پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849416145
میراث بیکاری در ایران/ بمب هسته ای اقتصادی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میراث بیکاری در ایران/ بمب هسته ای اقتصادی تهران - ایرنا - "تهدید بیکاری همچون یک بمب هسته ای است که در میان تحصیلکرده ها، جوانان نمود بیشتری دارد" این جمله ای از وزیر اقتصاد و بیانگر بغرنج شدن معضل بیکاری نه تنها از بعد اقتصادی که از ابعاد فرهنگی و اجتماعی است از این رو باید با شناسایی عوامل این پدیده، برای رفع آن راه حل هایی بیابیم که طیب نیا "افزایش رشد اقتصادی" را به عنوان راه برون رفت از بحران بیکاری پیشنهاد می کند.
به گزارش ایرنا؛ بررسی آخرین گزارش رسمی مرکز آمار درباره وضعیت بیکاری در کشور نشان می دهد با وجود نزدیک شدن نرخ بیکاری به مرز تک رقمی اما هنوز دو میلیون و 500 هزار نفر امکان ورود به بازار کار را نیافته اند و متقاضی شغل هستند.
براین اساس از مجموع جمعیت حدود 24 میلیونی فعال کشور، 21 میلیون و 337 هزار و 478 نفر شاغل محسوب می شوند اما نکته مهم درباره آمارهای کلیدی بیکاری کشور این است که مجموع اقدامات صورت گرفته در دولت های نهم و دهم منجر به کاهش بیکاری و مهار موج تقاضا برای کار در کشور نشده است.
طی 8 سال پیش از آغاز کار دولت یازدهم تبلیغات بسیاری برای انجام اقدامات موثر و حل معضل بیکاری مطرح شد اما آنچه از آمارهای ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران قابل برداشت است، اینکه سیاست های اشتغالزایی در سال های گذشته به هدف نخورده است.
براساس آمارهای ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران، از شمار بیکاران کشور در سالهای 84 تا 92 تنها 186 هزار و 494 نفر کاسته شده ؛ در عین حال، آمار مربوط به افزایش تعداد شاغلان رقم 718 هزار و 899 نفر را نشان می دهد که سالیانه 89 هزار و 862 نفر خواهد بود.
کارشناسان اقتصادی بر پایین بودن رشد اقتصادی به عنوان عامل مهم در بالا بودن نرخ بیکاری در کشور تاکید می کنند و معتقدند؛ برای جذب تمام متقاضیانی که هر سال وارد بازار کار می شوند، لازم است رشد اقتصادی ایران حداقل به هشت درصد برسد.
این کارشناسان؛ نرخ رشد اقتصادی کشور در سال 1388 را 2 درصد اعلام کرده و می گویند تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی در پیش داریم ضمن آنکه دولتی بودن اقتصاد ایران سبب می شود، حجم عمده ای از منابع به سمت صنایع سرمایه بر مانند نفت و گاز، فولاد، پتروشیمی و صنایع نظامی سوق داده شود، هرچند بی توجهی به پروژه های کارآفرین، افزایش نرخ بیکاری را در پی خواهد داشت.
البته نمی توان منکر تلاش دولت برای ارتقا طرح های زودبازده شد چرا که دولت ها با هدف کنترل سیل جوانان جویای کار به بازار کار تلاش هایی در حد توان خود انجام داده اند که با گسترش فضاهای دانشگاهی حرکت این سیل عظیم به سمت دنیای بیکاران را کند، کرده اند.
اما این اقدام ممکن است در مقاطعی موجب کند شدن سرعت بیکاری شود اما این امر طی سال های اخیر نه تنها سبب سیر صعودی بیکاری در میان جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی شده بلکه بازار کار را با نارسایی های بسیاری مواجه کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از بیکاری به عنوان معضل اساسی کشور یاد و اعلام می کند که تا سال 1400 نیازمند سالانه یک میلیون شغل هستیم، با این وجود تا 10 سال آینده حدود 35 میلیون نفر در کشور شاغل خواهند بود که با وجود آمارهای موجود این مساله تا حدودی دور از ذهن تصور می شود.
طبق آمار و مستندات مرکز آمار ایران در سال گذشته، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله کشور برابر با 22.9 درصد و نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نیز معادل 20.2 درصد است که این میزان بیش از 2 برابر نرخ بیکاری عمومی کشور و نشان دهنده ادامه بحران بیکاری جوانان است.
این در حالی است که ورود سالیانه حدود یک و نیم میلیون نفر به دانشگاه ها و خروج آنها در یک دوره 2 تا 4 ساله به امید یافتن شغل از دانشگاه، مسئله ای است که به دلیل فراهم نبودن زمینه های اشتغال کارجویان جوان در حال حاضر به عنوان یکی از مهم ترین چالش های کشور شناخته می شود.
البته از سال ها پیش تحلیلگران اقتصادی یش بینی کرده بودند که چنانچه سرمایه گذاری کافی در کشور صورت نگیرد، مشکل بیکاری جوانان و تحصیلکرده ها به بحران تبدیل خواهد شد؛ طی دهه گذشته نیز کاهش روند سرمایه گذاری در کشور به نحوی بود که به زعم تعداد زیادی از اقتصاددانان وقوع بحران بیکاری را تسریع کرد.
بررسی روند افزایش جمعیت و نیروی انسانی کشور در سالهای 1355 - 1375 نیز بیانگر شکاف عمیق بین عرضه و تقاضای کار است و با توجه به اینکه در زمینه ایجاد فرصت های اشتغال مولد اقدامات اساسی صورت نگرفت، در سالهای 1378 - 1383 نیز شمار بیکاران کشور با افزایش چشمگیری همراه بود.
البته وجود بیکاری در سطح نسبتا وسیع، ویژگی بارز اغلب کشورهای در حال توسعه است و عواملی مانند انفجار جمعیت، ناتوانی بخش های تولیدی در جذب نیروی کار، استفاده از روش های تولید سرمایه بر به جای کاربر، کمبود سرمایه، انعطاف ناپذیر بودن ساختار تولید، وجود بیکاری پنهان، پایین بودن بهره وری نیروی کار و تعیین دستمزدها بدون توجه به بازدهی نیروها از جمله عواملی هستند که باعث تشدید بیکاری در کشورهای در حال توسعه و از جمله کشور ما شده است.
برهمین اساس؛ علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز بیکاری را مشکل امروز کشور دانسته و معتقد است؛ تهدید بیکاری همچون یک بمب هسته ای در میان تحصیلکرده ها، جوانان و زنان نمود بیشتری دارد و راه حل کاهش بیکاری در افزایش رشد اقتصادی نهفته است اما دستیابی به رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری به ویژه توسط بخش خصوصی است، هرچند در شرایط فعلی نیز برای رسیدن به رشد اقتصادی باید به پیک تولید قبلی دست پیدا کنیم.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز با طرح این پرسش که چرا امروز جمعیت بیکاران کشور افزایش یافته، گفت: هنگامی که ما با بیکاری نیروهای کار و شاغل مواجه می شویم باید سیاست های گذشته را مرور کنیم و ببینیم چه اتفاقی افتاده که نه تنها شاغلین افزایش نیافته اند، بلکه بیکار هم شده اند.
وی بر گفتگوی سه جانبه کارگر، کارفرما و دولت اشاره کرد و افزود: منافع مشترک سه گروه در رشد اقتصادی، فعال بودن و حیات بنگاه اقتصادی است و هیچکدام نباید احساس کنند که سهم بیشتری از این بنگاه را باید به سمت خود بکشند.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم نیز، بر نیاز کشور به ایجاد اشتغال تاکید کرده و گفت: برای ایجاد اشتغال نیاز به تعامل سازنده با دنیا داریم که خوشبختانه در دولت یازدهم این سیاست بطور جدی دنبال می شود.
وی ادامه داد: رابطه سازنده با کشورهای دیگر نیاز به بازار جهانی، فناوری های نوین برای توسعه اشتغال در کشور دارد؛ لذا اگر نتوانیم بر این موارد غلبه کنیم؛ با بیکاری مواجه خواهیم شد.
به هر حال کارشناسان اقتصادی راهکارهای مختلفی را برای کاهش بیکاری در جامعه پیشنها د می کنند که از جمله آن اصلاح سیاست های اقتصادی کشور با محوریت بیکاری و ابعاد آن در جهت افزایش تقاضای کل است که برای انجام این کار تاکید بر اصلاحات ساختاری در اقتصاد، به ویژه در ارتباط با سرمایه گذاری و تولید، از اهمیت خاصی برخوردار است.
همچنین باید به ایجاد فضای مطلوب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، بازار سرمایه، اصلاح ساختار مالیاتی، رشد صادرات و رفع موانع توسعه آن، شفاف سازی قوانین و مقررات و ثبات آنها، مقابله با ناکارآمدی های اداری، مقابله با انحصار و افزایش شرایط رقابت در اقتصاد توجه داشت چرا که از جمله پیش نیازهای ایجاد فضای مطلوب برای فعالیت بخش خصوصی هستند.
در مجموع با توجه به اینکه ریشه معضل بیکاری در کشور در تنگناهای ساختاری یعنی مجموعه ای از متغیرهای اصلی و شکل دهنده اقتصاد دارد، باید به فکر مجموعه ای از تلاش ها و تدبیرها برای حل آن باشیم.
راه حل بیکاری در کشور منوط به این است که نظام اقتصادی تبیین شود و سهم بری در جامعه متناسب با ایجاد ارزش افزوده تعیین گردد و با اتخاذ سیاست های اقتصادی مناسب، راههای برخورداری از امکانات جامعه مسدود شود.
در آن صورت است که می توان با تعریف دقیق مفهوم کار، نه فقط همه نیروی انسانی را در راه توسعه به کار گرفت بلکه با اتخاذ سیاست «یک شغلی»، در کنار پرداخت مناسب به عامل کار، فقر را نیز ریشه کن کرد و با افزایش بهره وری کار بر رشد اقتصادی تداوم بخشید.
به هر حال؛ تحلیل جمعیتی کشور نیز حکایت از آن دارد که طی سال های آینده 39 میلیون نفری که در زمره جمعیت 10ساله و بیشتر قرار دارند و جزو جمعیت فعال محسوب نمی شوند، به تدریج وارد بازار کار شده و در صورت عدم توجه کافی به سرمایه گذاری، به تشدید بحران بیکاری دامن زده و زمینه را برای ساخت بمب هسته ای بیکاری که وزیر اقتصاد به آن اشاره کرده است، فراهم خواهد کرد.
اقتصام (5)1070**1558
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
میراث بیکاری در ایران/ بمب هستهای اقتصادی
میراث بیکاری در ایران بمب هستهای اقتصادی تهدید بیکاری همچون یک بمب هسته ای است که در میان تحصیلکرده ها جوانان نمود بیشتری دارد این جمله ای از وزیر اقتصاد و بیانگر بغرنج شدن معضل بیکاری نه تنها از بعد اقتصادی که از ابعاد فرهنگی و اجتماعی است از این رو باید با شناسایی عوامل ایاوباما: توافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود/توافق هستهای با ایران در راستای منافع مل
اوباما توافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود توافق هستهای با ایران در راستای منافع ملی ما است اوباما در مصاحبهای ضمن ابراز علاقه درباره به سرانجام رساندن مذاکرات هستهای با ایران گفت که توافق هستهای با ایران میراث دوران ریاست جمهوریاش خواهد بود روز نواز سوی نماینده اقتصادی اسکاپ مطرح شد پیش بینی رشد یک درصدی برای اقتصاد ایران در سال جاری
از سوی نماینده اقتصادی اسکاپ مطرح شدپیش بینی رشد یک درصدی برای اقتصاد ایران در سال جاریرئیس بخش برنامه ریزی و سیاست گذاری اقتصاد کلان اسکاپ پیش بینی کرد اقتصاد ایران در سال جاری یک درصد رشد داشته باشد همچنین توصیههای اقتصادی را با فرض لغو تحریمها بیان کرد به گزارش خبرنگار اقترسیم اقتصاد ایران در یک دهه آینده/بیکاری 15 میلیون نفری و رشد 4 درصدی
ترسیم اقتصاد ایران در یک دهه آینده بیکاری 15 میلیون نفری و رشد 4 درصدی اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت بهروز هادی زنوز در تحلیل وضعیت اقتصادی کشور با بیان اینکه وضع موجود ما محصول کار دیروز و امروز یا تحریمهای اقتصادی نیست اظهار کرد در مطالعهایایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است/سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند | خبر
مهندس محسن صفایی فرهانی در گفتگو با ایلنا ایران هیچگاه استراتژی اقتصادی نداشته است سالهای 57 و 84 نیروهای مدیریتی وکارشناسی کشور همه بازنشسته شدند ایلنا اردیبهشت 1376 هیچ امیدی برای پیروزی دولت اصلاحات وجود نداشت خوشبینترین چهرههای سیاسی پیشبینی نمیکردند که دولت اصلاحات رمعاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران خبر داد رایزنی بخش خصوصی و دولتی برای رفع ۵ مانع اقتصاد کشور/نرخ سود بانکی ب
معاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران خبر دادرایزنی بخش خصوصی و دولتی برای رفع ۵ مانع اقتصاد کشور نرخ سود بانکی با وجود کاهش تورم بالا استمعاون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران گفت در همایش همدلی و همزبانی دولت و بخش خصوصی به دنبال تدوین سیاستهایی در راستای مقرراتزدایی نرخ سود بانکیایران از ارتقای روابط تجاری و اقتصادی با ترکیه استقبال می کند
سرکنسول ایران در ارزروم ایران از ارتقای روابط تجاری و اقتصادی با ترکیه استقبال می کند ارومیه - ایرنا - سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم ترکیه گفت وزارت امور خارجه کشورمان از ارتقای روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در بخش های مرتع جنگل کشاورزی آب شیلات و گردشگری با ترکیه اجدال اقتصادی ایران و عربستان
جدال اقتصادی ایران و عربستانتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۰۴ به نظر میرسد که ماه ژوئن برای ایران و عربستان ماه سرنوشتسازی خواهد بود ۱۵ ژوئن روز گشایش بورس عربستان برای سرمایهگذاران خارجی و ۳۰ ژوئن برای ایران روز اعلام احتمالی توافق نهایی گروهنبود اراده قوی برای اجرای اصلاحات ساختار مهمترین مشکل اقتصادی ایران است/ کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل است
تراز کامران ندری با بیان اینکه نبود اراده قوی برای اجرای اصلاحات ساختار مهمترین مشکل اقتصادی ایران است گفت کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در خارج از کشور نیست و با لغو تحریمها اقتصاد کشور دچار تحول نخواهد شد مگر مشکلات ساختاری داخل را حل کنیم به گزارش تراز کامران ندری عضو هگزارش صندوق بین المللی پول درباره کاهش رشد اقتصادی ایران
تراز صندوق بینالمللی پول در گزارشی جدید پیشبینی خود از وضعیت اقتصادی مناطق مختلف جهان را منتشر نمود به گزارش تراز صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی جهان به بررسی چشمانداز اقتصادی مناطق مختلف پرداخته است این گزارش تاکید ویژهارسیدن به حجم مبادله اقتصادی 30 میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه امکانپذیر است
رییس اتاق بازرگانی وان رسیدن به حجم مبادله اقتصادی 30 میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه امکانپذیر است ارومیه - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی وان ترکیه گفت رسیدن به حجم مبادله اقتصادی 30 میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه تا پایان سال جاری میلادی امکانپذیر است نجدت تقوا روز سه شنبه درارائه پیشنویس تشکیل پلیس اقتصادی |اخبار ایران و جهان
ارائه پیشنویس تشکیل پلیس اقتصادی فرمانده ناجا با اشاره به تمرکز پلیس بر موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی از ارائه پیشنویس طرح پلیس اقتصادی به وزیر اقتصاد خبر داد کد خبر ۵۰۱۱۹۲ تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۸ - 18 May 2015 فرمانده ناجا با اشاره به تمرکز پلیس بر موضوع مبارزمردم اروپا از شرایط بد اقتصادی ناامید شدهاند/ نرخ بیکاری جوانان به ۵۰ درصد رسید
رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپایی مردم اروپا از شرایط بد اقتصادی ناامید شدهاند نرخ بیکاری جوانان به ۵۰ درصد رسید رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپایی طی اظهاراتی در کنفرانس تورم و بیکاری در پرتغال اعلام کرد علیرغم بهبود نسبی شرایط اقتصادی رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو حوزه یورو بستوافق هستهای ایران میتواند به معنی افزایش عرضه نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز باشد | خبرگزاری ایلنا
توافق هستهای ایران میتواند به معنی افزایش عرضه نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز باشد ایلنا باتوجه به سناریوهای محتمل ایران میتواند عرضه فعلی نفت خام خود را که در شرایط تحریم 1 2 میلیون بشکه در روز است از محل ذخایر شناور 300هزار بشکه در روز افزایش دهد در نهایت ایران دربیکاری ۵۰۰هزارنفر نتیجه پرداخت یازانهنقدی است |اخبار ایران و جهان
بیکاری ۵۰۰هزارنفر نتیجه پرداخت یازانهنقدی است وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی در نامهای هشت بندی خطاب به ملت ضمن بیان معایب پرداخت شیوه فعلی یارانههای نقدی اصلاح نظام یارانهای را در راستای منافع دراز مدت و مصلحت جمعی دانست کد خبر ۵۰۱۳۵۸ تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ -شاخص های اقتصادی در سال های گذشته قابل دفاع نبود/ ارتقاء 20 پله ای رتبه ایران در کسب و کار جهانی
شاخص های اقتصادی در سال های گذشته قابل دفاع نبود ارتقاء 20 پله ای رتبه ایران در کسب و کار جهانی اقتصاد > اقتصاد کلان - ایرنا نوشت نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت هرچند نامگذاری سال های گذشته با محوریت اقتصاد بوده اما متاسفانه مجموعه عملکرد اقتصاد کشور طی 35 سال پسپیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران
پیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران شناسهٔ خبر 2758847 - یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۵ اخبار کوتاه > اقتصاد بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقه ای خود رشد اقتصادی ۲ ۳ و تورم ۲۲ درصدی را برای ایران در سال ۲۰۱۵ پیش بینی و اعلام کرد هدفمندی یارانه ها مشکل کسری بودجه دولت ایران-