تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803119436




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترسیم اقتصاد ایران در یک دهه آینده/بیکاری 15 میلیون نفری و رشد 4 درصدی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ترسیم اقتصاد ایران در یک دهه آینده/بیکاری 15 میلیون نفری و رشد 4 درصدی اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت:

بهروز هادی زنوز در تحلیل وضعیت اقتصادی کشور با بیان اینکه وضع موجود ما محصول کار دیروز و امروز یا تحریم‌های اقتصادی نیست، اظهار کرد: در مطالعه‌ای نشان داده‌ام، تولید ناخالص داخلی سرانه کشور، در سال 90 به قیمت ثابت کمتر از سال 55 بوده است. این در حقیقت نشان می‌دهد عملکرد مجموعه نظام اقتصادی منفی است. این استاد دانشگاه در ادامه به وضعیت بیکاری در اقتصاد ایران اشاره و تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها در 10 سال آتی حدود 15 میلیون نفر به خیل بیکاران اضافه خواهد شد که برنامه‌ای برای آن نداریم. نابرابری درآمد و فقر یکی دیگر از مشکلات اقتصاد ایران است. وی در تحلیل اینکه چرا برنامه درستی برای مقابله با چالش‌ها نداریم؟ گفت: به نظر سازمان برنامه، تحلیل علمی از شرایط ندارد و در بهترین حالت، تصور این است که اگر تحریم‌ها برداشته شوند و این قطاری که از ریل خارج شده، دوباره به ریل بازگردد، همه امور به‌سامان خواهد شد، این تصور از بنیان غلط است. در یک‌دهه آینده دولت از نظر مالی و بازخورد با فساد، دستگاهی بسیار ضعیف است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در خوشبینانه‌ترین حالت رشدی کمتر از چهار درصد خواهیم داشت، ولی سازمان برنامه به کمتر از هشت درصد یا در برخی اوقات 12 درصد رضایت نمی‌دهند، این نشان می‌دهد که این دستگاه با شناخت واقعیات پیرامون، به کلی بیگانه است. این اقتصاددان در ادامه در تحلیل وضعیت نفت با تاکید بر اینکه سازمان‌های بین‌المللی کاهش قیمت نفت را کوتاه‌مدت ارزیابی نمی‌کنند، افزود: این قیمت بر اساس پیش‌بینی‌ها در پنج سال آینده به 76 دلار خواهد رسید، بنابراین دوره وفور منابع نفتی برای دولت سپری شده است. زنوز با یادآوری مسئله خشکسالی در این مورد نیز تصریح کرد: امر توسعه و برنامه‌ریزی ما را با چالش مواجه خواهد ساخت. متوسط آب و هوا در 15 سال آینده دو درجه با کاهش مواجه خواهد شد اما در ایران این کاهش چهار درجه پیش‌بینی شده است. بیم آن می‌رود که ایران به واحد خالی از سکنه تبدیل شود. بر اساس گزارش‌ها از 600 دشت ایران بیش از نیمی از آنها دچار تنش آبی هستند و در آینده اقتصاد کشاورزی ما، از این جهت لطمه خواهد دید. این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که اگر این عوامل محیطی در کار نبود، اسباب کار ما در خصوص توسعه فراهم بود؟ گفت: تحلیل من این است: «از ماست که بر ماست». ما خودمان ترتیبات نهادی و سیاست‌هایی را اتخاذ کردیم که مانع جدی رشد بلند‌مدت اقتصاد است. عوامل ساختاری و نهادی از جمله مسائلی مهمی است که اقتصاد ایران با آن بیگانه افتاده است. حقوق مالکیت در ایران به نحوی تعریف شده که نظام اقتصادی ما نه شباهتی به اقتصاد بازار دارد، نه شباهتی به اقتصاد دستوری، ملغمه‌ایست در این میان. وی با تقسم‌بندی بخش‌های اقتصادی در ایران به دولتی، شبه دولتی و خصوصی افزود: 30 درصد شاغلان ما در بخش غیررسمی اشتغال دارند. این بخش غیررسمی برای خودش بانکداری غیررسمی دارد، مافیا دارد و ... . بخش دولتی بیمار در کشور هم بخش دیگر است. شرکت‌های زیان‌ده دولتی از این جمله‌اند. از سوی دیگر بخش شبه‌دولتی داریم، این بخش، به‌دلیل واگذاری‌های 10 ساله اخیر در اقتصاد به وجود آمده که منافع آن با بخش خصوصی رسمی در کشور در تناقض است. بنابراین حقوق مالکیت در کشور نه تثبیت شده و نه تضمین، دولتی را ایجاد کردیم که هم رفاه می‌خواهد، هم رانتیر نفتی است و از کوچک کردن آن عاجز ماندیم.
3939

کلید واژه ها: اقتصاد ایران - بیکاری - رشد اقتصادی -




یکشنبه 27 اردیبهشت 1394 - 11:21:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن