واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۳۰ب.ظ)
صالحي اميري: راه تداوم حيات جامعه بازگشت به مباني ديني و اخلاقي است موج - رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي گفت: ما براي تداوم حيات خانواده ايراني راهي بجز الگو قرار دادن اسلام نداريم. تنها راه تداوم حيات جامعه بازگشت به مباني ديني و اخلاقي است. خانواده کانون حيات جامعه است و در صورتي که اين کانون تضعيف شود حيات جامعه نيز به خطر ميافتد.
به گزارش خبرگزاري موج، صالحي، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي، در هفتاد و پنجمين گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر کشور با مطرح کردن مباحث خانواده گفت: بحث خانواده از جمله مباحث پر مساله و نتيجه بيش از يک دهه تحقيق است که در سالهاي گذشته از اولويتهاي مطالعاتي من بوده است. اين بحث در شوراي فرهنگ عمومي کشور هم در دستور جلسات قرار دارد.
وي افزود: ما در شرايطي هستيم که تغييرات در حوزه خانواده شگفتانگيز و پرشتاب است و در اين مسير مدام با مسائل جديدي مواجه ميشويم.
صالحي با بيان اين موضوع که مساله خانواده در ايران با ساير کشورها تفاوتهايي دارد، تصريح کرد: مهمترين عامل بقاي خانواده انسجام خانواده است که نقطه مقابل آن فروپاشي است.
وي با اشاره به ارزشهاي موجود در خانواده ايراني گفت: بسياري از ارزشهاي ما در خانواده در ديگر کشورها ارزش محسوب نميشود و به همين دليل نميتوانيم در مواردي مطالعه تطبيقي داشته باشيم.
وي با بيان اينکه در يک بازه زماني 35 ساله جمعيت کشور 2 برابر شده، گفت: آمار بيانگر آن است که در همين مدت ازدواج 2 برابر و طلاق 7 برابر شده و از اينجا ميتوان دريافت که ما با يک شرايط پرشتاب و شگفتانگيز مواجهيم که بايد به آن توجه ويژهاي داشته باشيم.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در رابطه با مسائل حوزه خانواده شبکههاي اجتماعي، نظام آموزشي و جامعه رابطه بسيار نزديکي با هم دارند. در دهه 60 آموزش، محور اصلي خانواده بود، اما؛ امروزه اصليترين عامل اثربخشي خانواده شبکههاي اجتماعي هستند.
وي با اشاره به زبان انتقال فرهنگ در جامعه گفت: زبان انتقال فرهنگ نيز در جامعه دچار تغيير شده است، در گذشته انتقال فرهنگ در خانوادههاي بزرگ به دوش پدر و مادر بود، اما؛ در زندگي کنوني اين انتقال به خارج از محيط خانه واگذار شده است.
صالحي با اشاره به گرايش به مد و مدگرايي در جامعه گفت: واقعيت آن است که مد و مدگرايي تبديل به ارزش شده است، اين در حالي است که در گذشته ارزشهاي جامعه مبتني بر باورها و اعتقادات و با قصد فضيلت افزايي بود.
وي افزود: امروزه مشاهده ميشود که اعضاي خانواده در کنار هم زندگي ميکنند، اما؛ زيست نميکنند؛ به ويژه جوانان بهجاي ارتباط با اعضاي خانواده تمايل به ارتباطگيري با هم سن و سالان خود دارند و روابط ميان اعضاي خانواده بسيار کمرنگ شده است و اين موضوع موجب آسيبهاي جدي در سطح کلان خواهد شد.
صالحي تصريح کرد: هر کسي دچار بحران ميشود در وهله نخست چشم اميد و پناهش به کانون خانواده است و اگر خانواده دچار فروپاشي شود، بر حجم آسيبهاي اجتماعي افزوده خواهد شد و آسيبهاي ناشي از اين موضوع جبرانناپذير خواهد بود.
صالحي گفت: ما براي تداوم حيات خانواده ايراني راهي به جز الگو قرار دادن اسلام نداريم. تنها راه تداوم حيات جامعه بازگشت به مباني ديني و اخلاقي است. خانواده کانون حيات جامعه است و در صورتي که اين کانون تضعيف شود حيات جامعه نيز به خطر ميافتد همچنان که در کشورهاي غربي به دليل از هم پاشيدگي اين کانون شاهد ازدواج سفيد هستيم.
صالحي اميري با اشاره به دشوار شدن پيششرطهاي تشکيل خانواده گفت: الگوي مطالبات خانواده ايراني دچار تغيير شده است. پيش نيازهايي تعريفشده است که خارج از توان طرفين است و زندگي با چالشهاي جدي شروع ميشود و نتيجه شکافي است که در خانواده ايجاد شده است.
صالحي در پايان با اشاره به حضور زنان در عرصههاي اجتماعي و بازار کار افزود: در مورد ورود زنان به بازار کار بين مناسبات خانواده و مناسبات اجتماعي زنان تناسبي برقرار نيست و اين امر نيازمند ارائه مدل بومي است.
وي تصريح کرد: در مقابل نگرشي که خواهان ماندن زن در خانه است، مقام معظم رهبري تعبير زيبايي دارند و ميگويند: با اشتغال زنان مخالف نيستم، اما؛ زن بايد بداند اولويت اولش خانواده است. اين تعبير ميتواند اساس الگوي مناسبي در اين زمينه قرار بگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]