تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834220495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پژوهشگر هلندی: پژوهش های علمی در شناسایی آثار دوره اسلامی، اندک است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر هلندی: پژوهش های علمی در شناسایی آثار دوره اسلامی، اندک است رشت - ایرنا - پژوهشگر تاریخ ریاضیات و نجوم دوره اسلامی دانشگاه اوترخت هلند گفت: فعالیت های پژوهشی در زمینه معرفی آثار دانشمندان دوره اسلامی، اندک است و جای زیادی برای پژوهش وجود دارد.


به گزارش ایرنا، پروفسور یان.پ.هوخندایک روز یکشنبه در همایش کوشیارشناسی در دانشگاه گیلان اظهار داشت: کوشیار گیلانی از ریاضیدانان سرشناس جهان است و تخصص های کوشیار در ریاضیات، اسطرلاب و احکام نجوم بوده و در ساخت دستگاه اسطرلاب ابومحمد خجندی که هم اکنون موجود است، نقش مهمی داشته است .
وی افزود: نسخه اصلی این اسطرلاب هم اکنون در موزه اسلامی قطر نگهداری می شود و کوشیار گیلانی از اولین اثرگذاران دوره های اسلامی در علم بشمار می رود.
این پژوهشگر تاریخ ریاضیات و نجوم دوره اسلامی دانشگاه اوترخت هلند ادامه داد: دانشمندان برجسته ایرانی نظیر ابوریحان بیرونی و کوشیار گیلانی، تاثیر زیادی در علم داشته اند ولی پژوهش ها و کارهای تحقیقاتی در شناسایی این دانشمندان در کشورهای غربی کم است.
وی افزود: بخشی از دانش جهان اسلام از طریق ایران و عراق و از دروازه سیسیل و آندلس به اروپا منتقل شده که ابوریحان بیرونی، کوشیار گیلانی و خوارزمی در این زمینه نقش زیادی داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: نام کوشیار در قرن هفدهم میلادی در اروپا مطرح شد و در این قرن، دانشمندان اروپایی علاقه مندی زیادی به رویکردهای اسلامی نشان دادند و به دلیل ارزش ذاتی آثار اسلامی، کارهای بسیاری در بخش تحقیقات اسلامی بعمل آوردند.
هوخندایک از کتاب حساب هندی کوشیار گیلانی به عنوان یک اثر مهم یاد و اظهار کرد: چهار نسخه از این کتاب وجود دارد و کتاب زیج جامع کوشیار یکی از آثار با ارزش دوره اسلامی است و کتاب حساب هندی کوشیار نیز در سال 1906 از طریق ترجمه آثار خوارزمی به اروپا وارد شد.
محمدحسن اصغرنیا مسوول مرکز توسعه گیلان و از برگزارکنندگان همایش کوشیارشناسی نیز در سخنانی گفت: این همایش برای کوشیار گیلانی به عنوان ریاضیدان و استاد حساب و کسی که مبتکر ساخت اولین اسطرلاب در هزار سال قبل بوده، به همت برخی نهادهای مردمی و دانشگاه گیلان برگزار شده است.
وی تصریح کرد: پیام این همایش، نشان می دهد که گیلان مرکز علم و مغزهاست و امروز با شناسایی کوشیارها می توانیم امثال او را تحویل جامعه دهیم.
وی اظهار داشت: برگزاری چنین همایش های علمی توسط مراکزی همچون دانشگاه گیلان، می تواند موجب ارتقاء دانش و افزایش سطح علمی در منطقه باشد.
اصغرنیا با اشاره به سوابق پژوهشی و علمی پروفسور هوخندایک گفت: این استاد دانشگاه هلند، پایان نامه دکترای خود را در تصحیح ، ترجمه و شرح اثر منتشرنشده ای از ابن هیثم در سال 1983 میلادی به رشته تحریر در آورده و حوزه کاری او تاریخ ریاضیات در تمدن اسلامی و تاریخ ریاضیات در هلند است.
پروفسور یان.پ.هوخندایک بارها به ایران سفر کرده و در کارگاه های علمی متعددی حضور یافته و آثار پژوهشی بسیاری از او در دوره اسلامی منتشر شده است.
هوخندایک همچنین در سال 1385 به سبب پژوهش در آثار ابو سعید احمد سجزی ستاره شناس و ریاضی دان بزرگ و مشهور ایرانی، عنوان شهروند افتخاری استان سیستان و بلوچستان را گرفت.
کیا ابوالحسن کوشیار بن لبان باشهری گیلانی ریاضی‏دان و اخترشناس برجسته ایرانی، در نیمه دوم قرن چهارم تا اوایل قرن پنجم هجری می‏زیسته است.
کوشیار گیلانی نقشی مهم در تاریخ ریاضیات داشته و کاربرد تابع تانژانت، شرح کامل دستگاه موضعی شصت گانی و نوشتن اعداد صحیح و کسری برای نخستین بار، از کارهای اوست.
اصول حساب الهند به زبان عربی ، زیج جامع در اخترشناسی، زیج بالغ در اخترشناسی، مجمل الاصول فی احکام النجوم به نام المدخل فی صناعة احکام النجوم یا اربع مقالات، کتاب الاسطرلاب و کیفیة عمله و اعتباره علی التمام و الکمال، رساله فی الابعاد و الاجرام، کتاب الاسطرلاب، تجرید اصول ترکیب الجیوب، احکام سهمیات، لامع فی امثلة الزیج الجامع از آثار اوست.
مرکز کوشیارشناسی نیز بهمن ماه سال گذشته در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان افتتاح و هدف از تأسیس این مرکز بایگانی، پژوهش و نشر میراث علمی کوشیار گیلانی عنوان شده است.
قرن ها قبل، اسطرلاب یکی از پرکاربردترین ابزارهای نجومی در جهان اسلام و اروپا بشمار می رفته و وسیله ای برای تعیین و پیش بینی موقعیت خورشید و ستارگان برای اهدافی چون تعیین اوقات شرعی و یافتن وقت محلی استفاده می شده است.ک/2
6029/2007



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن