واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۸ق.ظ)
انتشار اوراق سلف فولاد خوزستان در آينده نزديک موج - رئيس اداره توسعه ابزارهاي مالي نوين بورس کالا امکان فروش اوراق سلف موازي در بازار ثانويه را وجه تمايز اوراق سلف موازي منتشر شده در ايران و ساير کشورهاي دنيا برشمرد و از انتشار اوراق سلف فولاد خوزستان در آينده نزديک خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا ناصرپور، رئيس اداره توسعه ابزارهاي مالي نوين بورس کالا، با اشاره به اينکه راه اندازي اوراق سلف موازي گفت: اين اوراق به عنوان چهارمين اوراق صکوکي است که به منظور تامين مالي در کشور منتشر شده است و تير سال 93 اولين مورد آن توسط شرکت گل گهر منتشر شد.
وي افزود: اين شرکت به منظور تامين مالي توليد 500 هزار تن سنگ آهن به مبلغ 83 هزار ميليارد تومان اين اوراق را منتشر کرد که تفاوت قابل توجهي با صکوک سلف موازي (سلم) که در ساير دنيا منتشر شده دارد.
ناصرپور تصريح کرد: ويژگي خاصي که اين اوراق را نسبت به ساير صکوک سلف موازي دنيا متمايز کرده به قابليت معامله بودن اين اوراق در بازار ثانويه باز مي گردد.
وي خاطرنشان کرد: طبق ساز و کار تعريف شده براي معاملات سلف موازي توسط کميته فقهي سازمان بورس و اوراق بهادار اين امکان وجود دارد که افراد اوراق سلف خريداري شده در بازار اوليه را بتوانند تا قبل از سررسيد در بازار ثانويه بفروشند.
به گفته رئيس اداره توسعه ابزارهاي مالي نوين بورس کالا اين ويژگي مثبت اين اوراق بوده و تا قبل از اين چنين امکاني براي اين اوراق سلف وجود نداشته است.
وي خاطرنشان کرد: داشتن بازار ثانويه اين امکان را مهيا ميکند که اوراق سلف موازي بتواند در بلند مدت معامله شود، اما در ساير کشورها افراد بايد تا زمان سررسيد اوراق را نزد خود نگه دارند.
ناصرپور تصريح کرد: تاکنون اين اوراق در کشورهايي مانند بحرين، يمن و... به عنوان ابزار سياست پولي براي مدت 3 ماهه و با سررسيد پايين منتشر شده است، اما؛ نحوه انتشار اوراق سلف موازي در ايران شکل واقعي تر دارد.
رئيس اداره توسعه ابزارهاي مالي نوين بورس کالا با اشاره به انتشار اوراق سلف نفت کوره توسط بورس انرژي گفت: بحث انتشار اوراق سلف فولاد خوزستان در جلسات پذيرش به تاييد رسيده و به زودي در آينده نزديک بحث پذيرش آن دنبال خواهد شد.
ناصرپور در خصوص اقدام افراد به فروش اوراق قبل از رسيدن زمان سررسيد خاطرنشان کرد: تفاوت اوراق سلف موازي با اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه آن است که اين اوراق پرداخت ميان دوره اي ندارند و اصطلاحا اوراقي با کوپن صفر هستند.
وي افزود: در صورت تمايل افراد به فروش اين اوراق قبل از زمان سررسيد، بحث بازارگرداني براي جلوگيري از ضرر افراد در نظر گرفته شده است و بازارگردان مکلف است اين اوراق را با سود روز شمار در بازار بازخريد کند.
به گفته ناصرپور همچنين اين امکان وجود دارد که فرد در سررسيد کالا اقدام به تحويل کالا يا تسويه نقدي آن اقدام کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]