واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر مکزیکی: تکنولوژی باعث فاصله گرفتن کودکان از کتاب شده است تهران – ایرنا - وندی فیلیپس، پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان گفت: امروزه به دلیل گسترش تکنولوژی، کودکان از کتاب و ادبیات فاصله گرفته اند و فرایند کتاب خواندن تقریبا از بین رفته است.
به گزارش عصر جمعه گروه فرهنگی ایرنا ، نشست «ادبیات و شعر کودک و نوجوان مکزیک» با حضور ونسا اسپینوسا از سفارت مکزیک و وندی فیلیپس، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان در تالار گفت وگوی سرای اهل قلم برگزار شد.
در ابتدای این نشست ونسا اسپینوسا درباره فیلیپس اظهار کرد: فیلیپس یکی از محققان جوان مکزیک است که قدم های بزرگی برای ادبیات این کشور برداشته است. وی از سال 2008 به عنوان محقق، زبان شناس و استاد دانشگاه در مکزیک فعالیت می کند و مقاله های متعددی دارد که در نشریات معتبر بین المللی چاپ شده است. وی در سال 2014 جایزه برتر دانشگاه ملی مکزیک را به دلیل تعلیم و تربیت جوانان و انجام تحقیقات متعدد کسب کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فیلیپس برای برگزاری یک کارگاه ادبیات آمریکای لاتین که در دانشگاه تهران برگزار شده است به ایران سفر کرده و امیدوارم که سفر خوبی را تجربه کند.
در ادامه این نشست وندی فیلیپس با تشکر از سفارت مکزیک و دانشگاه تهران گفت: موضوع امروز در مورد نزدیک کردن کودکان به ادبیات و کتاب است، متاسفانه در مکزیک و سایر کشورهای دنیا به دلیل گسترش تکنولوژی، کودکان از کتاب و ادبیات فاصله گرفته اند و فرایند کتاب خواندن تقریبا از بین رفته است، به همین دلیل اگر والدین به مطالعه کودکان توجه داشته باشند و آنها را به کتاب خواندن مجاب کنند هدیه ای به کودکان داده اند که سایر کودکان از آن محروم هستند.
وی ادامه داد: خواندن کتاب در کودکی مزایای فراوانی دارد که مواردی مانند عادت کودک به مطالعه، افزایش دایره لغات کودک، علاقه برای تحصیلات عالیه، تحریک احساسات و افزایش تمرکز برخی از این ویژگی ها است.
فیلیپس با اشاره به تحقیقات متعددش در حوزه کتاب خواندن کودک عنوان کرد: تحقیقات مفصلی در حوزه مطالعه کتاب کودک انجام داده و به این نتیجه رسیدم کودکانی که در سن کم مطالعه داشته اند در بزرگسالی پیشرفت کرده و افراد موفقی شده اند و در مقابل کودکانی که در سنین پایین مطالعه نداشته اند، جایگاه اجتماعی پایینی در جامعه دارند.
وی ادامه داد: کتاب یک تغذیه ذهنی است و برای جواب به نیازهای مغز طراحی شده است و اگر این تغذیه مناسب نباشد، می تواند کودک را از کتاب خواندن دور کند. به همین دلیل در تولید کتاب کودک باید بیشترین نظارت و بررسی انجام شود.
این پژوهشگر مکزیکی با اشاره به تولیدات کودک و نوجوان مکزیک گفت: در مکزیک یک مجموعه کتاب کودکان و نوجوان را با دقت و حساسیت زیادی تولید کردیم و هر کتاب از این مجموعه برای سن خاصی طراحی شده زیرا توجه به این موضوع بسیار مهم و اساسی است.
وی ادامه داد: طی تحقیقات انجام شده متوجه شدم که در سال های گذشته در کشور مکزیک کتاب های بسیار خوبی برای سنین بزرگسال طراحی شده است اما مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفته است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم فرهنگ کتابخوانی را از کودکان آغاز کنیم تا امروز بذری بکاریم و در آینده جامعه کتابخوانی را درو کنیم.
فیلیپس در بخش پایانی سخنانش گفت : از پدر و مادران ایرانی می خواهم که از هر فرصتی استفاده کنند و برای کودکان خود کتاب بخوانند.
بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران که از 16 اردیبهشت ماه با عرضه حدود نیم میلیون عنوان کتاب داخلی و خارجی در مصلی تهران آغاز به کار کرده بود ، فردا شنبه دفتر فعالیت 11 روز خود را می بندد
فراهنگ **7537**1601**
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]