محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832779572
چاهي که براي کشاورز مجاز است و براي ديگران غيرمجاز!
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۹ق.ظ)
چاهي که براي کشاورز مجاز است و براي ديگران غيرمجاز! موج - با توجه به بحران کم آبي، نياز است که تعامل سازنده بين وزارت جهاد کشاورزي و وزارت نيرو در زمينه تعيين تکليف حفر چاه هاي کشاورزي صورت گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عده اي جنگ بعدي انسان را بر سر آب دانسته اند. هر چند تا به امروز هم بسياري از جنگ ها بر سر آب بوده است. با اين حال آنچه در کشور ما زياد شنيده و گفته مي شود خطر خشکسالي و بحران آب است. بحراني که با بارندگي ها و سر زير شدن چند سد جبران پذير نيست.
سال گذشته بحث هايي درباره کم آبي و استفاده 95 درصد آب در بخش کشاورزي، منجر به کدورت هايي شد که با عنوان کشاورز هراسي به پايان رسيد. البته هنوز اين مباحث وجود دارد؛ به خصوص اينکه بحث اصلي بر کاهش آب هاي زير زميني است. سفره هاي آب زير زميني که در اثر راه اندازي چاه هاي کشاورزي به موازات يا در کنار هم، در حال تهي شدن هستند.
البته وزارت جهاد کشاورزي به هيچ عنوان زير بار مسائلي چون کشاورز هراسي نرفت. حتي فعالان بخش کشاورزي هم بر روي اين قضيه موضع گيري کردند. با اين حال هنوز هم اعتقاد بر اين است که حجم آب مصرفي در بخش کشاورزي بسيار زيادتر از آب مصرفي و خوراکي است و وزارت جهاد بايد در اين زمينه پاسخگو باشد. ديروز هم وزير جهاد کشاورزي به مجلس رفته بود و گزارشي از مشکلات حوزه کشاورزي را ارائه داده بود.
با اين حال هنوز مسوولين وزارت نيرو از حفر چاه هاي غيرمجاز گلايه مي کنند. قائم مقام وزير نيرو در اوايل سال جاري گفته است: «در 609 دشت کشور حدود 500 هزار حلقه انواع چاه وجود دارد. تعداد زيادي از آن ها در دشتهاي ممنوع هستند.
با اين حال، در دشتهاي بحراني هر نوع برداشت ممنوع است مگر، در موارد استثنايي به منظور تأمين آب شرب که حداقل ممکن باشد اما، در دشت ممنوع عادي براي آب شرب به ميزان نياز ميتوان از آن استفاده کرد، اما؛ براي مصارف ديگر خير؛ به طور کلي، اکنون حدود ۵۵ درصد از منابع و ذخايره زيرزميني و ۴۵ درصد از آب سطحي در کشور استفاده ميشود.»
در کنار گلايه هايي که در زمينه حفر چاه ها مي شود گفته شده که وزارت جهاد کشاورزي با وزارت نيرو هماهنگي ندارد و حتي گفته شده که مسوولين وزارت جهاد در ازاي دريافت مبلغي از کشاورزان به آنها اجازه حفر چاه مي دهند.
اين در حالي است که کميسيون کشاورزي مجلس گفته است که: «وزارت نيرو مکلف بوده است که چاه هاي غيرمجاز را تعيين تکليف کند ولي در اين زمينه هنوز اقدامات کافي نبوده است.»
سخنگوي کميسيون اصل 90 مجلس هم ديروز گفته است: «چاههاي آب براي اخذ پروانه بايد داراي 5 شرط باشند که اين پروانه با نگاه به ظرفيت عادي دشت مربوطه و با رعايت حريم چاههاي مجاز عدم اضرار به ديگران، عدم اضرار به عموم و همچنين اجراي آبياري تحت فشار صادر شود. طبق گزارش اخير ارائه شده 103 هزار مورد از چاههاي فاقد مجوز شناسايي شده که از اين تعداد براي 38 هزار چاه پرونده تشکيل شده و از اين ميان تنها 14 هزار مورد تعيين تکليف شده است. از ميان 754 هزار چاه در کشور 300 هزار چاه فاقد پروانه بهرهبرداري است و به صورت غيرمجاز فعاليت ميکند و با توجه به بحران آب در سالهاي اخير لازم است اين بحث مورد رسيدگي قرار گيرد.»
سيد محمد سادات ابراهيمي، دبير کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس، در اين رابطه به موج گفته است: «مصوب شده بود که وزارت نيرو مکلف است که چاه هاي غيرمجاز را تعيين تکليف کند، ولي؛ در اين زمينه عمل نشده است. اين در حالي است که بسياري از کشاورزان مشکل دارند. مجلس مصوب کرده بود که چاه هاي فاقد مجوز را بررسي و به آنها مجوز داده شود. در حالي که وزارت نيرو در اين خصوص صحيح عمل نکرده است.»
سادات ابراهيمي اين نکته را هم گفته است که: «کشاورزي ايران در شرايط فعلي شرايط خوبي ندارد و از هر جهت در فشار است. اگر همين امکانات کم را هم کشاورز بگيريم قطعا، کشاورزي نمي تواند حيات داشته باشد.»
رحمت الله نوروزي، عضو کميسيون کشاورزي مجلس هم به موج گفته است: «بايد يک تعاملي بين وزارت نيرو و جهاد کشاورزي وجود داشته باشد. در هرصورت منابع استاني و اعتبارات کم است و براي براي بحران کم آبي بايد رديف اعتبارات در نظر گرفته شود.»
با اين حال سادات ابراهيمي گفته است: «در برخي از دشت هاي غيرممنوعه آب کافي وجود دارد و مانعي از نظر فني وجود ندارد. نمونه بازر در خوزستان، که بعضي از شبکه هاي آب چون مربوط به قبل از انقلاب و يا سال هاي پس از آن هستند، فرسوده شده اند و باعث هدر رفتن آب کشاورزي مي شوند و آب کافي به محصولات کشاورز نمي رسد. آن موقع است کشاورز در دشت هاي غير ممنوعه اقدام به حفر چاه مي کند.»
وي تصريح کرده است که: «وزارت نيرو همکاري با کشاورزان ندارند.کشاورز دسترسي به آب ندارد و مجبور است در جاهايي اقدام به برداشت آب کند. با اين حال بايد کنترل و مديريت هم صورت گيرد.»
تمام اين گفته ها در حالي است که زنگ خطر خشکسالي و بي آبي خيلي وقت است به صدا در آمده است. اينکه حفر چاه هاي غيرمجاز از بي تدبيري وزارت جهاد ناشي مي شود يا از عدم مديريت وزارت نيرو بحثي است که با پيگيري مجلس قابل رفع است، اما؛ آن موضوع که به ذهن هم مي رسد اينکه وزارت جهاد از کشاورز خرده پا چگونه حمايت خواهد کرد؟؛ چرا که حفر چاه هايي که معمولا غير مجاز است مکانيزه نيست، بلکه به صورت سنتي صورت مي گيرد که با يک پمپ قابل استفاده است. کشاورز خرده پا مجبور است براي مايحتاج خود زمين را کشت کند. اگر قرار باشد که آب به کشاورز نرسد يا در چاه را ببندند يا ماليات براي چاه ها در نظر گيرند در اين ميان کشاورزان خرده پا و خرده مالک چه کند؟
البته همان طور که بارها گفته شده است، بايد اصول آمايش سرزمين و مزيت نسبي در سياست هاي اقتصاد کشاورزي رعايت شود. اين که در کجا، چه محصولي و با چه مختصاتي کشت شود؛ چرا که استفاده آب و بهره برداري از منابع آبي جدي تر از گذشته است و بايد محتاط باشيم.
محمد تقي توکلي در اين زمينه به موج گفته است: «در چند سال گذشته توليدات مناسبي براي حوزه صاردات نداشتيم. از طرفي نياز به بازار مصرفي داريم. بايد برنامه حمايت از کشاورزي در راستاي حمايت از کشاورزان با استفاده از فناوري هاي نوين صورت بگيرد. همچنين بايد کشاورزي، قطب اقتصادي کشور و پايه قطب صنعتي باشد. البته براي جلوگيري از کشاورز هراسي و کمبود منابع آب هم بايد روي ظرفيت ها براي توليد بهتر و بهينه کار کنيم.»
بنا بر آنچه گفته شد، اميدواريم که چنان تعامل و همکاري ميان دو سازمان مسوول وزارت جهاد و نيرو وجود داشته باشد که کشاورزان ضررکنندگان اصلي اين ماجرا نباشند؛ چرا که کشاورز زحمت اصلي خود را مي کشد، محصول توليد مي کند و در هر صورت دولت بايد حمايت کند. حمايت هم در زمينه تأمين منابع آبي است و هم در خريد محصولات و جلوگيري از واردات غيرمجاز محصولات باغي و کشاورزي.
گزارش از: صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار خبر داد قلعوقمع بنای غیرمجاز در روستای بیشهمحله فریدونکنار
مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار خبر دادقلعوقمع بنای غیرمجاز در روستای بیشهمحله فریدونکنارمدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار از قلعوقمع بنای غیرمجاز در روستای کوچک بیشهمحله در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان فریدونکنار حسن رزاقی ظهر امروز در نشست کارگروه کشافرماندار قروه بیان کرد 1000 حلقه چاه غیرمجاز در قروه تهدیدی برای چاههای مجاز کشاورزی
فرماندار قروه بیان کرد1000 حلقه چاه غیرمجاز در قروه تهدیدی برای چاههای مجاز کشاورزیفرماندار قروه گفت وجود یکهزار حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز تهدیدی برای چاههای مجاز بخش کشاورزی و آشامیدنی در این شهرستان است که باید تمهیدات ویژهای برای آن اندیشیده شود به گزارش خبرگزاری فارس ازمدیر جهاد کشاورزی بابل خبر داد اجرای 21 فقره احکام قلعوقمع ساختوساز غیرمجاز در بابل
مدیر جهاد کشاورزی بابل خبر داداجرای 21 فقره احکام قلعوقمع ساختوساز غیرمجاز در بابلمدیر جهاد کشاورزی بابل از اجرای 21 فقره احکام قلع و قمع ساختوساز غیرمجاز در زمینهای کشاورزی و باغی این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کساخت و سازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی پیشوا تخریب شد
ساخت و سازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی پیشوا تخریب شد تهران - ایرنا – با حضور مسوولان شهرستان پیشوا ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان تخریب شد به گزارش ایرنا عملیات تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز اراضی کشاورزی پیشوا روز چهارشنبه انجام و طی آن بیش از 2 هکتار از ارمدیر جهاد کشاورزی نور خبر داد قلعوقمع 4 فقره ساختوساز غیرمجاز در زمینهای کشاورزی نور
مدیر جهاد کشاورزی نور خبر دادقلعوقمع 4 فقره ساختوساز غیرمجاز در زمینهای کشاورزی نورمدیر جهاد کشاورزی شهرستان نور از اجرای 4 فقره احکام قلعوقمع ساختوساز غیرمجاز در زمینهای کشاورزی این شهرستان خبر داد جمشید ایزدینیا امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درئیس نظام صنفی کشاورزی سمیرم: حفر چاههای مجاز و غیرمجاز تهدیدی جدی برای منابع آبی سمیرم است
رئیس نظام صنفی کشاورزی سمیرم حفر چاههای مجاز و غیرمجاز تهدیدی جدی برای منابع آبی سمیرم استرئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان سمیرم گفت حفر چاههای غیر مجاز و حتی مجاز سبب شده است که منابع آبی چشمههای شهرستان در معرض خطر قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از سمیرم احمد قربانی سه&zwنقش موثر کارشناسان پهنه بندي بر جلوگيري از تغيير کاربري غيرمجاز اراضي کشاورزي
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۴ ۳۰ب ظ نقش موثر کارشناسان پهنه بندي بر جلوگيري از تغيير کاربري غيرمجاز اراضي کشاورزي موج - مدير امور اراضي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي بر حضور مستمر و موثر کارشناسان طرح پهنه بندي و مروجين کشاورزي بر جلوگيري از تغيير کاربري هاي غيرمجاز اراضي کشاورزي تامعاون فرماندار رباط کریم: برداشت غیرمجاز عامل تضییع حقوق کشاورزان رباط کریم
معاون فرماندار رباط کریم برداشت غیرمجاز عامل تضییع حقوق کشاورزان رباط کریممعاون برنامهریزی فرماندار رباط کریم با انتقاد از اجحافهای صورتگرفته در حق کشاورزان این شهرستان گفت با بیعدالتی در توزیع آب کانال محمدیه چندین هکتار از اراضی کشاورزی رباط کریم در خطر خشکشدن قرار گرفتهسخنگوی کمیسیون بهداشت: دو سوم سموم کشاورزی در بازار غیرمجاز هستند
سخنگوی کمیسیون بهداشت دو سوم سموم کشاورزی در بازار غیرمجاز هستند تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دو سوم سموم در بازار کشاورزی کشور غیرمجاز هستند گفت استفاده بیش از حد و بدون برنامه از این سموم باعث افزایش سرطان در کشور شده است محمدح- انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی در خراسان شمالی
انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی در خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - معاون حفاظت و بهره بردای شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی طی یک سال اخیر در استان خبر داد به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این شرکت رضا نعیمی گفت با انسداد این تعدادادموند قلابی فضای مجازی در شاهرود دستگیر شد
ادموند قلابی فضای مجازی در شاهرود دستگیر شد سمنان - ایرنا - فرمانده انتظامی شاهرود در استان سمنان گفت دستگیری جوان 27 ساله با هویت جعلی ادموند در شاهرود طومار 23 گروه ضدفرهنگی را در وایبر و واتس آپ در هم پیچید به گزارش روز شنبه مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان سمنان سرهعاقبت سپرده گذاری در موسسههای غیرمجاز
عاقبت سپرده گذاری در موسسههای غیرمجاز در حالی هزاران موسسه مالی و اعتباری غیرمجاز خودسرانه در ایران فعالیت کرده و بانک مرکزی با اقتدار اعلام میکند نتیجه عملکردشان ربطی به آن نداشته و به هشدار دادن به مردم بسنده می کند که این روزها نه تنها عواقب سپرده گذاری در این موسسهها نمایآخرین وضعیت طرح آبرسانی دشت جایدر پروژه بزرگ کشاورزی که به دامداری تبدیل شده است
آخرین وضعیت طرح آبرسانی دشت جایدرپروژه بزرگ کشاورزی که به دامداری تبدیل شده استطرح آبرسانی دشت جایدر یکی از طرحهای مهم کشاورزی در پلدختر است که به دلیل سوء مدیریت امروز به محل نگهداری احشام و گوسفندان تبدیل شده است به گزارش خبرگزاری فارس در پلدختر طرح آبرسانی دشت جایدر یکی از53 هزار نیروی بسیجی متخصص عضو پایگاههای مقاومت کشاورزی هستند
فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی 53 هزار نیروی بسیجی متخصص عضو پایگاههای مقاومت کشاورزی هستند خرم آباد - ایرنا - فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت جهاد کشاورزی گفت 53 هزار نیروی بسیجی متخصص عضو پایگاههای مقاومت کشاورزی بوده و در رشته های مختلف کشاورزی و دامداری فعالیت می کنند به گبحران آب در دشتهای لرستان/ ۹۳ درصد آب تولیدی صرف کشاورزی می شود
سیفی در گفتگو با مهر مطرح کرد بحران آب در دشتهای لرستان ۹۳ درصد آب تولیدی صرف کشاورزی می شود شناسهٔ خبر 2573055 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۱ استانها > لرستان خرم آباد - مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان از بحران آب در دشت های این استان خبر داد علی امید سیفی در گفتگو باورود 1200 مورد واحد دامی غیرمجاز به سطح مراتع استان
زنچان ورود 1200 مورد واحد دامی غیرمجاز به سطح مراتع استان در یک ماه گذشته 1200 واحد دامی غیرمجاز وارد مراتع استان شده است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان با اعلام این خبر گفت با توجه به ورود این تعداد دام به سطح مراتع ضرورت تآغاز زندگی مجاز «رپرها» در ایران
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۴ روزهای اول نمیشد اسمش را بهراحتی در فضای رسمی آورد کمکم به تعداد آنها در ایران افزوده شد و قطعاتشان فضای اینترنت را پر کرد صدایش در اتوبانهای شهر هم گوش را کَر میکرد پس باید فکری جدی برایش میشد به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا گویا خبره-
گوناگون
پربازدیدترینها