تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830855911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نفوذ يقه‌سفيدها به بانک‌ها يا ترس از تهديدها


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۷ق.ظ)
نفوذ يقه‌سفيدها به بانک‌ها يا ترس از تهديدها موج - يک اقتصاددان با بيان اينکه تشکيلات نظامي، انتظامي و امنيتي کشور در بسياري از صندوق‌ها و مؤسسات فعال شده‌اند، اظهار کرد: مؤسسات غيرمجاز اين توانايي را دارند که بانک مرکزي را تحت‌فشار قرار دهند تا اقدام به ارزيابي و نظارت بر آن‌ها نکند.
بيژن بيد آباد، کارشناس امور بانکي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري موج، با بيان اينکه مسئله اساسي مؤسسات مالي و اعتباري و صندوق‌هاي قرض‌الحسنه تحت نظارت بانک مرکزي قرار گرفتن است، اظهار کرد: تحت نظارت بانک مرکزي قرار گرفتن به اين معناست که آن‌ها مکلف مي‌شوند حساب‌هايشان را تحت نظر بانک مرکزي شفاف نگه‌دارند؛ به‌علاوه اين که اقدام به پرداخت ذخيره قانوني و ذخيره احتياطي کنند.
وي افزود: درصورتي‌که اين اقلام نزد بانک مرکزي ذخيره نشود، صندوق‌هايي که فعاليت‌هاي مالي مي‌کنند اقدام به خلق نقدينگي پنهان مي‌کنند. نقدينگي پنهان آثار تورمي بسيار بالايي را براي اقتصاد دارد.
بيدآبادي گفت: اگر دقت کنيم مي‌بينيم سال‌هاي سال است که در دولت‌هاي مختلف بانک‌هاي مرکزي تلاش مي‌کردند که تورم را کنترل کنند، اما؛ تورم کنترل نشد. علت موضوع هم وجود نقدينگي پنهان در اقتصاد ناشي از فعاليت مؤسسات مالي و اعتباري و صندوق‌هاي قرض‌الحسنه‌اي بود که تحت نظارت بانک مرکزي نبودند.
اين کارشناس امور بانکي بيان کرد: تعداد مؤسسات مالي غيرمجاز بين 6 هزار تا 8 هزار واحد آمارگيري شدند پس مسلماً از نظر اجرايي، نظارت بر اين تعداد واحد موسسه کار ساده‌اي نيست و بانک مرکزي حتي پرسنل کافي براي نظارت بر اين تعداد واحد موسسه را ندارد.
وي ادامه داد: برخي از اين مؤسسات فعاليت‌هاي جزء دارند مانند صندوق‌هاي خانوادگي، محلي يا صنفي که نظارت بر تک‌به‌تک آن‌ها ازلحاظ عملياتي امکان‌پذير نيست، اما؛ مشکل اصلي مؤسسات مالي و صندوق‌هاي قرض‌الحسنه بزرگ است که بعضاً اين‌ها تا حدود 700 تا 800 شعبه دارند که بانک مرکزي بايد اين‌ها را تحت نظارت مي‌گرفت.
بيدآبادي در پاسخ به اين سؤال که چرا باوجود گذشت 10 سال از تصويب قانون تنظيم بازار غيرمتشکل پولي هنوز اين مشکل حل نشده، گفت: در يک جلسه‌اي که آقاي بهمني، رئيس‌کل سابق بانک مرکزي از اقتصاددانان براي هم‌انديشي دعوت کرده بود، مسئله‌اي را به اين صورت طرح کرد که تهديداتي از بابت نظارت بر صندوق‌هاي قرض‌الحسنه و مؤسسات مالي و اعتباري غيرمجاز به او شده، اما؛ او خود و پرسنلش را مصون نمي‌ديد که اين اقدام نظارتي را انجام دهد و اشاره مي‌کرد که با تهديداتي از جانب مؤسسات مالي غيرمجاز مواجه شده که مي‌تواند بسيار براي رئيس‌کل و پرسنل بانک مرکزي خطرآفرين باشد.
وي دراين‌باره توضيح داد: در اين جلسه آقاي بهمني گفت که به من زنگ زدن و گفتن روي اين موضوع حساسيت به خرج نده اينجا با 10 ميليون تومان آدم مي کشن.
اين اقتصاددان با اشاره به اينکه مؤسسات منافع بسيار زيادي دارند، تصريح کرد: بسياري از فعاليت‌هاي غيرقانوني پول‌شويي مي‌تواند داخل اين مؤسسات غيرمجاز صورت بگيرد. مؤسسات مالي و اعتباري که تحت اين عنوان قرار مي‌گيرند ازلحاظ هويت اجرايي مؤسسات بزرگي هستند.
وي در رابطه با علت تعيين تکليف نشدن مؤسسات مالي غيرمجاز اظهار کرد: ميزان افزايش سرمايه اين صندوق‌ها در دهه‌هاي گذشته نرخ رشد بسيار سرسام‌آوري داشته است، درنتيجه اين مؤسسات قدرت مالي بسيار بزرگي را همراه دارند. اين قدرت مالي مي‌تواند اعمال‌نفوذ کند و جلوي خيلي از فعاليت‌ها را بگيرد. به‌علاوه اينکه تشکيلات نظامي و انتظامي و امنيتي کشور نيز در بسياري از اين صندوق‌ها فعال‌شده‌اند و هم فعاليت اقتصادي مي‌کنند هم ساير فعاليت‌هايي که در صنف خودشان است را انجام مي‌دهند.
بيدآبادي ادامه داد: بانک مرکزي به‌عنوان يک ارگان اداري و تشکيلاتي دولتي ممکن است تمايلي براي برخورد با اين صندوق‌ها و مؤسسات غيرمجاز نداشته باشد و هم اينکه آن‌ها توانايي اين را دارند که بانک مرکزي را تحت‌فشار قرار دهند که اقدام به ارزيابي و نظارت بر اين صندوق‌ها نکند.
اين کارشناس امور بانکي با بيان اينکه برخورد با مؤسسات غيرمجاز يک رويه قانوني است، افزود: وقتي قانوني وضع مي‌شود بايد مؤسسات از آن تبعيت کنند. هنگامي که مؤسسات به قانون عمل نکنند ضابط قوه قضاييه، نيروي انتظامي است و نيروي انتظامي بايد از اين طريق مداخله کند و متخلف را به مراجع قضايي معرفي کند. به گفته بيدآبادي هنگامي که خلافي صورت مي‌گيرد بايد به شکل قانوني با آن برخورد کرد. اگر در اجراي قانون اهمال شود همه قانون‌گريزي را ياد مي‌گيرند.
وي گفت: يکي از وظايف بانک مرکزي که قانون پولي و بانکي کشور براي بانک مرکزي معرفي مي‌کند کنترل حجم نقدينگي است. همان‌طور که گفته شد صندوق‌هاي قرض‌الحسنه اقدام به خلق نقدينگي پنهان مي‌کنند، زيرا ميزان خلق نقدينگي آن‌ها به دليل عدم درج حساب‌هاي آن‌ها در حساب سيستم بانک مرکزي در ترازنامه‌هاي سيستم بانکي مشاهده نمي‌شود درنتيجه بانک مرکزي نمي‌تواند به هدف و وظيفه‌اش که کنترل حجم نقدينگي است، برسد.
بيدآبادي با تاکيد بر نظارت مشخص و دقيق بانک مرکزي بر اين صندوق‌ها اذعان کرد: راهي که قابل‌اجراست اين است که بانک مرکزي عملکرد صندوق‌هايي را که از حجم معيني کمتر هستند را معاف کند و عملکرد صندوق‌هايي را که از حجم مشخصي بالاتر است را الزاماً تحت نظارت بگيرد. آن‌ها بايد حساب‌هايشان را در اختيار بانک مرکزي بگذارند و تمام وظايف نظارتي بانک مرکزي بر آن‌ها اعمال شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن