محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852942978
سیاست آمریکا بلاتکلیفی ۱۰ تا ۲۵ ساله اقتصاد ایران است
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اسماعیل حسین زاده؛
سیاست آمریکا بلاتکلیفی ۱۰ تا ۲۵ ساله اقتصاد ایران است
استاد اقتصاد دانشگاه دریک آمریکا طی تحلیلی، اقتصاد ایران را گروگان نتیجه نامشخص مذاکرات هسته ای دانست و گفت: سیاست آمریکا بلاتکلیف نگه داشتن اقتصاد ایران برای یک دوره ۱۰ تا ۲۵ ساله است که این امر تاثیرات مخربی بر جای می گذارد.
به گزارش جام نیوز، اسماعیل حسین زاده استاد اقتصاد دانشگاه دریک در «دسموئنس» ایالت «آیووا»آمریکا است. او دارای دو کتاب و دهها مقاله در زمینه های گوناگون اقتصاد سیاسی است. این اقتصاددان مقیم آمریکا، تحلیل خود از وضعیت اقتصادی ایران در شرایط پیش از تعیین تکلیف مذاکرات هسته ای را بیان کرد که در ادامه می خوانید:
من اخیرا از یک سفر شش هفته ای از ایران برگشته ام. هرچند هدف اصلی سفر من دیدن خانواده و دوستانم بود، من تحقیقات کلی ای نیز در مورد وضعیت اقتصادی راکد کشور انجام دادم. این تحقیقات شامل گفت و گوهایی با برخی فعالان اقتصادی و بازیگران بازار همچون تولید کنندگان، بانک داران، مغازه داران، معدن کاران، کشاورزان، پرورش دهندگان دام، کارگران، معلمان و افراد دیگر بود.
* اقتصاد ایران گرفتار یک رکود تورمی طولانی، بی هیچ طرح یا سیاست کلان ترمیمی
متاسفانه بیشتر این بازیگران اقتصادی تصاویری حاکی از بدبینی و بی اعتمادی به وضعیت اقتصادی کشور را ترسیم کردند. اقتصاد ایران گرفتار یک رکود تورمی طولانی شده است و هیچ طرح دولتی یا سیاست اقتصادی کلانی برای ترمیم این وضعیت وجود ندارد. هرچند دولت روحانی مدعی است که تورم را مهار کرده، اما مردم ایران چندان آن را با اهمیت نمی دانند، زیرا این دستاورد به بهای تشدید رکود به دست آمده است. حاصل این وضعیت افزایش بیکاری و تضعیف قدرت خرید مردم است. فکر کنید یک معلم بازنشسته هستید که اکنون با تاکسی مسافرکشی می کنید. کاهش نرخ تورم از طریق تشدید رکود خبری مسرت بخش برای شما نخواهد بود.
* بلاتکلیفی؛ متهم اصلی تشدید رکود اقتصادی ایران
* تاثیرات خطرناک مذاکرات طولانی و بی ثمر به حال اقتصاد مضرتر است
متهم اصلی تشدید رکود کیست؟ پاسخ مشترک اکثر فعالان اقتصادی ای که من با آنها صحبت کردم، به این سوال یک کلمه بود: بلاتکلیفی. بلاتکلیفی ناشی از تداوم مذاکرات بی پایان هسته ای. این اجماع وجود دارد که هرچند تحریم های اقتصادی تاثیر منفی بر اقتصاد ایران داشته، اما تاثیرات خطرناک مذاکرات طولانی و بی ثمر به حال اقتصاد مضرتر است. همچنین دیگر عامل مضر، سیاست های نئولیبرال دولت فعلی در اتخاذ اقتصاد انقباضی است که با کاهش هزینه های عمومی به رکود دامن زده و در عین حال هیچ طرح یا برنامه صنعتی یا توسعه ای نیز پیشنهاد نمی دهد.
بلاتکلیفی بازار در کنار عدم حمایت دولت از صنایع نوپا در کشور در مقابل صنایع قدرتمند خارجی منجر به بی میلی فعالان اقتصادی نسبت به سرمایه گذاری در پروژه های تولیدی درازمدت شده است. این وضعیت منجر به هدایت بخش عمده ای از سرمایه های مردم به بخش های دارای سود بالا در کوتاه مدت نظیر خرید و فروش املاک شده است.
بخش مالی عمدتا نابسامان منجر به رشد قارچ گونه بانک های سایه تحت عنوان موسسات اعتباری شده است که تعداد آنها در سال های اخیر به بیش از 900 مورد رسیده است.
* وام گیری رانتخواران با اهداف احتکاری
بسیاری از این بانک ها در سایه استفاده از نفوذ افراد فاسد و در جستجوی رانت، عمدتا به بهانه سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی یا اشتغال زا، مبالغ عظیمی با نرخ های بهره پایین از بانک های دولتی قرض گرفته اند، اما در واقع از این پول ها برای اهداف احتکاری استفاده کرده اند.
به بیان دیگر، اکثر این بانک های در سایه نه از طریق سرمایه گذاری پول های موسسانشان، بلکه از طریق پول عمومی به وجود آمده اند.
* آمریکا در تلاش برای تمدید مذاکرات به یک دوره 10 تا 25 ساله با اهداف تخریبی اقتصادی
آمریکا و متحدانش کاملا از این حقیقت آگاهند که ادامه بلاتکلیفی ناشی از مذاکرات هسته ای تاثیری مخرب بر اقتصاد ایران دارد. شاید به همین علت است که آنها قصد دارند مذاکرات را برای یک دوره طولانی 10، 15 یا حتی 25 ساله تمدید کنند. این نگرانی وجود دارد که هدف از اتخاذ این سیاست، کمک به تغییر رژیم از داخل باشد که از طریق فروپاشی اقتصادی حاصل می شود.
دولت روحانی نه تنها بخش خصوصی را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده، بلکه از نظر دستورالعمل های کلان اقتصادی و توسعه های زیرساختی، مسئولیت های سنتی بخش دولتی را نیز رها کرده است. راهبرد اقتصادی دولت در اولویت های بودجه ای اش منعکس شده است.
* لایحه بودجه مبتنی بر هیچ برنامه ای برای اقتصاد نیست
لایحه بودجه که توسط سازمان تازه احیا شده مدیریت و برنامه ریزی تدوین شده، هیچ چهارچوب مفهومی روشنی که بودجه در قالب آن فرمول بندی شده باشد ارائه نمی دهد و مبتنی بر هیچ «برنامه ریزی» ای برای اقتصاد نیست... لایحه بودجه همچنین با بحث در مورد پیش شرط های توسعه اقتصادی کشور شروع نمی شود و هیچ اشاره ای هم به مسیرهای منتهی به توسعه اقتصادی نمی کند.
مفهوم کلیدی بودجه، یک مدل تحریف شده «نئولیبرالی» است... طرفداران سیاست اقتصادی نئولیبرال از آزادی اقتصادی گسترده، آزادی تجارت، و کاهش هزینه های دولت به منظور ارتقاء نقش بازار آزاد، اشخاص و بخش خصوصی در اقتصاد حمایت می کنند.
اولویت های لایحه بودجه آنچنان کج و معوج و غیرعقلایی هستند که موجب آسیب بخش عرضه و تقاضا در اقتصاد کشور می شود.
از آنجایی که بخش دولتی به صورت سنتی نقش اصلی را در ایجاد زیرساخت های صنعتی سازی/توسعه ای کشور ایفا کرده، کوتاهی دولت روحانی در ایفای این مسئولیت، یعنی کاهش هزینه ها در زمینه ایجاد زیرساخت ها موجب تشدید رکود اقتصادی و/یا افزایش بیکاری شده است.
* شوک درمانی برای ترمیم اقتصادی
هرچند در پرتو رکود اقتصادی فعلی، کاهش هزینه های عمومی/اجتماعی مطمئنا از نقطه نظر اقتصاد کلان غیرعقلانی است، (زیرا موجب تشدید رکود می شود) از نقطه نظر اقتصاد ریاضتی نئولیبرالی که آقای روحانی و تیم اقتصادی اش به آن معتقدند، کاملا عقلانی است. بر اساس عقاید طرفداران مکتب نئولیبرالی برای مقابله با تورم باید رکود ایجاد کرد و برای ترمیم اقتصادی بعدی باید وضعیت هایی (به شکل شوک درمانی اقتصادی) به وجود آورد. چنین وضعیت هایی شامل کاهش قیمت نیروی کار از طریق افزایش بیکاری، زدودن قوانین دست و پاگیر از فعالیت های تجاری، کوچک کردن بخش دولتی به منظور ایجاد فضای بیشتر برای بخش خصوصی، رقیق کردن استانداردهای ایمنی زیست محیطی و محل کار، توسعه خصوصی سازی اموال و خدمات دولتی و اقداماتی نظیر اینهاست.
* تلاش ایران برای خوداتکایی پیش از سیاستهای اقتصادی نئولیبرالی روحانی
قبل از اینکه دولت روحانی سیاست های اقتصادی نئولیبرالی را در پیش بگیرد، ایران تحریم های اقتصادی را به مثابه فرصتی برای خود اتکایی بیشتر تلقی می کرد. حاصل این نگاه، دستیابی به پیشرفت های قابل توجه در تحقیقات علمی و دانش فنی تولید ابزارهای پیچیده صنعتی بود.
* بی اثری تحریمهای اقتصادی در مسیر توسعه اقتصادی ایران
* بلاتکیفی اقتصادی؛ ثمره تغییر ناگهانی موضع دولت روحانی از سنت خوداتکایی به استراتژی مبتنی بر نگاه به خارج
هیچکدام از تحریم های اقتصادی ظالمانه ای که به تلافی پیروزی انقلاب اسلامی از سال 1979 تاکنون علیه ایران وضع شده، نتوانسته ایران را از حرکت رو به جلو در مسیر توسعه اقتصادی و اجرای طرح های صنعتی سازی باز بدارد. تغییر موضع یکباره و ناگهانی دولت روحانی از سنت خوداتکایی اقتصادی به سمت استراتژی مبتنی بر نگاه به خارج موجب شده تا ده ها هزار تولید کننده صنعتی و کشاورزی کوچک و متوسط در فضایی مبهم و همراه با بلاتکلیفی قرار بگیرند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، این فضای بلاتکلیفی از 2 منبع اصلی سرچشمه می گیرد:
اول، عدم حمایت از تولید کنندگان داخلی در مقابل تولید کنندگان خارجی قوی تر
دوم تلاش برای پیوند زدن همه سیاست های کلان اقتصادی به نتایج نامشخص، غیر قابل پیش بینی و بی حاصل مذاکرات هسته ای
* هدر رفتن زمان و انرژی دولت روحانی در اثر اولویت بخشیدن به مذاکرات مبهم هسته ای
اولویت قائل شدن بیش از حد به مذاکرات مبهم هسته ای، که متاسفانه بخش اعظمی از زمان و انرژی دولت روحانی را به خود اختصاص داده و تمرکز دولت را از سایر بخش ها به خود جلب کرده، موجب شده است تا اتخاذ سیاست های اقتصادی کلانی که اتخاذ آنها به صورت فوری مورد نیاز است به تعویق بیافتد. هر چه زودتر ارتباط اتخاذ این سیاست ها از بازی امپریالیستی و فریبکارانه مذاکرات هسته ای قطع شود، بهتر خواهد بود.
۱۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
توصیه به فعالان اقتصادی برای آغاز تجارت با آمریکا |اخبار ایران و جهان
توصیه به فعالان اقتصادی برای آغاز تجارت با آمریکا توصیه شد در گام اول ارتباطی بین بخش های خصوصی ایران و آمریکا به وجود آید و تقویت شود تا در آینده زمینه برای راه اندازی این اتاق و شکل گیری ارتباطات رسمی فعالان اقتصادی دو کشور فراهم شود کد خبر ۵۰۲۶۱۵ تاریخ انتشار ۰۲ خرداد ۱۳۹ماجرای روزی که آمریکا تودهنی اقتصادی خورد |اخبار ایران و جهان
ماجرای روزی که آمریکا تودهنی اقتصادی خورد مساله مهم این بود که آمریکاییها که میخواستند مس سرچشمه را ترک کنند اعلام کردند تا ما دوباره برنگردیم مس سرچشمه راهاندازی نمیشود دلیلشان هم این بود که صنعت مس ایران را آمریکاییها ایجاد کردهاند و سبک کاریشان هم به این نحو بود که بماجرای تودهنی اقتصادی به آمریکا همزمان با آزادسازی خرمشهر |اخبار ایران و جهان
ماجرای تودهنی اقتصادی به آمریکا همزمان با آزادسازی خرمشهر مساله مهم این بود که آمریکاییها که میخواستند مس سرچشمه را ترک کنند اعلام کردند تا ما دوباره برنگردیم مس سرچشمه راهاندازی نمیشود دلیلشان هم این بود که صنعت مس ایران را آمریکاییها ایجاد کردهاند و سبک کاریشان هم بهمهمترین شرط اقتصاد مقاومتی تولید و مصرف کالای ایرانی است/ سالها پیش باید برای اقتصاد مقاومتی برنامه مینوشتیم
تراز در کوتاهمدت اقتصاد مقاومتی میتواند تمام مشکلات و چالشهای کشور را مرتفع کند اکنون در بهترین حالت دولت میتواند از این فشارها به عنوان فرصتی برای به فعلیت درآوردن پتانسیلهای بالقوه کشور استفاده کند پایگاه خبری تحلیلی تراز رئیس پژوهشكده توسعه بازرگانی داخلی مؤسسه مطالعایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است/سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند | خبر
مهندس محسن صفایی فرهانی در گفتگو با ایلنا ایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند ایلنا اردیبهشت 1376 هیچ امیدی برای پیروزی دولت اصلاحات وجود نداشت خوشبینترین چهرههای سیاسی پیشبینی نمیکردند که دولت اصلاحات رمیراث بیکاری در ایران/ بمب هسته ای اقتصادی
میراث بیکاری در ایران بمب هسته ای اقتصادی تهران - ایرنا - تهدید بیکاری همچون یک بمب هسته ای است که در میان تحصیلکرده ها جوانان نمود بیشتری دارد این جمله ای از وزیر اقتصاد و بیانگر بغرنج شدن معضل بیکاری نه تنها از بعد اقتصادی که از ابعاد فرهنگی و اجتماعی است از این رو باید باایران قلب سیاست در آمریکاست، چه داخلی و چه خارجی
ابوطالبی ایران قلب سیاست در آمریکاست چه داخلی و چه خارجی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور گفت اکنون ایران قلب سیاست در آمریکاست چه داخلی و چه خارجی کنگره و اوباما ناخواسته هم هدف شده و تمامی تلاشها در این حوزه سامان مییابد به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران حمیفایننشیال تایمز عنوان کرد وزیر نفت ایران کانون توجه اوپک / سیاستهای ایران پس از لغو تحریم مهمترین موضوع اوپک
فایننشیال تایمز عنوان کردوزیر نفت ایران کانون توجه اوپک سیاستهای ایران پس از لغو تحریم مهمترین موضوع اوپکطی نشست روز جاری اوپک اخبار مرتبط با توافق ایران با گروه ۵ ۱ و همچنین تأثیر آن بر تولید نفت ایران و بازار جهانی نفت بیژن زنگنه را به محبوب ترین شخصیت نشست جاری اوپک تبدیلروایت سفر ۱۰ بازرگان ایرانی به آمریکا از زبان یکی از مسافران
روایت سفر ۱۰ بازرگان ایرانی به آمریکا از زبان یکی از مسافرانطی یک ماه اخیر خبر سفر ۱۰ بازرگان ایرانی به آمریکا به دعوت دولت این کشور به این کشور یکی از موضوعات مورد توجه برخی رسانهها بود و آن را نشانهای برای گشایش در مبادلات تجاری دو کشور برشمردند گروه اقتصادی- خبرگزاری فارس-آمريكا بازار سوآپ نفت ايران را گرفت
آمريكا بازار سوآپ نفت ايران را گرفتتاریخ انتشار دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۱۲ تصميم ايران براي توقف سوآپ نفت كشورهاي آسياي ميانه بازار ايران را در اختيار امريكاييها قرار داد اين را حسن خسروجردي رييس هيات مديره اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفت گاز و پتروشيمي متوصیه دولت به فعالان اقتصادی برای آغاز تجارت رسمی با آمریکا
شافعی اعلام کرد توصیه دولت به فعالان اقتصادی برای آغاز تجارت رسمی با آمریکا رئیس اتاق بازرگانی ایران از توصیه دولت به فعالان اقتصادی برای آغاز ارتباطات تجاری با آمریکا خبرداد و گفت ارتباطات غیررسمی زمینه را برای راهاندازی اتاق بازرگانی مشترک ایران و آمریکا فراهم میکند به گزارضایی:خوزستان به الگوی توسعه اقتصادی نیازدارد |اخبار ایران و جهان
رضایی خوزستان به الگوی توسعه اقتصادی نیازدارد دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت این استان به یک الگوی توسعه اقتصادی بومی نیاز دارد کد خبر ۵۰۳۰۸۱ تاریخ انتشار ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲ ۲۹ - 24 May 2015 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت این استان به یک الگوی توسعه اقتصادی بومی نیاز دارد بسناتورهای آمریکایی خواستار تمدید 10 ساله تحریمهای کنگره علیه ایران شدند
سناتورهای آمریکایی خواستار تمدید 10 ساله تحریمهای کنگره علیه ایران شدند 94 03 16 - 08 15کاهش رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه ۲۰۱۵
کاهش رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه ۲۰۱۵ اقتصاد آمریکا در سه ماهه اول سال میلادی کاهش رشد را تجربه کرد تا به این ترتیب زمستان سرد سال قبل و افزایش کسری بودجه فزاینده این کشور تاثیر بیش از حد پیش بینی شده خود را روی اقتصاد امریکا نشان دهد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر اقتصرئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فارس: شبه دولتیها سوگلی اقتصاد شدهاند/سه پیشنهاد به دولت برای تقویت ب
رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فارس شبه دولتیها سوگلی اقتصاد شدهاند سه پیشنهاد به دولت برای تقویت بخش خصوصیرئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این که شرکتهای شبه دولتی سوگلی اقتصاد شدهاند از ارائه سه پیشنهاد به دولت برای تقویت بخش خصوصی خبرداد غلامحسین شافعی در گفت&zwnابوطالبی: تفاهم هسته ای با ایران در مسیر تعهد کامل آمریکا قرار گرفته است/ ایران قلب سیاست آمریکاست
ابوطالبی تفاهم هسته ای با ایران در مسیر تعهد کامل آمریکا قرار گرفته است ایران قلب سیاست آمریکاست بین الملل > دیپلماسی - معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری معتقد است تفاهم هسته ای با ایران در مسیر تعهد کامل آمریکا قرار گرفته است به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعشرط جهش اقتصادی بی سابقه ایران
شرط جهش اقتصادی بی سابقه ایران اگر درهای ایران باز شود و رابطه این کشور با آمریکا و دیگر کشورها ترمیم شود به نظر من رشد اقتصادی زیادی در انتظار ایران خواهد بود قطعا فرصت های جالبی نیز برای تاسیس شرکت های تکنولوژی در ایران وجود دارد عصر ایران دیو مک کلور یکی از سرمایه گذاران-
اقتصادی
پربازدیدترینها