تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806788369




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار علمي‌ به رئيس‌جمهور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هشدار علمي‌ به رئيس‌جمهور
4 هزار و 182 عضو رسمي هيئت علمي دانشگاه‌ها در نامه‌اي به رئيس‌جمهور نسبت به افت علمي كشور هشدار دادند.


4 هزار و 182 عضو رسمي هيئت علمي دانشگاه‌ها در نامه‌اي به رئيس‌جمهور نسبت به افت علمي كشور هشدار دادند.
به گزارش فارس، در ابتداي نامه استادان دانشگاه، ضمن آرزوي توفيق براي رئيس‌جمهور و اعضاي هيئت دولت تصريح شده است: مطالب و پيشنهادات كوتاه و مهمي را در خصوص فعاليت‌هاي علمي، پژوهشي، فناوري، نوآوري و نهايتاً توسعه فعاليت‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان در چارچوب اقتصاد مقاومتي براي شكوفايي و اقتدار ملي با تكيه بر خيل عظيم و مشتاق اساتيد و محققين دانشگاهي به همراه دانشجويان مقاطع مختلف، به خصوص تحصيلات تكميلي و همچنين ساير ظرفيت‌هاي ملي در اين حوزه به استحضار مي‌رساند.
استادان دانشگاه در ادامه نامه خود آورده‌اند: اهميت علم و فناوري و پژوهش‌هاي مرتبط با آن براي همه كشورها و به طور خاص براي كشور عزيز ما امر واضحي است كه نياز به بيان يا اثبات ندارد. آنچه در اين خصوص مورد سؤال است، اولويت و چگونگي آن مي‌باشد. شايد به دليل برخي نيازهاي روزمره و بعضاً اضطراري به نظر رسد كه فعاليت‌هاي علمي جايگاهي ندارد و وقتي مشكلات برطرف شد به مسائل علمي پرداخته خواهد شد! اين نامه مي‌افزايد: حاكميت چنين نگاهي در بنگاه‌هاي اقتصادي كه عمدتاً منافع كوتاه مدت را مي‌بينند شايد مورد قبول باشد ولي براي كشوري كه داراي آرمان‌هاي والا و مشخصي است و علم از ارزش‌هاي بنيادين و مكتبي آن است قطعاً قابل قبول نيست. رشد خيره‌كننده توليدات علمي كشور در ۱۰ – ۱۲ سال اخير و دستاوردهاي فناورانه در برخي از حوزه‌هاي مهم مثل هسته‌اي، هوافضا، نانوفناوري، دفاعي، پزشكي و سلامت، عمراني، نفت و گاز و ارتقاي توانمندي صنعتي در اكثر حوزه‌هاي رايج دنيا با وجود تحريم‌هاي گسترده كه از ابتداي انقلاب وجود داشته است، نشان‌دهنده ظرفيت و استعداد بي‌نظير كشور براي دستيابي به قله‌هاي علم و فناوري دنيا است و اين هدف به لطف و عنايت الهي براي ملت بزرگ ايران دست‌يافتني است. استادان دانشگاه سپس در ادامه نامه خود يادآوري كرده‌اند: رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه اي(مدظله‌العالي) با هوشمندي كامل و بصيرت بي‌نظير و با تكيه بر آموزه‌ها و تعاليم اسلامي هميشه بر تأثير علم و فناوري در پيشرفت همه‌جانبه كشور و تحقق اهداف والاي انقلاب اسلامي تأكيد داشته‌اند، به نحوي كه قدرت و اقتدار ملي را بر سه محور عمده فرهنگ، علم و اقتصاد بيان نموده‌اند. ايشان در سال‌هاي اخير به طور ويژه و گسترده به همه اقشار جامعه، به خصوص به مسئولان نسبت به اهميت و ضرورت جهاد علمي سفارش كرده و مي‌كنند. معظم‌له از ابتداي شروع دولت يازدهم، از جلسه تنفيذ تا موقعيت‌هاي مناسب بعدي بر اين امر و بر حفظ سرعت پرشتاب علمي كشور تأكيد داشته‌اند، به عنوان نمونه در حكم اخير دوره جديد شوراي عالي انقلاب فرهنگي فرمودند كه شتاب رشد علمي كشور نبايد به هيچ بهانه‌اي حتي اندكي كاهش يابد، بلكه بايد روز به روز بر آن افزوده شود.
در اسناد بالا دستي از جمله قانون اساسي، قانون برنامه پنجم، نقشه جامع علمي كشور، سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي و سياست‌هاي كلي علم و فناوري بر پيشرفت همه‌جانبه علم و فناوري تأكيد شده است. از جمله در سياست‌هاي كلي علمي و فناوري، «جهاد مستمر علمي با هدف كسب مرجعيت علمي و فناوري» تصريح شده است. استادان امضاكننده اين نامه سپس تأكيد كرده‌اند: با چنين پشتوانه و الزامات مستحكم قانوني و عقلاني، روند برنامه‌ريزي و اقدامات و فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين حوزه متناسب با اهداف و سياست‌ها به نظر نمي‌رسد. كاستي‌هاي متعددي در زمينه‌هاي مختلف اعم از سياستگذاري و هدايت فعاليت‌هاي پژوهشي به سمت نيازهاي واقعي كشور، كاربردي نمودن مقالات و پايان نامه ها، ايجاد مشوق‌ها و سازكارهاي اثربخش در ارتباط دانشگاه و صنعت، درگير نمودن اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي در طرح و پروژه‌هاي كاربردي، تصويب و تخصيص اعتبارات مالي براي طرح‌ها و پروژه‌هاي اساسي و ساير فعاليت‌هاي پژوهشي، ميزان توليدات علمي، اختصاص منابع موجود به زيرساخت‌ها و فعاليت‌هايي با اولويت دستاوردهاي عملي، توسعه و گسترش پارك‌هاي علم و فناوري و شركت‌هاي دانش‌بنيان مستقر در آنها، تحريك و تشويق بازار داخلي و خارجي براي دستاوردهاي دانشي و فناورانه داخلي، متناسب‌سازي محتوا و شيوه‌هاي آموزشي با الزامات كاربردي و پژوهش‌هاي اصيل، تضعيف دوره‌هاي تحصيلات تكميلي پژوهش‌محور، ركود يا حذف طرح‌هاي كلان ملي كه از نياز‌ها و ضروريات جدي كشور مي‌باشد، شايسته‌سالاري و مديريت حرفه‌اي و جهادي، مشاهده مي‌شود كه آثار منفي آنها به تدريج و در حوزه‌هاي مختلف مثل تداوم وابستگي به خارج، بيكاري حجم زيادي از فارغ‌التحصيلان دانشگاهي، لطمه به باور و اعتماد ملي، افت رتبه علمي در جهان، عدم تحقق اهداف و چشم‌انداز و جلب توجهات جامعه علمي به مسائل غيرواقعي و حاشيه‌اي، آشكار مي‌شود.
 اين استادان در پايان نامه خود به رئيس‌جمهور آورده‌اند: پيشنهاد مشخص ما اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش علمي كشور اين است كه با تمركز و تقويت جهت‌گيري‌هاي صحيح علم و فناوري در چارچوب تدابير، قوانين و سياست‌هاي مصوب با مشاركت تمام اقشار مرتبط با اين حوزه از توليد‌كنندگان علم تا بهره‌برداران و واسطه‌هاي مربوط، فضاي شور و نشاط و پيشرفت همه‌جانبه علمي را تواني مضاعف بخشيده و اين عرصه را تبديل به عرصه‌اي استثنايي براي پيشرفت كشور قرار گيرد و بر اساس آن فرصت‌هاي استثنايي را به‌وجود آورد و با سرعت زياد وابستگي كشور به درآمدهاي حاصل از خام‌فروشي، به خصوص نفت و گاز را قطع كرد و همگان شاهد رونق و شكوفايي هرچه بيشتر كشور با حفظ ارزش‌ها و آرمان‌هاي آن باشند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن