تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819422948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی در خراسان شمالی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی در خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - معاون حفاظت و بهره بردای شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از انسداد 111 حلقه چاه غیرمجاز آب کشاورزی طی یک سال اخیر در استان خبر داد.


به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این شرکت، رضا نعیمی گفت: با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز، از برداشت حدود یک میلیون متر مکعب آب در سال جلوگیری شده است.
وی مجموع چاه های غیرمجاز در استان را دو هزار و 909 حلقه با حجم تخلیه بیش از 35 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: از این تعداد، 325 حلقه چاه در سال گذشته شناسایی شده است.
او با اشاره به این که معضل اصلی منابع آب خراسان شمالی، اضافه برداشت چاه های دارای پروانه بهره برداری است، گفت: سال گذشته از 82 حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری، 13 میلیون و 130 هزارمتر مکعب بیش تر از سقف پروانه آنها بهره برداری شده است.
او افزود: سال گذشته برای جبران خسارات وارده به منابع آب زیرزمینی، هشت میلیارد و 145 میلیون ریال جریمه بابت اضافه برداشت از چاهداران دارای پروانه بهره برداری، دریافت شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: در این استان، 11 دشت یا محدوده مطالعاتی تعریف شده می باشد که دو هزار و 983 حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری در این مناطق با برداشت سالانه 444 میلیون متر مکعب آب فعال است.
او تصریح کرد: به علت برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی استان، وزارت نیرو توسعه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی هشت دشت از 11 دشت استان را ممنوع کرده است.
وی گفت: وضعیت منابع آب زیرزمینی در سه دشت اسفراین، شیروان – فاروج و جاجرم به حد بحرانی رسیده و در دو دهه قبل سطح آب زیرزمینی در دشت اسفراین 15متر، دشت شیروان 11 متر و دشت صفی آباد هشت متر کاهش یافته است.
به گفته او، از بین رفتن آبخوان و سفره های آب زیرزمینی و کاهش ظرفیت تغذیه منابع آب زیرزمینی و به تبع آن نشست زمین و وارد شدن خسارت سنگین به زیرساخت ها و تاسیسات زیربنایی، کاهش کیفیت منابع آب موجود، خشک شدن قنوات و چشمه ها، بایر شدن زمین های کشاورزی و ایجاد بیکاری و هجوم کشاورزان به شهرها از دیگر پیامدهای ناگوار برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی است.
وی حجم کل منابع آب تجدیدپذیر استان را سالانه یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: 61 درصد از این حجم معادل 870 میلیون متر مکعب، آب های سطحی تجدید شونده و 39 درصد معادل530 میلیون متر مکعب مربوط به آبهای زیرزمینی است.
استان خراسان شمالی طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 90، 867 هزار نفر جمعیت دارد که 48.5 درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.ک/1
6204/ 6042



16/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن