واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندارزنجان : مدل مصرف آب در زنجان بحرانی است زنجان - ایرنا - استاندار زنجان گفت: مواجه بودن با تنش آبی بالا در این استان به معنی کم بودن این ماده حیاتی نیست بلکه مدل مصرف آب بحرانی است.
جمشید انصاری شامگاه شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان افزود: مصرف سرانه آب در روستاها و شهرهای استان زنجان از میزان سرانه کشور بالاتر است که باید کشاورزان و واحدهای صنعتی در مصرف آن صرفه جویی کنند.
وی یادآورشد: شرایط بحرانی و غیر بحرانی نیازمند تفکیک است و باید فعالیت های فرهنگی گسترده ای در کاهش مصرف آب در دستور کار قرار گیرد.
انصاری گفت: زنجان جزو 13 استان کشور است که در وضعیت تنش آبی بالا قرار دارد و مدل مصرف کنترل و مدیریت نشده ما را در حالت تنش قرار داده است که خروج از این مشکل نیازمند اجرایی شدن برنامه های فرهنگی است.
وی اظهار کرد: آمادگی و هماهنگی بین دستگاهی در استان و شهرستان ها به منظور مقابله با بحران امری مهم است و این موجب هماهنگی بین استانی و وحدت رویه در برخورد با حوادث مختلف در سطح استان ها خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در کمتر جایی از دنیا برای شرایط بحرانی مدیریت های مشورتی به کار گرفته می شود و مسایل حتما باید تحت مدیریت و اختیارات و مسوولیت های پاسخگوی روشن برعهده افراد مشخص قرار گیرد و این امری اجتناب ناپذیر است.
انصاری یادآورشد: دستگاه ها در سلسله مراتب پاسخگوی مراتب بالاتر از خود هستند و در شرایط بحران فقط پاسخگوی مدیریت بحران می شوند و باید همه دستورات و تصمیم هایی که گرفته می شود به صورت جدی باشد، چرا که هیچ عذری در این شرایط پذیرفته نیست.
استاندار زنجان گفت: اقتضای این امر آن است که تغییراتی در ضوابط و مقررات مدیریت شرایط بحران کشور ایجاد و مسوولیت ها شفاف تر شود.
وی افزود: خیلی از دستگاه ها در شرایط بحرانی به جای مساعدت سعی می کنند امکاناتشان دست نخورده بماند.
انصاری با بیان اینکه همه شرایط به عنوان مسایل بحرانی مطرح نشود، تاکید کرد: دستگاه های اجرایی وظایف قانونی مشخص برعهده دارند که این وظایف قانونی را در طول یک دوره زمانی طولانی انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه مشکل تامین آب شرب روستاها در زمان کوتاه رفع نمی شود، افزود: این امر نیازمند دوره زمانی پنج ساله است.
وی همچنین بااشاره به اینکه آفت مگس زیتون و سن گندم هر سال در استان زنجان وجود دارد، ادامه داد: برخی از مسایل همچون کم و زیاد شدن میزان بارش جزو مسایل طبیعی است که باید تلاش شود دستگاه های اجرایی متناسب با شرایط این استان وضعیت عادی را با شرایط بحرانی تفکیک کنند.
انصاری افزود: در استان زنجان و حتی گروهی از دیگر استان ها برخی از حوادث از حالت غیرطبیعی و غیرمترقبه خارج شده و تبدیل به موارد حوادث قابل انتظار و مترقبه شده است.
استاندار زنجان گفت: سالی نیست که در فروردین و اردیبهشت سیل و سرمازدگی نداشته باشیم این وضعیت برای دوره زمانی تثبیت شده و قابلیت پیش بینی به لحاظ تحمیل هزینه دارد.
انصاری تاکید کرد: اگر بتوانیم در مدل محاسبات اقتصادی متناسب با شرایط هر استان هزینه های حوادث را با درصدی از احتمال پیش بینی کنیم و محاسبه هزینه بر منفعت به این معنا انجام شود، در این مواقع تکلیف دولت در کمک های حمایتی مشخص تر است.
وی با بیان اینکه بازبینی از آبروها در سطح شهرها و روستاهای استان زنجان با همکاری و کمک دهیاران و شوراهای اسلامی امکانپذیر است، اظهار کرد: این امر موجب بازگشایی مسیرهای عبوری سیل می شود و یک ماه قبل از بارندگی های فصل بهار این اقدام موجب کاهش هزینه های ناشی از خرابی پل ها و ابنیه ها می شود.
انصاری از وجود 500 دهیار در سطح روستاهای این استان خبرداد و افزود: باز کردن بستر رودخانه ها و مسیل ها با مشارکت این تعداد افراد امکانپذیر است.
7325/6085
03/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]