تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853510854




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موانع تولید درمهد انگور یاقوتی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موانع تولید درمهد انگور یاقوتی کشور روزنامه محلی سیستان و بلوچستان در شماره 18973 مورخ 28 اردیبهشت ماه خود مطلبی با عنوان " موانع تولید درمهد انگور یاقوتی کشور" منتشر کرده است.


در این مطلب آمده است: انگور مهم ترین محصول باغی منطقه سیستان است که ارقام متنوعی از آن همچون یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، مایه میش، غلامی، شست عروس و ... را می توان در این سرزمین یافت. انگور یاقوتی قرمز که رقم غالب تاکستان های سیستان و از انواع انگورهای بی دانه است به مصرف تازه خوری می رسد. با توجه به موقعیت جغرافیایی سیستان، بدون تردید این منطقه از مراکز پیدایش انگورهای بی دانه بوده است. بر این اساس، کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی می گوید: مهم ترین ویژگی انگور یاقوتی قرمز سیستان که به آن نقشی ممتاز و بی بدیل می دهد، زودرسی و نوبرانه بودن آن است. حسین جهانتیغی ادامه می دهد: رقم یاقوتی قرمز در شرایط اقلیمی این دشت، هفته اول خرداد ماه قابل عرضه به بازار مصرف است که مصادف با بروز خلاء شدید در بازار میوه کشور و اوج تقاضای بازار است و عطر، طعم، جلوه و جلای ظاهری و منحصر به فرد آن نیز در بازار پسندی این میوه نقش زیادی دارد. وی با بیان مراحل ویژه تغییر وضعیت و تکامل انگور یاقوتی تصریح می کند: انگور به طور معمول و با شرایط آب و هوایی استان، 15 اسفند ماه به مرحله شکفتن جوانه ها، 25 اسفند به مرحله تشکیل خوشه، 15 فروردین مصادف با باز شدن گل ها و 25 فروردین نیز به میوه دهی می رسد، در نتیجه مراحل برداشت محصول آن نیز از 5 خرداد، آغاز می شود.
موانع توسعه انگور کاری در منطقه سیستان
کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی، بیان می کند: نبود آب مطمئن و کافی، مهم ترین مانع و عامل مخرب باغ ها در منطقه سیستان به شمار می رود زیرا دشت واقع در این منطقه از نظر تأمین آب کاملا به ورودی آب از آن سوی مرزها وابسته است که این مسئله ریسک پذیری کشاورزی و مخصوصاً باغبانی را در این خطه شدیداً افزایش داده است. وی تصریح می کند: از آنجا که فصل رشد و باردهی انگور، همزمان با افت حجم ورودی آب به رود هیرمند است، این موضوع سبب می شود حتی در ترسالی ها نیز باغ از آب کافی بهره مند نباشد.وی ادامه می دهد: این معضل طی سالیان طولانی وجود داشته و باعث شده است کشاورزان منطقه که گاه ضرر و زیان های زیادی را تجربه کرده اند، انگیزه کمتری برای احداث باغ داشته باشند و بیشتر به زراعت محصولات یک ساله رو آورند.وی مشکل دیگر در این راستا را بر هم خوردن تعادل اکولوژیکی منطقه می داند و می افزاید: این مسئله مخصوصا طی سال های اخیر به دنبال خشکسالی طولانی و قطع جریان ورودی آب به دریاچه هامون حادث شده است که نمود آن را در توفان های سهمگین و متعدد می توان مشاهده کرد، این توفان ها گرد و غبار فراوان و بسیار شور را به همراه دارد که بوته های تاک را کاملا می پوشاند و امکان انجام فعالیت های حیاتی را از آن ها سلب می کند.وی می گوید: نبود آب مطمئن و بروز خشکسالی های دوره ای سبب شده تا با وجود ارزش اقتصادی بالای انگور تولیدی در این منطقه، کشت و کار آن توسعه چندانی نیابد و غالبا باغداران خرده پا سطوح محدودی از اراضی خود را به ایجاد باغ انگور اختصاص دهند.مهندس جهانتیغی اضافه می کند: در چنین شرایطی، بسیاری از فرصت ها، مانند صدور بخشی از محصول به سایر استان ها، بهبود بسته بندی و شرایط حمل و نقل و از همه مهم تر کنترل بازار از باغدار سلب می شود که پیامد عرضه زیاد محصول در سال های پرآبی به بازارهای محلی است که در نتیجه آن به علت کاهش قیمت ها سود چندانی عاید باغدار نخواهد شد. وی نبود صنایع بسته بندی، حمل و نگهداری را یک معضل بزرگ در این استان عنوان و بیان می کند: در حال حاضر انگورهای برداشت شده، داخل جعبه های بزرگ و گاه مستعمل با ظرفیت 15 تا 20 کیلوگرم قرار داده می شود که چنین جعبه هایی هیچ انطباقی با استانداردهای روز دنیا ندارد و ضایعات فراوان محصول را در پی دارد. وی می افزاید: حمل و نقل محصول نیز با وانت و کامیون های روباز و فاقد امکانات برودتی صورت می گیرد که با توجه به طبیعت گرم و خشک این منطقه و استان های مجاور، عمر محصول پس از برداشت آن بسیار کاهش یافته و ریسک پذیری محصول در صورت حمل به بازارهای مصرف خارج استانی افزایش می یابد. وی متذکر می شود: از سوی دیگر از آنجا که طول دوره برداشت در این رقم با توجه به گرمای هوای منطقه کوتاه است و 3 تا 4 هفته بیشتر زمان نمی برد، وجود سردخانه میوه می تواند به تعادل عرضه و تقاضا مخصوصا در اواخر دوره برداشت کمک کند، که متأسفانه در حال حاضر چنین امکاناتی نیز وجود ندارد.وی می افزاید: در صورت فراهم شدن زیر ساخت های لازم در چرخه تولید، توزیع و بازاررسانی، این محصول می تواند نقش موثری در بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان، اوضاع اقتصادی و اجتماعی منطقه و حتی تأمین بخشی از نیاز کشور ایفا کند.
وضعیت موجود تولید نهال انگور یاقوتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در این باره می گوید: به دنبال بروز پدیده خشکسالی و نابودی بیش از 2هزارو 500 هکتار از باغ های انگور یاقوتی، این سازمان با احداث قلمستان ها و تولید نهال انگور با مشارکت کشاورزان منطقه احیای باغات انگور را در دستور کار خود قرار داد. رضا نجفی می افزاید: در سال های اخیر این طرح مورد استقبال کشاورزان منطقه قرار گرفته و تاکنون با ایجاد 10 نهالستان مجوز دار با ظرفیت تولید 2 میلیون اصله نهال، تولید نهال انگور یاقوتی و توسعه باغ های انگور رو به افزایش است به طوری که نهال های تولیدی علاوه بر تامین نیاز استان به دیگر استان (خراسان های جنوبی، رضوی، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، کرمان و خوزستان) صادر می شود. وی تصریح می کند: با اجرای طرح آبرسانی با لوله به 46 هزار هکتار از اراضی منطقه سیستان سطح باغ های انگور یاقوتی تا 20 هزار هکتار گسترش می یابد. وی خاطرنشان می کند: با توجه به شرایط آب و هوایی سیستان و بلوچستان، تقریبا کشاورزان و باغداران تمامی شهرستان های این استان اقدام به کشت انگور یاقوتی و استفاده از نهال های آن می کنند و می توان شهرستان های زهک با 770 هکتار، خاش با 610 هکتار، هامون با 530 هکتار، هیرمند با 331 هکتار، زاهدان با 297 هکتار و زابل با 180 هکتار اراضی تحت کشت به صورت بارور و نهالستان را به عنوان عمده مناطقی برشمرد که به کشت این گیاه باغی، اقدام کرده اند.وی عنوان می کند: باغ های انگور یاقوتی کل استان بیش از 2 هزار و 494 هکتار اراضی بارور و یک هزار و 33 هکتار نهالستان است که در مجموع در حدود 3 هزار و 527 هکتار را شامل می شود که این میزان طی سال های اخیر، به بیش از 3هزار و 500 هکتار افزایش یافته است و سالیانه 26 هزار تن انگور در این استان تولید می شود.انگور یاقوتی، زودرس ترین انگور کشور، با توان تکثیر بالا توسط قلمه، سازگار با شرایط سخت محیطی، دارای محصولی سرشار از آنتی اکسیدان و اقتصادی ترین محصول باغی منطقه سیستان به شمار می رود و می تواند نقش زیادی در بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه داشته باشد.
8006/6081



28/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن