واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر سابق ایران در چین: نهضت زبان آموزی چینی در ایران ایجاد شود تهران - ایرنا - سفیر سابق ایران در چین با تاکید بر اهمیت روزافزون زبان چینی گفت: باید یک نهضت زبان آموزی چینی را در ایران راه اندازی کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، مهدی صفری بعد از ظهر امروز چهارشنبه و در همایش نقش زبان چینی در روابط میان دو کشور اظهار داشت: از سال 1978 تا سال 2013 که ذخایر ارزی چین از صفر دلار به بیش از چهارهزار و 350 میلیارد دلار رسیده اهمیت زبان چینی نیز دو چندان شده است.
وی مجموع تجارت آمریکا و اروپا با چین را بیش از یک هزار میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: اهمیت زبان چینی در روابط تجاری بین آمریکا و این کشور به اندازه ای است که امروز بیش از 35 هزار آمریکایی مشغول فراگیری زبان چینی هستند.
سفیر سابق ایران در پکن با یادآوری تجربیات و مشاهدات مختلف خود از زبان آموزی دانشجویان غربی در چین گفت: بسیاری از دانشجویانی که در چین مشغول آموزش زبان هستند از سوی شرکت های بزرگ و چندملیتی بورسیه شده اند.
صفری تصریح کرد: 10 سال پیش حجم مبادلات تجاری بین تهران و پکن در حدود هفت میلیارد دلار بود ، اما این رقم در سال گذشته به 52 میلیارد دلار رسید و پیش بینی ما آن است که در پنج سال آینده این رقم به 100 میلیارد دلار برسد.
وی تاکید کرد: سطح مبادلات تجاری ما هیچگاه و با هیچ کشوری به اندازه سطح روابط تجاری مان با چین نبوده است.
وی با بیان اینکه اولویت اول آموزش زبان در اروپا و آمریکا زبان چینی است اظهار داشت: من تضمین می کنم که اگر فردی به طور کامل زبان چینی را فراگیرد فضای بسیار باز و مثبتی به ویژه از بعد مادی پیش روی خود خواهد داشت.
صفری با یادآوری تجربه خود در آموختن زبان های آلمانی و روسی گفت: زبان چینی آسان تر از زبان های دیگر است زیرا که از یک منطق مشخص در نوشتن و آموزش بهره می گیرد.
سفیر سابق ایران در چین خواستار تقویت هرچه بیشتر آموزش زبان چینی در دانشگاه های کشور شد و گفت: که در پنج سال آینده زبان چینی از نظر بازار کار مقام اول را در بین سایر زبان ها از آن خود خواهد کرد.
محمد مهدی تهرانچی رییس دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز درپیامی به این همایش گفت: ضرورت آموزش و فراگیری زبان های بیگانه در کشور بر کسی پوشیده نیست و پیشینه تمدنی و تاریخی کشور چین به عنوان پر جمعیت ترین کشور جهان و چهارمین کشور از نظر وسعت حاکی از اهمیت زبان چینی و ضرورت یادگیری آن است.
وی افزود: جایگاه جهانی و منطقه ای کشور چین در میان کشورهای آسیا به ویژه رشد و توسعه سریع آن در دهه های اخیر اهمیت زبان چینی را دوچندان کرده است. همانطور که شناخت تاریخ ، تمدن و فرهنگ ایران که در اصطلاح در آن به عنوان ایران شناسی یاد می شود برای کشورهای بیگانه اهمیت دارد ، شناخت تمدن ، فرهنگ و افکار و اندیشه کشورهای بیگانه نیز باید برای ما ایرانیان اهمیت داشته باشد .
وی اضافه کرد: دست اندرکاران مناسبات دوجانبه میان ایران و چین اعتراف دارند که شناخت کشور چین به عنوان کشوری که مناسبات گسترده اقتصادی و سیاسی با کشور ما دارد در درجه نخست برای مسوولان ، مدیران کشور و سیاستگذاران ، سپس برای ایرانیان امری ضروری است و به تایید صاحب نظران شناخت ما از این کشور بزرگ اندک است و بازشناسی آن ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
فراهنگ(3)**9129**آ.آ**1540**1569
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]