محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842007338
بلاتكليفي اقتصاد ايران راهبرد امريكا در مذاكرات
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بلاتكليفي اقتصاد ايران راهبرد امريكا در مذاكرات
بدون برنامه و برنامهريزي راه حلي براي مسائل پيدا نميشود، اين در حالي است كه جنس مشكلات اقتصاد ايران از جنسي نيست كه بتوان آن را با دلار يا واردات درمان كرد، از اين رو به اعتقاد استاد اقتصاد دانشگاه دريك امريكادر شرايطي اقتصاد ايران به دليل بزرگنمايي بيش از حد مذاكرات هستهاي در كما و بلاتكليفي فرو رفته است كه اگر اين بلاتكليفي يك تاكتيك براي از بين بردن هر چه بيشتر زير ساختهاي اقتصاد ايران باشد، عملاً دولت يازدهم كشور را در معرض بزرگترين تهديد قرار داده است.
بدون برنامه و برنامهريزي راه حلي براي مسائل پيدا نميشود، اين در حالي است كه جنس مشكلات اقتصاد ايران از جنسي نيست كه بتوان آن را با دلار يا واردات درمان كرد، از اين رو به اعتقاد استاد اقتصاد دانشگاه دريك امريكادر شرايطي اقتصاد ايران به دليل بزرگنمايي بيش از حد مذاكرات هستهاي در كما و بلاتكليفي فرو رفته است كه اگر اين بلاتكليفي يك تاكتيك براي از بين بردن هر چه بيشتر زير ساختهاي اقتصاد ايران باشد، عملاً دولت يازدهم كشور را در معرض بزرگترين تهديد قرار داده است.
اگرچه دولت يازدهم در ابتداي امر مردان اقتصادي خود را در صفوف اول مبارزه با مشكلات اقتصادي ايران قرار داد اما رفته رفته با گذر زمان سياست خارجي جايگزين اقدام اقتصاددانان و سعي شد با ابزار ديپلماسي و گفتوگوهايي موسوم به هستهاي تمامي مشكلات اقتصادي كشور را حل كنند، اين در حالي است كه به اعتقاد كارشناسان اقتصادي دولتي، مستقل، داخلي و خارجي دو راهبرد حل مشكلات اقتصادي كشور با تكيه بر توان داخلي و پيگيري گفتوگوهاي هستهاي هيچ منافاتي بايكديگر نداشته و ندارد، از اين رو بهتر است دولت يازدهم در سياستهاي خود براي حل مشكلات اقتصاد ايران تجديد نظر اساسي كند.
در اين بين، استاد اقتصاد دانشگاه دريك امريكا طي تحليلي، اقتصاد ايران را گروگان نتيجه نامشخص مذاكرات هستهاي دانست و گفت: سياست امريكا بلاتكليف نگهداشتن اقتصاد ايران براي يك دوره ۱۰تا ۲۵ ساله است كه اين امر تأثيرات مخربي به جاي ميگذارد، از اين رو بهتر است با صرفنظر از اولويت قائل شدن بيش از حد به مذاكرات مبهم هستهاي كه متأسفانه بخش اعظمي از زمان و انرژي دولت را به خود اختصاص داده، سياستهاي اقتصاد كلاني كه اتخاذ آنها براي بهبود شرايط ايران لازم است در دستور كار قرار گيرد.
اسماعيل حسينزاده استاد اقتصادسياسي دانشگاه دريك در «دسموئنس» ايالت «آيووا» امريكاست. اين اقتصاددان مقيم امريكا، تحليل خود از وضعيت اقتصادي ايران در شرايط پيش از تعيين تكليف مذاكرات هستهاي را در اختيار خبرگزاري تسنيم قرار داده است.
وي در اين يادداشت با اشاره به اينكه من اخيراً از يك سفر شش هفتهاي از ايران برگشتهام، اظهار داشته است: من تحقيقات كلي و ميداني در مورد وضعيت اقتصادي راكد كشور انجام دادم كه اين تحقيقات شامل گفتوگوهايي با برخي فعالان اقتصادي و بازيگران بازار همچون توليدكنندگان، بانكداران، مغازهداران، معدنكاران، كشاورزان، پرورشدهندگان دام، كارگران، معلمان و افراد ديگر بود.
طرح و برنامهاي در كار نيست
وي ميافزايد: متأسفانه بيشتر اين بازيگران اقتصادي تصاويري حاكي از بدبيني و بياعتمادي به وضعيت اقتصادي كشور را ترسيم كردند. اقتصاد ايران گرفتار يك ركود تورمي طولاني شده است و هيچ طرح دولتي يا سياست اقتصادي كلاني براي ترميم اين وضعيت وجود ندارد. هرچند دولت روحاني مدعي است تورم را مهار كرده، اما مردم ايران چندان آن را با اهميت نميدانند، زيرا اين دستاورد بهبهاي تشديد ركود به دست آمده است. حاصل اين وضعيت افزايش بيكاري و تضعيف قدرت خريد مردم است. فكر كنيد يك معلم بازنشسته هستيد كه اكنون با تاكسي مسافركشي ميكنيد، كاهش نرخ تورم از طريق تشديد ركود خبري مسرتبخش براي شما نخواهد بود.
وي با طرح اين پرسش كه متهم اصلي تشديد ركود كيست؟ ميگويد: پاسخ مشترك اكثر فعالان اقتصادياي كه من با آنها صحبت كردم، به اين سؤال يك كلمه بود و آن هم بلاتكليفي؛ بلاتكليفي ناشي از تداوم مذاكرات بيپايان هستهاي. اين اجماع وجود دارد كه هرچند تحريمهاي اقتصادي تأثير منفي بر اقتصاد ايران داشته، اما تأثيرات خطرناك مذاكرات طولاني و بيثمر به حال اقتصاد مضرتر است.
وي عامل مضر ديگر را براي اقتصاد ايران، سياستهاي نئوليبرال دولت فعلي در اتخاذ اقتصاد انقباضي معرفي ميكند و اظهار ميدارد: دولت با كاهش هزينههاي عمومي به ركود دامن زده و در عين حال هيچ طرح يا برنامه صنعتي يا توسعهاي نيز پيشنهاد نميدهد.
به گفته اين استاد دانشگاه امريكايي، بلاتكليفي بازار در كنار عدم حمايت دولت از صنايع نوپا در كشور در مقابل صنايع قدرتمند خارجي منجر به بيميلي فعالان اقتصادي نسبت به سرمايه گذاري در پروژههاي توليدي درازمدت شده است.
وي همچنين با اشاره به نابساماني بخش مالي در كشور كه به رشد قارچگونه بانكهاي سايه تحت عنوان مؤسسات اعتباري منجر شده است، تعداد اين مؤسسات در سالهاي اخير را بيش از 900 مورد معرفي ميكند.
وامگيري رانتخواران با اهداف احتكاري
به گفته وي، بسياري از اين بانكها در سايه استفاده از نفوذ افراد فاسد و در جستوجوي رانت، عمدتاً بهبهانه سرمايه گذاري در فعاليتهاي توليدي يا اشتغالزا، مبالغ عظيمي با نرخهاي بهره پايين از بانكهاي دولتي قرض گرفتهاند اما در واقع از اين پولها براي اهداف احتكاري استفاده كردهاند، بهبيان ديگر اكثر اين بانكهاي در سايه نه از طريق سرمايهگذاري پول هاي مؤسسانشان بلكه از طريق پول عمومي به وجود آمدهاند.
امريكا در تلاش براي تمديد مذاكرات به يك دوره 10 تا 25 ساله با اهداف تخريبي اقتصادي
وي با اشاره به اينكه امريكا و متحدانش كاملاً از اين حقيقت آگاهند كه ادامه بلاتكليفي ناشي از مذاكرات هستهاي تأثيري مخرب بر اقتصاد ايران دارد، اين تحليل را عنوان ميكند كه احتمالاً امريكا و متحدانش قصد دارند مذاكرات را براي يك دوره طولاني 10، 15 يا حتي 25 ساله تمديد كنند كه در اين صورت اين نگراني وجود دارد كه هدف از اتخاذ اين سياست، كمك به تغيير رژيم از داخل باشد كه از طريق فروپاشي اقتصادي حاصل ميشود.
وي در ادامه با توجه به اينكه دولت روحاني نه تنها بخش خصوصي را دچار سردرگمي و بلاتكليفي كرده ميافزايد: اين دولت از نظر دستورالعملهاي كلان اقتصادي و توسعههاي زيرساختي، مسئوليتهاي سنتي بخش دولتي را نيز رها كرده كه راهبرد اقتصادي دولت در اولويتهاي بودجهاياش منعكس شده است.
به اعتقاد اين استاد دانشگاه، لايحه بودجه كه توسط سازمان تازه احياشده مديريت و برنامهريزي تدوين شده، هيچ چارچوب مفهومي روشني كه بودجه در قالب آن فرمول بندي شده باشد، ارائه نميدهد و مبتني بر هيچ «برنامه ريزي»اي براي اقتصاد نيست. وي در ادامه اولويتهاي لايحه بودجه دولت را بسيار كج و معوج و غيرعقلايي معرفي ميكند بهطوري كه اين امر موجب آسيب بخش عرضه و تقاضا در اقتصاد كشور ميشود.
سياستهاي اقتصادي نئوليبرالي روحاني
وي با اشاره به اينكه قبل از اينكه دولت روحاني سياستهاي اقتصادي نئوليبرالي را در پيش بگيرد، ايران تحريمهاي اقتصادي را به مثابه فرصتي براي خوداتكايي بيشتر تلقي ميكرد، اظهار ميدارد: حاصل اين نگاه، دستيابي به پيشرفتهاي قابل توجه در تحقيقات علمي و دانش فني توليد ابزارهاي پيچيده صنعتي بود.
بياثري تحريمهاي اقتصادي در مسير توسعه اقتصادي ايران
به اعتقاد وي، هيچكدام از تحريمهاي اقتصادي ظالمانهاي كه بهتلافي پيروزي انقلاب اسلامي از سال 1979 تاكنون عليه ايران وضع شده، نتوانسته ايران را از حركت رو به جلو در مسير توسعه اقتصادي و اجراي طرحهاي صنعتيسازي باز بدارد اما تغيير موضع يكباره و ناگهاني دولت روحاني از سنت خوداتكايي اقتصادي بهسمت استراتژي مبتني بر نگاه به خارج موجب شده دهها هزار توليدكننده صنعتي و كشاورزي كوچك و متوسط در فضايي مبهم و همراه با بلاتكليفي قرار بگيرند.
اين استاد دانشگاه در ادامه فضاي بلاتكليفي شكل گرفته در اقتصاد ايران را نشئت گرفته از دو منبع اصلي معرفي ميكند: اول، عدم حمايت از توليدكنندگان داخلي در مقابل توليدكنندگان خارجي قويتر و دوم، تلاش براي پيوند زدن همه سياستهاي كلان اقتصادي به نتايج نامشخص، غيرقابل پيشبيني و بيحاصل مذاكرات هستهاي.
وي در نهايت با انتقاد از اولويت قائل شدن بيش از حد به مذاكرات مبهم هستهاي كه متأسفانه بخش اعظمي از زمان و انرژي دولت روحاني را به خود اختصاص داده و تمركز دولت را از ساير بخشها به خود جلب كرده، ميافزايد: اين سياست دولت موجب شده است سياستهاي اقتصادي كلاني كه اتخاذ آنها بهصورت فوري مورد نياز است به تعويق بيفتد، از اين رو بهتر است هرچه زودتر ارتباط اتخاذ اين سياستها از بازي امپرياليستي و فريبكارانه مذاكرات هستهاي قطع شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
سیاست آمریکا بلاتکلیفی ۱۰ تا ۲۵ ساله اقتصاد ایران است
اسماعیل حسین زاده سیاست آمریکا بلاتکلیفی ۱۰ تا ۲۵ ساله اقتصاد ایران است استاد اقتصاد دانشگاه دریک آمریکا طی تحلیلی اقتصاد ایران را گروگان نتیجه نامشخص مذاکرات هسته ای دانست و گفت سیاست آمریکا بلاتکلیف نگه داشتن اقتصاد ایران برای یک دوره ۱۰ تا ۲۵ ساله است که این امر تاثیرات مخرمذاکرات نفتی ایران با غول گازی جهان
مذاکرات نفتی ایران با غول گازی جهان دور جدید مذاکرات ایران با شرکتهای بزرگ بینالمللی نفت و گاز جهان و وزرای نفت و انرژی کشورهای مختلف در حاشیه نشست اوپک در وین برگزار شد خبرگزاری مهر دور جدید مذاکرات نفتی جمهوری اسلامی ایران با وزرای نفت و انرژی روسیه و قطر به عنوان دو غول گاسیف: اقتصاد ایران از رکود عمیق خارج شده است
تراز رئیس کل بانک مرکزی گفت اقتصاد پس از هشت فصل نزول مستمر تولید ناخالص داخلی از رکود عمیق خارج شد به گزارش تراز "ولی الله سیف" در همایش ملی حسابداری ایران تحت عنوان "نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی" که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد افزوددولت اقتصاد را به مذاکرات هسته ای گره زده / همه چیز در حال انتظار است
تراز الان مهم ترین چالش اقتصادی کشور برنامه نداشتن کشور و به تبع آن چالش بزرگی به نام رکود و اشتغال است تا زمانی که از سوی دولت برنامه منسجمی برای اقتصاد تدوین نشود اوضاع به همین شکل باقی خواهد ماند پایگاه خبری تحلیلی تراز الیاس نادران نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکهپیشبینی استاد اقتصاد ویرجینیا از آینده تورم ایران
تورم در بدترین حالت چقدر خواهد شد پیشبینی استاد اقتصاد ویرجینیا از آینده تورم ایران جواد صالحی اصفهانی که اقتصاد را در دانشگاه هاروارد خوانده معتقد است در اقتصاد ایران قیمت سوخت غیر واقعی است و تورم افسار گسیخته سالهای 90 و 91 اثر هدفمندی را از میان برده به طوری که قیمت یکدور جدید مذاکرات گازی ایران در اروپا
دور جدید مذاکرات گازی ایران در اروپاتاریخ انتشار دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸ ۴۱ هیات صنعت گاز ایران با سرپرستی مدیرعامل شرکت گاز به منظور مشارکت در کنفرانس جهانی گاز به عنوان بزرگترین و مشهورترین گردهمایی فعالان صنعت گاز جهان به پاریس سفر می کند به گزارش مهر از هفته جارچالش واردات بیرویه در اقتصاد/۷ طراحی هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق کالا/ شیوه قاچاق در ایران متنوعتر از د
چالش واردات بیرویه در اقتصاد ۷طراحی هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق کالا شیوه قاچاق در ایران متنوعتر از دنیا استمدیرکل فناوری اطلاعات گمرگ گفت هوش مصنوعی در سامانه جامع گمرکی طراحی شده که جلوی قاچاق کالا و شیوههای تخلف را میگیرد علی بعیدی مفردنیا در گفتوگو با خبرنگاآغاز مذاکرات ۲ غول نفتی اوپک/ ورود ایرانیها به بازار نفت عراق
هیات نفتی عراقی وارد تهران شد آغاز مذاکرات ۲ غول نفتی اوپک ورود ایرانیها به بازار نفت عراق با سفر یک هیات عراقی دور جدید مذاکرات نفتی ایران و عراق به منظور واگذاری برخی از پروژههای حفاری چاههای نفت و گاز به شرکتهای حفاری ایرانی در تهران آغاز شد به گزارش سرویس اقتصادی جامماجرای تودهنی اقتصادی به آمریکا همزمان با آزادسازی خرمشهر |اخبار ایران و جهان
ماجرای تودهنی اقتصادی به آمریکا همزمان با آزادسازی خرمشهر مساله مهم این بود که آمریکاییها که میخواستند مس سرچشمه را ترک کنند اعلام کردند تا ما دوباره برنگردیم مس سرچشمه راهاندازی نمیشود دلیلشان هم این بود که صنعت مس ایران را آمریکاییها ایجاد کردهاند و سبک کاریشان هم بهماجرای روزی که آمریکا تودهنی اقتصادی خورد |اخبار ایران و جهان
ماجرای روزی که آمریکا تودهنی اقتصادی خورد مساله مهم این بود که آمریکاییها که میخواستند مس سرچشمه را ترک کنند اعلام کردند تا ما دوباره برنگردیم مس سرچشمه راهاندازی نمیشود دلیلشان هم این بود که صنعت مس ایران را آمریکاییها ایجاد کردهاند و سبک کاریشان هم به این نحو بود که ببانک مرکزی: رشد اقتصادی ایران به 3.6 رسيد
بانک مرکزی رشد اقتصادی ایران به 3 6 رسيد رئیس کل بانک مرکزی یکی از مهمترین دستاوردهای این بانک در سال گذشته را دستیابی به نرخ رشد اقتصادی مثبت در سه فصل متوالی فصول اول تا سوم سال 1393 پس از هشت فصل کاهش مستمر تولید ناخالص داخلی برشمرد بهطوری که رشد اقتصادی کشور در نه ماههایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است/سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند | خبر
مهندس محسن صفایی فرهانی در گفتگو با ایلنا ایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند ایلنا اردیبهشت 1376 هیچ امیدی برای پیروزی دولت اصلاحات وجود نداشت خوشبینترین چهرههای سیاسی پیشبینی نمیکردند که دولت اصلاحات رپیشبینی بیزینس مانیتور از اقتصاد ایران
پیشبینی بیزینس مانیتور از اقتصاد ایرانتاریخ انتشار دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۲۲ بیزینس مانیتور رشد اقتصادی ۱ ۴ و تورم ۲۳ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال جاری میلادی پیش بینی کرد به گزارش تسنیم بیزینس مانیتور در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد رشد اقتصادی ایران در سااستراتژی اقتصاد ایران در دوران پساتحریم
استراتژی اقتصاد ایران در دوران پساتحریم ابراهیم جمیلی رئیس خانه اقتصاد ایران در روزنامه شرق نوشت سهسال پیش زمانی که آمریکا رسما نفت ایران را تحریم کرد کمتر کسی از تیم اقتصادی دولت بر این باور بود که میزان تولید نفت ایران تا ٤٠ درصد کاهش یابد و گاه به کمتر از نصف برسد ابراهییازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان برگزار میشود/ حجم تجارت دو کشور ۱۶۷ میلیون دلار
یازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان برگزار میشود حجم تجارت دو کشور ۱۶۷ میلیون دلاروزیر صنعت معدن و تجارت به منظور شرکت در یازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان چهارشنبه عازم تاشکند میشود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شاتا محمد رضا نعمت زاده در این ساقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته/ صادرات نفت ایران به چین رکورد زد
اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته صادرات نفت ایران به چین رکورد زد شناسهٔ خبر 2667200 - شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۱ اقتصاد > اقتصاد جهان مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته به شرح ذیل است یانهاپبانک صادرات ايران حائز نشان پيشگام در استقرار نظام اقتصاد مقاومتي در بين بانک ها شد
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۳ ۰ب ظ بانک صادرات ايران حائز نشان پيشگام در استقرار نظام اقتصاد مقاومتي در بين بانک ها شد موج - بانک صادرات ايران موفق به کسب لوح تقدير و تنديس به عنوان پيشگام در استقرار نظام اقتصاد مقاومتي در اولين دوره جايزه اقتصاد مقاومتي با رويکرد ارتقا و بهره وري شد به گ-
اقتصادی
پربازدیدترینها