واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا رمضان 94 باز هم گردشگران حلال را با خود به ايران نميآورد؟
نویسنده : الناز خماميزاده
رمضان، ماه روزهداري مسلمانان در سرتاسر دنيا از اواخر اين ماه آغاز ميشود، ايران به عنوان يكي از پرجمعيتترين كشورهاي مسلمان منطقه در اين ماه با تغييراتي اساسي در سبك زندگي مواجه ميشود. برخي ادارات ساعات كاري خود را تغيير داده و به كارمندان اجازه ميدهند كه افطار را در خانه و در كنار خانواده خود سپري كنند، ساعات كاري برخي فروشگاهها تغيير ميكند، برخي نقاط شهر تا پيش از افطار خلوت اما بعد از افطار شلوغ و پرتردد ميشود. سنت صلهرحم در اين ماه مورد توجه قرار ميگيرد، ديد و بازديدها و ترافيك پيش از افطار به اوج خودش ميرسد. در كوچه و بازار بساط پخت آش و حليم و فروش شيرينيهاي مخصوص اين ماه همچون رشتهخشكار، زولبيا و باميه پهن ميشود. ماه رمضان در ايران جاذبههاي خاص خود را دارد با اين حال در كشورمان براي تسهيل سفر مسلمانان ساير كشورهاي اسلامي چندان تلاش نميشود. صنعت گردشگري در ايران هنوز نيازمند توجه ويژه به گردشگري حلال است.
گردشگري حلال يكي از شاخههاي فراموش شده در گردشگري از جنس اسلامي است. امروزه بسياري از كشورهاي مسلمان همچون تايلند، مالزي و اندونزي يا مصر و تركيه براي پذيرا شدن گردشگران مسلمان در ماه مبارك رمضان، از ماهها قبل برنامهريزي خاصي را اتخاذ ميكنند اما مسئولان گردشگري كشور ما هنوز به تعريف مشخصي از گردشگري حلال دست پيدا نكردهاند. گردشگري اسلامي با در اختيار داشتن 10درصد از ميزان كل گردشگري دنيا همچنان در حال رشد است و انتظار ميرود در سال جديد ميلادي اين رقم به 20 درصد به خصوص براي كشورهاي آسيايي پيش رود. اما در ايران اين تصور وجود دارد كه تبليغ سفر در ايام ماه مبارك رمضان با اصل روزهداري تناقض دارد.
جالب است كه بدانيم بسياري از گردشگران مسلمان دنيا براي اداي آيين ويژه ماه رمضان و روزهداري در فضايي متأثر از اين ماه مايل هستند به كشورهايي اسلامي سفر كنند كه برنامههاي ويژهاي براي ماه رمضان دارند، براي مثال اندونزي به عنوان يكي از مقاصد گردشگري حلال، براي ماه رمضان بستههاي سفري را تبليغ ميكند كه حاوي وعدههاي سحري و افطاري، قرآنخواني دستهجمعي، نماز جماعت و نيز بازديد از اماكن مقدس و قبرستان سونامي در اين كشور است.
تايلنديها ماهانه جمعيتي بالغ بر 600 هزار گردشگر مسلمان را جذب ميكنند. شمار گردشگران مسلمان مالزي در ماه چيزي حدود 300 هزار نفر است و اندونزي نيز 150هزار گردشگر مسلمان را در ماه پذيراست. در اين بين اما سهم ايران در جذب گردشگران مسلمان بسيار ناچيز و غيرقابل اشاره است، آن هم در حالي كه ايجاد بسترهاي گردشگري حلال در ماه رمضان نياز به سرمايهگذاري كلان ندارد بلكه تنها به اندكي خلاقيت و ابتكار نيازمند است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]