تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835969682




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا تابوی رابطه با آمریکا شکسته شده؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



آیا تابوی رابطه با آمریکا شکسته شده؟
تا کنون شأن ما این بوده که با آمریکایی‌ها اصلا حرف نمی‌زدیم، اما اکنون گاهی بر موضوعی ‌مشترک فکر می‌کنیم، مانند بحث طالبان ‌یا ‌داعش که با هم همکاری می‌کنیم؛ پس دیگر دیپلماسی پارلمانی از ما گذشته و ‌با آمریکا رابطه داریم‌ و به تعبیری این تابو شکسته شده است
روز نو : پیشنهاد یک نماینده برای برقراری دیپلماسی پارلمانی با آمریکاپس از روی کار آمدن دولت یازدهم، مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در قالب جدید شکل گرفت؛ بنابراین، گفت‌و‌گو‌ها در سطح وزاری خارجه ۱+۵ ادامه پیدا کرد، به گونه ای که برای نخستین بار بعد از انقلاب، وزرای خارجه ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق، گفت‌و‌گو‌های متعددی تا به امروز انجام داده‌اند.

به گزارش روز نو، برخی تحلیلگران این مذاکرات را زنگ آغازی برای ایجاد روابط دو کشور قلمداد می‌کنند، این در حالی است که مقامات ایران و آمریکا همیشه تأکید کرده‌اند، گفت‌و‌گو‌های میان دو طرف، صرفاً در موضوع هسته‌ای است و در سایر موضوعات مذاکره‌ای انجام نمی‌شود.

با این اوصاف، در روزهای اخیر با توجه به تحولات منطقه‌ای و برخی موضوعات دیگر دوباره موضوع روابط ایران و آمریکا بر سر زبان‌ها افتاده و این بار احمد شوهانی، نماینده اصولگرای مجلس نهم در گفت‌و‌گو با یکی از سایت‌ها پیشنهاد کرده که دیپلماسی پارلمانی بین ایران و آمریکا فعال شود و نماینگان مجلس ایران با طیف غیر تندرو نمایندگان کنگره وارد گفت‌و‌گو شوند.

بنا بر این گزارش، احمد شوهانی در این باره اظهار داشت: نگاه من این است که هم اکنون دولت آمریکا یک دستی نیست و اکثریت مجلس آمریکا، طرح نظارت بر مذاکرات را مطرح کرده‌اند؛ اما به هر حال، اقلیتی در آنجا با این‌ها همراهی نخواهند کرد. به همین دلیل، ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم و از لابی‌هایی که می‌توانیم در مجلس آمریکا داشته باشیم، سود ببریم.

شوهانی گفت: در بسیاری از کشورها، نمایندگان آنجا بر این باورند که نتانیاهو فرد جنگ طلبی است؛ بنابراین، ما می‌توانیم از این پارلمان‌ها به نفع خودمان استفاده کنیم و البته درباره آمریکا هم وضع به این شکل خواهد بود.

وی همچینن درباره چگونگی اجرا شدن این کار گفت: اکنون اکثریت نمایندگان آمریکا، طرح نظارت بر توافق را تصویب کرده‌اند، ولی اگر مذاکرات به نتیجه برسد، باید دوباره این طرح به مجلس برگردد و بار دیگر تصویب شود؛ برای این کار نیز دو سوم آرا نیاز است؛ بنابراین، لابی ما در آنجا می‌تواند تأثیرگذار باشد و مانع تصویب شود.

وی در پاسخ به اینکه شما می‌خواهید با کدام یک از مجالس آمریکا دیپلماسی داشته باشید، گفت: فرقی ندارد، ما باید از همه نمایندگانی که به موضوع مذاکرات نگاه مثبتی دارند، بهره گیریم. به نظر من، با دمکرات‌ها بهتر می‌شود کنار آمد و صحبت کرد و لابی داشت.

شوهانی با بیان اینکه اکثریت نسبی در مجالس آمریکا، دست جمهوری خواهان است گفت: اما زمانی که نیاز به دو سوم آراست، دمکرات‌ها می‌توانند به درد بخورند؛ بنابراین، به دولت برخواهد گشت. رئیس جمهور آمریکا هم حق دارد این توافق نامه را وتو کند و زمانی که وتو کرد، مذاکرات به کنگره برخواهد گشت، که نیاز به دو سوم دارد و در اینجاست که این لابی ما می‌تواند تأثیرگذار باشد.

این نماینده همچنین یادآور شد: نامه اخیر را ۱۶۰ نماینده امضا کرده اند؛ بنابراین نشان می‌دهد که نماینده‌ها خیلی با جنگ طلب‌ها همراه نیستند و می‌شود آنهایی را با جمهوری اسلامی عناد ندارند، همراه و از این ظرفیت‌ها به نفع خود بهره برداری کرد.

وی در پاسخ به اینکه ما اصلا هیأت دوستی پارلمانی بین ایران و آمریکا نداریم نیز گفت: متأسفانه نداریم، ولی می‌توانیم غیر مستقیم با آنها مذاکره داشته باشیم؛ یعنی می‌شود یک کشور ثالث در نظر گرفت و در آنجا مذاکره کرد و غیر رسمی این دیدار‌ها را انجام داد.

شوهانی در پایان افزود: وقتی وزیر خارجه می‌تواند با وزیر خارجه آمریکا مذاکره داشته باشد، ما هم می‌توانیم برای شروع، مذاکره غیر رسمی با آن‌ها انجام دهیم. به نظر من، اشکالی ندارد که از ظرفیت پارلمان‌ها نیز در این خصوص استفاده کرد.

اما بخشایش اردستانی نظر دیگری دارد. وی در گفت‌و‌گو‌ با تابناک اظهار داشت: این بحث برای زمانی است که دو کشور در شرایط متوازن ‌باشند، ولی زمانی که نظام بین‌الملل بر مبنای زور می‌چرخد، یا بر منطق power is right ( آن کسی حق دارد، که قدرت دارد) و الحق و لمن غلب قرار دارد‌ و آمریکا متناسب با نظام دوقطبی قدرت بر‌تر دنیا معرفی می‌کند، نمی‌شود وارد دیپلماسی پارلمانی شد.

احمد بخشایش در این باره می‌گوید: ما در دنیا نمونه‌هایی از دیپلماسی‌های غیر رسمی را داشته‌ایم؛ از جمله دیپلماسی پینگ‌پنک، که آمریکایی‌ها تیم پینگ پنک خودشان را به چین فرستادند و از این طریق، مقامات آمریکایی و چینی با هم دیدارهایی ‌انجام دادند. دیپلماسی‌های دیگر‌ از جمله دیپلماسی تجاری، فرهنگی، سینمایی و ... هم وجود دارد.

وی همچنین در ادامه می‌افزاید: دیپلماسی پارلمانی با آ»ریکایی ها زمانیمعنا می دهد که ما هیچ رابطه‌ای با هم نداشته باشیم، ولی ما با آمریکا همیشه رابطه داشته‌ایم، حتی در عین بی‌ارتباط بودن، که بیش از ۳۵ سال طول کشیده، ‌بالا‌ترین رابطه‌ها را داشتیم. ما در عراق، افغانستان و خاورمیانه با این کشور همواره همکاری داریم‌ و همکاری‌های ما حتی بر مبنای رقابت‌ است.

وی در توضیح گفته خود اظهار داشت: گاهی بر موضوعی ‌مشترک فکر می‌کنیم، مانند بحث طالبان ‌یا ‌داعش که با هم همکاری می‌کنیم؛ پس دیگر دیپلماسی پارلمانی از ما گذشته و ‌با آمریکا رابطه داریم‌ و به تعبیری این تابو شکسته شده است.

این نماینده مجلس گفت: تا کنون شأن ما این بوده که با آمریکایی‌ها اصلا حرف نمی‌زدیم،‌ حال آنکه اکنون در حال مذاکره هستیم و هر روز و ‌شب با هم صحبت می‌کنیم‌ و بیشتر صحبت‌ها هم با آمریکایی‌ها شده است، به طوری که دیگر صدای عرب‌ها هم در‌آمده است؛ بنابراین،‌ دیپلماسی پارلمانی بی‌فایده است.

وی با بیان اینکه دیپلماسی پارلمانی، ‌حرف خامی است، گفت: البته این ‌شعار خوبی است. عده‌ای می‌خواهند از این طریق روابط را عادی کنند، اما این در شرایطی است که آمریکایی‌ها هم آن را بخواهند.

دیپلماسی پارلمانی یعنی اینکه نماینده‌های آمریکا بر دولت فشار بیاورند تا مذاکره انجام شود؛ اما ما در حال ‌مذاکره هستیم، مگر اینکه کار ‌مقداری ‌جلو بیفتد که در این صورت، ‌دیپلماسی پارلمانی می‌تواند به مانند ‌کاتالیزور عمل کند، ولی ما هنوز نتوانستیم به این نکته برسیم.

ما از دیپلماسی پارلمانی رد شده‌ایم و ‌مذاکرات در حال انجام است‌ و اگر زمانی به این نتیجه رسیدیم که باید با امریکا رابطه برقرار کنیم، باید ‌گروه دوستی تشکیل دهیم و برای آن ‌فکر دیگری کنیم. به هر حال اکنون دیگر این موضوع خیلی به درد ایران نمی‌خورد.

منبع: تابناک


تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن