واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعرافی: المصطفی گام های بزرگی در مسیر پویایی و بالندگی جوامع بشری برداشته است قم - ایرنا - رییس جامعه المصطفی العالمیه گفت: جامعه المصطفی با میزبانی از تشنگان معارف ناب اسلامی، گام های بزرگ و افتخار آمیزی در مسیر پویایی و بالندگی جوامع بشری برداشته است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در دیدار سیدحسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان که در ساختمان مرکزی المصطفی برگزارشد، تصریح کرد: جامعه المصطفی به عنوان مجموعه ای علمی، با تاکید بر صیانت از وحدت اسلامی، رشد و تعالی کشورهای اسلامی در عرصه های مختلف آموزشی و پژوهش را وظیفه خود می داند.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان منافع مشترک زیادی را دنبال می کنند، گفت: جامعه المصطفی ضمن تاکید بر اعتلای منافع و مصالح کشورهای اسلامی، همواره این مهم را از مهمترین اصول فعالیتی دانش پژوهان و دانش آموختگان خود فرض نموده است.
اعرافی با ارائه گزارشی اجمالی از فعالیت های آموزشی و پژوهش جامعه المصطفی، اذعان داشت: در مجموعه ملیت های حاضر در جامعه المصطفی، برادران افغانستانی از نظر کمی و کیفی و به لحاظ گستره جامعه علمی محصلان، دانش پژوهان و اساتید حرف اول را می زند.
وی به برخی از تمایزات طلاب افغانستانی با دیگر دانش پژوهان جامعه المصطفی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به راه اندازی بیش از 150 رشته تحصیلی در جامعه المصطفی، طلاب افغانستانی تنها ملیتی هستند، که در همه رشته ها حضوری فعال دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، رتبه بالای علمی طلاب و دانش پژوهان افغانستانی را از دیگر تمایزات این طلاب عنوان کرد و افزود: اکثر طلاب و دانش پژوهان افغانستانی با رویکردی قوی در حوزه های علوم اسلامی، نگارش و تحقیق های عمیقی را به جوامع اسلامی عرضه داشته اند.
اعرافی، هنرمندی برادران افغانستانی در عرصه شعر و ادب فارسی را ستودنی دانست و افزود: آنان با همتی مثال زدنی، به سمت فتح رتبه های بالای علمی در حال حرکت هستند.
وی با بیان این که راه اندازی انجمن ها، موسسات متعدد، برگزاری همایش ها و ورود به عرصه های مختلف تحقیق، تدریس، مقاله نویسی و غیره از مهمترین ویژگی های طلاب افغانستانی المصطفی است، تصریح کرد: مجموعه چند هزار نفری دانش آموختگان افغانستانی، ظرفیت بسیار عظیم و پویایی است که نباید به آن تنها نگاه سنتی داشت، عرصه های مختلف تحقیقاتی، آموزشی و حضور در مراکز آموزش و پرورش و عرصه های دیگر اسلامی، از مهمترین بسترهای فعالیتی به شمار می آید.
امام جمعه موقت قم با تاکید بر این که دانش آموختگان جامعه المصطفی با رویکردی اعتدالی، تمام همت خود را در راستای حفظ و تقویت وحدت اسلامی به کار می گیرند خاطرنشان کرد: اخلاق مداری، علمیت و برخورداری از توانمندی های اجتماعی و فرهنگی، این مجموعه فاخر را به مجموعه همیار و کمک رسان جوامع اسلامی تبدیل کرده است.
اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به اوضاع کنونی حاکم بر جهان اسلام اشاره کرد و گفت: ریشه معضلات تحمیلی بر جهان اسلام را می توان در دو موضوع، طمع کشورهای استعماری غربی نسبت به مناطق اسلامی و تأثیرات نظامات آموزشی حاکم بر برخی از کشورها جستجو نمود.
وی ادامه داد: در جهان اسلام دو نظام آموزشی وجود دارد؛ نخستین آن، از مراکز تندروی عربستان شکل گرفته و دیگری در الازهر و جامعه المصطفی وجود دارد. اگر نگاه نخست یعنی، رویکرد افراطی و تند بر نظام آموزشی افغانستان حاکم شود، در دیگر عرصه های این سرزمین، تاثیرات بزرگی را تحمیل خواهد نمود.
رییس جامعه المصطفی ضمن تاکید بر حفظ و تقویت بنیه های وحدت اسلامی، تصریح کرد: بر خلاف تصویری که از افغانستان منعکس می شود؛ اگر توطئه ها و دسیسه های بیرونی تحمیل شده بر این کشور رنگ ببازد و خارج گردد افغانستان الگوی وحدت، تعامل و همگرایی مذهبی است.
اعرافی با تاکید بر این که جامعه المصطفی تلاش دارد تا به دور از رویکردهای تند مذهبی، در راستای هم افزایی تعاملات اسلامی قدم های بزرگی بردارد، خاطرنشان کرد: تحصیل فرزندان مهاجرین، یکی از دغدغه های جمهوری اسلامی بوده و برغم وجود کاستی ها، گام های بزرگی در راستای تحصیل فرزندان مهاجرین افغانستانی برداشته شده است.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام سید حسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان ضمن تقدیر از تلاش های جامعه المصطفی در راستای اعتلای نظامات آموزشی کشورهای اسلامی، تصریح کرد: فعالیت های چشمگیر و عظیم المصطفی در بیرون از مرزهای ایران اسلامی به وضوح قابل مشاهده است.
وی جبهه های متعصبانه و یا سکولاری حاکم بر جوامع بشری را از مهمترین دغدغه های انسان معاصر عنوان کرد و یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران، تنها پایگاهی است که توانسته در مقابل زیاده خواهی های استکبار جهانی استقامت شگفت انگیزی از خود نشان دهد.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به ثمرات دانش آموختگان جامعه المصطفی در کشور افغانستان، اظهار داشت: این عزیزان برکات ارزشمند بی شماری را برای ملت افغانستان به ارمغان آورده و در راستای اعتلای سطوح علمی و فرهنگی مردمان این سرزمین گام های مهمی برداشته اند. ک/1
1175 / 1596
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]