی و گرمابخش انرژی خورشید لزوم توجه به آن را در شرایط فعلی که با کاهش منابع سوختهای فسیلی مواجه هستیم، افزایش میدهد.
/انتهای پیام/
اخبار مرتبط
سازمان ملل متحد تخريب ميراث تاريخی عراق توسط داعش را محکوم کرد
کودکان بهترین مخاطب موزه ها هستند
رسانه نهاد فرهنگ ساز جامعه است
میراث جهانی متعلق به همهی مردم زمین است
زلزله میراث تاریخی نپال را به خطر انداخت
درخواست مشترک آلمان و عراق از سازمان ملل برای توقف تخریب بناهای تاریخی عراق
برخی از بناهای تاریخی به سرمایه گذاران واگذار میشود
۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]