واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر علوم: دانشگاههای نسل سوم شاخص ترین محورعلم و فناوری در برنامه ششم توسعه است اصفهان- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حرکت به سمت ایجاد و شکل گیری دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین، شاخص ترین برنامه حوزه علم و فناوری در برنامه ششم توسعه کشور است.
به گزارش ایرنا، محمد فرهادی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: مهمترین اولویت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه ششم توسعه کشور در حوزه فناوری، تبدیل علم به ثروت، توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و جهت گیری به سمت دانشگاههای کارآفرین خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی حمایت مالی و تامین بودجه برای پارک های علم و فناوری، اظهار کرد: بخشی از این حمایت از سهم بودجه های دولتی و بخش دیگر از محل حرکت به سمت تحقیقات است.
وزیر علوم توضیح داد: در این مسیر باید راهکارهایی پیدا شود تا بتوان به فناوری هایی با سرمایه گذاری دولتی یا بودجه های عمومی و حمایتی یا بخش خصوصی دست یافت تا با تولید محصول دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده، اشتغال ایجاد شود.
فرهادی با بیان اینکه حدود 90 درصد از کارکنان شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دانش آموختگان دانشگاهی هستند، افزود: این افراد باری برای دولت به همراه ندارند و خودشان در مراکز رشد، مراحل تکاملی را برای تولید محصول طی کرده و از فضای پارک علمی و حمایت و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی آن برای تولید محصول، بازاریابی و فروش استفاده می کنند.
وزیر علوم در پاسخ به سوالی درباره وضعیت سرپرستان دانشگاه ها نیز گفت: روسای دانشگاهی که بصورت سرپرست هستند به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شده اند اما هنوز نوبت رسیدگی به پرونده و دستور جلسات بررسی آنها نرسیده است.
وی اظهار امیدواری کرد که بزودی حکم ریاست این دانشگاهها نیز تصویب شود.
فرهادی همچنین درباره کریدور علم و فناوری اصفهان گفت: این کریدور سال های گذشته در هیات وزیران تصویب شده بود اما در چهار ماه پیش در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) کشور تصویب و کارهای آن انجام شده است.
وزیر علوم درباره مراکز رشد علوم انسانی خاطر نشان کرد: امسال دو یا سه مرکز رشد در این زمینه در مناطق مختلف کشور راه اندازی می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز سه شنبه برای بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان مستقر در آن به اصفهان سفر کرده است.
وی همچنین کلنگ احداث برج فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را به زمین زد.
فرهادی پس از بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای شرکت در جلسه هیات رئیسه دانشگاه صنعتی اصفهان به این دانشگاه رفت.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین سازمان موسس مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 بطور جدی با هدف حمایت و هدایت شرکت ها و موسسات دانش بنیان آغاز کرد تا در سطحی کلان تر به ایجاد همکاری و نزدیکی بیشتر جامعه علمی و صنعتی و رونق اقتصادی بپردازد.
به عبارت دیگر شهرک به عنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه ایفای نقش کرده و به توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و در نهایت تبدیل علم به ثروت در کشور کمک می کند.
حضور 380 شرکت و موسسه دانش بنیان در شهرک و شکل گیری 45 واحد صنعتی مبتنی بر فناوری های این شرکت ها، اشتغال جمع کثیری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها و بسیاری از ارزش آفرینی های دیگر، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را به یک سازمان پیشرو و موثر در توسعه استان تبدیل کرده است و بیانگر عزم جدی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای ایفای نقش موثر در شکل گیری منطقه ویژه (کریدور) علم و فناوری اصفهان به عنوان یکی از نقاط کانونی آن است.
پ/3011/ 6508
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]